![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am fost atee 17 ani de zile si sunt convinsa ca Botezul primit de bebelus a fost doar cu apa pentru ca, daca ar fi fost si cu Duh Sfant, n-as mai fi fost atee. Prin Duhul Sfant se cunoaste Dumnezeu. Ca atare, abia la 17 ani am primit si Botezul cu Duh Sfant fara nici o interventie umana.
Ca atare, unei persoane care nu crede, nu poate sa ii faca rau Botezul, ce rau sa ii faca un pic de apa? Daca ar fi si cu Duh Sfant intr-adevar, ar insemna ca persoana sa creada brusc in Dumnezeu dupa Botez ceea ce nu se intampla. De aceea Botezul se facea invers: intai era aleasa persoana de catre Dumnezeu ajungand sa creada, prin Duhul Sfsnt in Domnul Iisus, dupa care primea si Botezul cu apa in numele sfintei Treimi. Ca atare, daca persoana nu devine credincioasa prin Botez, tot un ateu se va casatori cu cel crestin. Asa cum eram si eu atee. Botezul nu ma facea crestina. Daca nu aveam credinta, inseamna ca nu aveam Duh Sfant. Ca atare este doar ipocrizie din partea bisericii sa ceara unui necredincios sa se Boteze pentru a-l casatori pentru ca tot casatorie mixta credincios-necredincios este. Daca mai tarziu primeste Duhul Sfant, s-ar putea sa regrete faptul de a fi deja botezata cum este si in cazul meu. Casatoria insa este altceva pentru simplul fapt ca se face in doi iar partenerul credincios are tot dreptul la o casatorie religioasa atata timp cat partenerul nu are nimic impotriva. Cat despre pasajul din Sf. Ap. Pavel, ceea ce am vrut sa spun este ca, fiind evreu, avea obiceiul sa ii numeasca pe "necredinciosi" impuri. Domnul insa a curatit creatia Sa, insa oamenii nu au inteles imediat. Nu este ca la evrei unde ori esti evreu din nastere si ca atare pe viata ori nu esti. Cu rare exeptii de convertiri destul de greu digerate. La crestini insa, ne putem casatori azi cu un ateu si maine sa devina crestin, nu mai este atat de batut in cuie ca la evrei. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Nu ca ar fi imposibil, Sfanta Traditie mentioneaza cel putin un astfel de caz, dar mai bine trecem peste ca oricum nu aveti tangeta cu asa ceva :) Dar ca sa revenim, afirmati asta si vreo logica, o demonstratie ceva? Mai ales ca botezul pe care il predicati este cel facut la maturitate cand omul crede deja si decide sa se boteze..deci pana la urma primeste Duhul Sfant inainte de botez si dupa? Citat:
Deci rostul botezului care este dupa dumneata? Citat:
Acum spuneti ca este o consecinta a Botezului? Si inca o data, dupa Botez o persoana poate deveni atee sau nu? Si daca nu e atee dar nici nu vrea sa se boteze, care este problema? Are deja Duhul Sfant sau nu? Citat:
Citat:
Ca nu va puteti boteza a doua oara? Nu vad vreun impediment spiritual in primul botez. Care e motivul? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am zis doar ceea ce scrie si in Biblie: nimeni nu poate sa il recunoasca pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant. Nu as putea spune ca Duhul Sfant se obtine usor sau greu, pentru ca el sufla unde doreste. La mine a suflat la varsta de 17 ani. La altii sufla mai repede, la altii mai tarziu. Nu noi decidem cand sa sufle ci decide el cand vrea. Nu vad de ce sa zic ca as fi neoprotestanta daca nici macar nu le-am calcat vreodata pragul. Eu am fost doar in Bisericile Ortodoxa, Catolica si Anglicana, iar dintre toate trei, botezul il am la ortodocsi asa ca ortodoxa sunt. Nu am semnat niciodata nimic pentru a fi altceva. Cat despre neoprotestanti, din momentul in care L-au recunoscut pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, cu siguranta ca au pe Duhul Sfant asa ca cer Botezul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ati evitat toate intrebarile care va demonstreaza ca ceea ce aveti pretentia ca intelegeti, de fapt intelegeti stramb si n-are absolut nici o logica, nici macar umana ce sa mai zicem dumnezeiasca. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observ ca amestecati putin borcanele dar nu-i vina dvs. Exista trei situatii pe care le luasem in discutie: 1. botezul de bebelus 2. botezul la varsta adulta din convingere (credinta) 3. botezul la varsta adulta din obligatie (pentru a putea incheia o casatorie religioasa cu o persoana botezata) Cazul 1. Botezul se face cu apa iar persoana primeste Botezul cu Duhul Sfant atunci cand sufla Duhul. Poate sa fi suflat chiar si inainte, in pantecele mamei, dar astea sunt cazuri rare, si se poate de asemenea sa nu sufle niciodata si ca atare persoana moare atee chiar daca a fost Botezata. Cazul 2. Botezul la varsta adulta din convingere. Persoana primeste Duhul Sfant prin care il recunoaste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu motiv pentru care cere Botezul. Care este scopul? Pai este exact scopul Botezului cu apa al Sf. Ioan Botezatorul: o pecete a faptului ca omul a luat hotararea sa se pocaiasca de pacate si sa umble pe caile Domnului. Cazul 3. Este un botez cu apa ca in cazul copiilor, facut fortat dar in alt sens decat la copii: nu prin forta fizica ci prin santaj: ori se boteaza, ori nu se casatoreste. Primirea Duhului Sfant se va face apoi tot ca in cazul 1: cand doreste sa sufle Duhul Sfant sau niciodata. Ca atare, daca tragem linie, botezul cu Duhul Sfant se realizeaza oricum doar atunci cand vrea Duhul, oamenii neputand oricum influenta procesul. Ei pot da doar pecetea sfintei Treimi. De aceea regret botezul de bebelus pentru ca hotararea de a urma Domnului si primirea pecetei sunt evenimente foarte frumoase cu deosebita incarcatura duhovniceasca pe care eu le-am ratat. Daca se poate pierde Duhul Sfant: cu siguranta, atunci cand omul se hotaraste in mod ferm sa nu mai il mai urmeze pe Domnul. Duhul se retrage putin cate putin, iar daca persoana persista in dorinta de a se desparti de Domnul, Duhul dispare si persoana redevine atee sau de o credinta care nu il recunoaste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am interpretat Scriptura ci am crezut si cred cuvantului ei. Scriptura zice ca nimeni nu il poate recunoste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu daca nu il are pe Duhul Sfant si ca atare asa cred, fara a interpreta absolut nimic. Asa scrie, asa cred, ba mai mult, nu cred numai pentru ca asa scrie ci pentru ca imi dau seama ca asa este. Sunt multi oameni care stiu ca in Biblie Iisus este Fiul lui Dumnezeu, au aceasta cunostinta, dar nu cred ca ar fi ceva adevarat. De ce? Pentru ca nu il au pe Duhul Sfant. Nimeni nu poate sa il acuze pe Dumnezeu daca moare fara sa sufle Duhul Sfant pentru ca el sufla la toti oamenii care lucreaza legea iubirii pusa in inima lor. Si sufla atunci cand oamenii, prin ceea ce fac in viata, devin pregatiti sa il primeasca, oriunde s-ar afla ei. Dimpotriva, daca Duhul Sfant s-ar primi doar cum credeti dvs., ar putea fi acuzat Dumnezeu ca nu a dat sanse egale tuturor oamenilor nefacand biserici ortodoxe peste tot si facand misionarii cei mai putin motivati sa raspandeasca Botezul tuturor pentru a se putea mantui. Cat despre ultima intrebare, am raspuns deja, pecetea am primit-o la ortodocsi cand inca nu puteam trai duhovniceste in mod constient ceea ce mi se intampla. Iar decizia care motiva pecetea, decizia de a-L urma pe Domnul, am luat-o abia la primirea Duhului Sfant. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Adica poate sau nu sa se pocaiasca si sa sa umble pe caile Domnului si fara botezul cu apa sau nu? Citat:
Adica hotararea de a urma Domnului nu va aduce suficient bucurie daca n-ati demonstrat-o intr-un cadru festiv, cu oameni care sa va aplaude, etc.. Inca o data, ce va impiedica sa reperati Botezul? Citat:
Nu mi-ati raspuns daca: 1. Toti cei care cred in Dumnezeu au Duhul Sfant? 2. Cei care cred si n-au fapte, au Duhul Sfant? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca insa credinta in Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu apare la unul nebotezat, atunci da, ordinea este inversa, botezul cu apa urmeaza celui cu Duh Sfant. Daca persoana se duce in Rai sau Iad depinde la care perioada va referiti. Pentru ca este o perioada pana la Judecata Finala si una dupa. Pana la Judecata Finala, in Imparatie pot intra doar cei care fac ceea ce ne cere Domnul (legea iubirii) si care il recunosc pe Dumnezeu Tatal care L-a trimis. Deci un ateu nu are cum merge in Imparatie dupa moarte pentru ca nu il recunoaste pe Dumnezeu. Dupa Judecata finala insa, are sanse daca a facut fapte de milostenie conform cu cele aratate in capitolul 25 de la Matei. Insa, daca are fapte de milostenie ca in acest capitol, Dumnezeu nu il va trece cu vederea si va ajunge sa creada in existenta lui Dumnezeu intr-un fel sau altul. Doar ateii haini la inima, care lucreaza rautatea, au sanse sa moara cu adevarat atei. Botezul cu apa in numele Sfintei Treimi este obligatoriu doar la cei care au cunostinte despre existenta lui. Cel obligatoriu in mod absolut este cel cu Duh Sfant. Sf. Ioan Botezatorul, talharul de pe cruce, dreptii Vechiului Testament, nici unul din ei nu au fost botezati cu apa, insa cu Duh Sfant cu siguranta au fost botezati, altfel neputand intra in Imparatie. Nu este vorba de nici un cadru emotional artistic si oameni care sa aplaude, dimpotriva, exact partea asta m-ar fi stresat, ci este pur si simplu trairea duhovniceasca constienta a momentului. Atata tot. Cat de repetat este imposibil, ceea ce este facut este facut pentru totdeauna. Nu cred ca toti cei care cred in Dumnezeu au Duhul Sfant pentru ca sunt multi oameni care cred in Dumnezeu dar nu il recunosc pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. Ma refer aici la cei care au si cunostintele despre Iisus dar nu cred ca ar fi Fiul lui Dumnezeu ca de exemplu dintre evrei sau musulmani. Daca apoi imi puneti intrebarea daca acestia merg in Rai sau Iad, nu pot decat sa va raspund ca nu pot intra in Imparatie decat prin Botezul cu Duhul Sfant. Daca in ciuda faptului ca au lucrat dreptatea si milostenia, nu au primit Botezul in timpul vietii, nici macar pe patul de moarte ca talharul pe cruce, mie imi pare curios sa existe astfel de caz tocmai pentru ca Dumnezeu este drept. Noi nu prea stim ce se intampla in sufletul omului atunci cand moartea i se apropie, sau pe patul de boala. Convertirea se poate face si intr-o fractiune de secunda in acele momente. Oameni care sa creada si sa nu aiba fapte nu exista. Credinta fara fapte este moarta, deci intrebarea isi pierde suportul. Cine are o credinta moarta ( adica inexistenta) nu are cum sa il aiba pe Duhul Sfant. Duhul Sfant sufla tocmai la cei care lucreaza iubirea cu roadele ei. Last edited by Adriana3; 06.08.2011 at 12:01:28. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Adriana3, vad ca esti o persoana foarte deschisa si foarte comunicativa,de aceea sper ca nu ai sa te superi daca am sa te intreb carei religii/credinte consideri tu ca apartii? caci vad ca nu ai completat in profilul tau.
doar ca sa stim cum ne situam fata de tine si cum sa-ti raspundem. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 07.08.2011 at 03:23:41. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Caut o persoana... | Sanduu | Generalitati | 22 | 22.12.2011 15:16:28 |
Ce este o persoana? | florin.oltean75 | Generalitati | 4 | 19.12.2011 13:07:31 |
casatoria cu o persoana de o alta religie | naomy | Nunta | 53 | 21.08.2011 00:45:21 |
Nebotezata | annika | Botezul | 11 | 05.11.2010 23:18:18 |
|