![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre confesiunea mea, am spus de n- ori care este dar nu am observat sa conteze la ceva. Si sincer, as fi preferat sa nu fi fost botezata in aceasta religie. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13 Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata. Citat:
Sa inteleg ca ti-e rusine de crezul matale sau preferi sa-i lasi pe altii sa creada ca esti ortodoxa sau faci confuzie intre botezul ortodox si crezul ortodox? Citat:
De asta inca o data, de ce (fel de) confesiune credeti ca apartine? Last edited by AlinB; 05.08.2011 at 01:21:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde. Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia. Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele. Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 01:57:36. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aveti certitudinea ca sunteti ghidata de Duhul Sfant? Si certitudinea asta de unde o aveti daca nu aveti certitudinea ca pasajul respectiv l-ati inteles fiind ghidata de Duhul Sfant? Ca de harul Sf. Botez vad ca va puteti indoi, dar de harul picat-de-nici-unde de a intelege corect Scriptura vad ca nu.. Tipic sectar, asa ca nu va mai dati ortodoxa. Citat:
Ia faceti abstractie de Biblie de exemplu, care tot de oameni a fost scrisa spre invatatura, sau de cei care au luptat ca Biserica sa aiba o parte vazuta de-a lungul istoriei, de unde aveti habar ce e ala crestinism si ce ar trebui sa faca sau sa creada un crestin? Sunteti cumva printre cei care spun ca intr-o noapte li s-a aratat Dumnezeu si de atunci se converseaza zilnic/saptamanal/lunar cu El? Citat:
Dar sa lasam Scriptura sa vorbeasca. "Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;" (8:7). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Depinde ce intelegeti prin Legea Veche. Eu inteleg ceea ce a zis Domnul: TOATA LEGEA SI PROOROCII sunt cuprinse in cele doua porunci de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Va las sa gasiti pasajul. Iar Ap. Pavel sintetizeaza si mai mult exact in Galateni: toata Legea lui Dumnezeu este iubirea aproapelui. Cele 10 porunci scrise de Dumnezeu pe piatra exact asta cuprinde: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele, avand la mijloc iubirea de parintii prib care primim viata si care astfel fac legatura intre Dumnezeu si aproapele. Aceasta Lege intr-adevar nu era fara prihana din cauza ca era scrisa pe suport extern si ca atare trebuia invatata, si astfel era data numai evreilor, ceilalti oameni fiind fara de lege, necurati, adica pagani. De aceea s-a facut un Testament mai bun pentru ca acum legea lui Dumnezeu este scrisa direct in inima oamenilor, ca atare nu mai este nevoie de invatatori, si este data tuturor oamenilor, ca atare nu mai exista necurati, fara de lege. Deci daca ma nasteam in alta parte a lumii, as fi avut aceasta lege in inima si daca as fi lucrat aceasta lege a iubirii as fi primit Duhul Sfant asa cum s-a intamplat la 17 ani cand am inceput sa devin credinciosa. Bine-nteles ca daca eram in alta parte a lumii ori gaseam vreun misionar care sa imi spuna de Iisus, ori il cunosteam abia la Judecata. Subliniez: pe Iisus, nu si legea Lui scrisa deja in inima. Si nu Duhul Sfant care sufla unde vrea, si este primit de multi nazuitori care nu il cunosc pe Iisus. Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 02:40:46. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Puteati spune ca sunteti "crestin indepedent confesional". E corect asa..ca sa va ajut? :) Citat:
Vreau citat(e) care sa justifice afirmatia asta. Citat:
De ce nu era data decat evreilor? Citat:
As vrea citate in sprijinul afirmatiilor e mai sus. Ca eu le-as cam numi "fantezii pe marginea (sau departe chiar de marginea) Scripturii". Citat:
Daca aveati acea lege a iubirii (de Dumnezeu!) scrisa in inima, nu puteti fi atee pana la 17 ani. Practic, daca ar avea-o toata lumea cum sustineti, nu ar putea fi nimeni necredincios, pacatos, etc. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatul care sa arate care era problema cu Legea Veche nu o sa il gasiti sub forma scolastica: "Legea Veche avea urmatoarea problema", ci o sa gasiti in capitolul 31 din Ieremia unde, incepand cu versetul 31 Domnul anunta Noul Legamant: 31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou. 32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. 33. Dar iata legamantul pe care-l voi incheia cu casa lui Israel, dupa zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea inauntrul lor si pe inimile lor voi scrie si le voi fi Dumnezeu, iar ei Imi vor fi popor. 34. Si nu se vor mai invata unul pe altul si frate pe frate, zicand: “Cunoasteti pe Domnul” ca toti de la sine Ma vor cunoaste, de la mic pana la mare, zice Domnul, pentru ca Eu voi ierta faradelegile lor si pacatele lor nu le voi mai pomeni”. Si il regasiti in capitolul 8 de la Evrei: 6. Acum insa, Arhiereul nostru a dobandit o slujire cu atat mai osebita, cu cat este si Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este intemeiat pe mai bune fagaduinte. 7. Caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea; 8. Ci Dumnezeu ii mustra si le zice: “Iata vin zile, zice Domnul, cand voi face, cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, testament nou, 9. Nu ca testamentul pe care l-am facut cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului; caci ei n-au ramas in testamentul Meu, de aceea si Eu i-am parasit - zice Domnul. 10. Ca acesta e testamentul pe care il voi face cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: Pune-voi legile Mele in cugetul lor si in inima lor le voi scrie, si voi fi lor Dumnezeu si ei vor fi poporul Meu. 11. Si nu va mai invata fiecare pe vecinul sau si fiecare pe fratele sau zicand: Cunoaste pe Domnul! - caci toti Ma vor cunoaste, de la cel mai mic pana la cel mai mare al lor; 12. Caci voi fi milostiv cu nedreptatile lor si de pacatele lor nu-Mi voi mai aduce aminte”. 13. Si zicand: “Nou”, Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire. Faptul ca Vechiul Testament era dat doar evreilor fiind pe suport extern insemna ca oamenii aveau nevoie sa ii invete cineva ce anume scrie in Lege, si evreii, prin Lege, aveau interdictie de a se amesteca cu celelalte popoare, deci invatatura lor nu era data decat evreilor. Ceilalti erau fara de lege, adica impuri. Iar aceasta idee a persistat o vreme la apostoli si dupa Invierea Domnului pana cand Ap. Petru a avut viziunea in care Domnul i-a spus sa nu mai numeasca spurcat ceea ce El curatise. Iti dau pasajul din capitolul 10 din Faptele Apostolilor, dar fiind lung selectez versetele cheie rugandu-va sa cititi dvs tot contextul: 15. Si iarasi, a doua oara, a fost glas catre el: Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate. [...] 22. Iar ei au zis: Corneliu sutasul, om drept si temator de Dumnezeu si marturisit de tot neamul iudeilor, a fost instiintat de catre un sfant inger sa trimita sa te cheme acasa la el, ca sa auda cuvinte de la tine. [...] 27. Si, vorbind cu el, a intrat si a gasit pe multi adunati. 28. Si a zis catre ei: Voi stiti ca nu se cuvine unui barbat iudeu sa se uneasca sau sa se apropie de cel de alt neam, dar mie Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat. 29. De aceea, chemat fiind sa vin, am venit fara impotrivire. Deci va intreb: Pentru care cuvant ati trimis dupa mine? 30. Corneliu a zis: Acum patru zile eram postind pana la ceasul acesta si ma rugam in casa mea, in ceasul al noualea, si iata un barbat in haina stralucitoare a stat in fata mea. 31. Si el a zis: Corneliu, a fost ascultata rugaciunea ta si milosteniile tale au fost pomenite inaintea lui Dumnezeu. [...] 34. Iar Petru, deschizandu-si gura, a zis: Cu adevarat inteleg ca Dumnezeu nu este partinitor. 35. Ci, in orice neam, cel ce se teme de El si face dreptate este primit de El . Vedeti cum Ap. Petru spune ca prin Lege erau opriti chiar si de a se apropia de cei de alt neam, si chiar daca il vazuse pe Iisus predicand si la altii, el tot nu vroia sa mearga la cei spurcati fara de lege pana nu ii zice Domnul ca El ii curatise. De ce Legea Veche nu a fost data decat la evrei, asta inca nu am ajuns sa inteleg. Am auzit opiniile unora si altora si inca nici una nu m-a convins pe deplin. Cert este ca si din ceilalti oameni care nu erau evrei credeau in Dumnezeu si ca atare lucrau din fire ceea ce era drept, si desi nu aveau legea ebraica, iata ca rugaciunile lui erau ascultate si milosteniile lui primite. Nu stim ce religie avea, sau cel putin eu nu am inteles ce religie practica, dar iata ca Dumnezeu nu a fost partinitor ci in orice neam cel care se teme de El si face drept este primit de Dumnezeu. Ca atare iata si raspunsul la intrebarea urmatoare, legea lui Dumnezeu este data si celor care nu au auzit de Hristos din moment ce se tem de Dumnezeu asa cum il cunosc prin religia lor si fac ceea ce este drept. Nu sunt fantezii pe seama Scripturii ci este din Scriptura. Cat despre legea iubirii, nu ma contrazic. Ea este in inima tuturor oamenilor insa nu legea este Duhul Sfant. Ci Duhul Sfant sufla la cei care vor sa faca de buna voie dupa aceasta Lege ( insa nimeni nu-i obligat sa faca dupa Legea scrisa in inima si constiinta lor!!), si Duhul Sfant sufla doar in momentul cand persoana este astfel pregatita sa il primeasca. Eu am fost pregatita abia la 17 ani. Sub ce forma este primit? Cred ca depinde de la caz la caz si cred ca momentul primirii nu este la toti foarte bine constientizat. Pot sa va spun cum a fost la mine, dar am ascultat si marturiile altora pentru care a fost altfel. Si fiind in mediu crestin, avand cunostinta despre existenta lui Iisus, recunoasterea lui Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu s-a produs imediat. In tari necrestine trebuie sa fie ca pentru sutas, cu multe rugaciuni si milostenii pentru a li se dezvalui si lor identitatea lui Iisus. In cazul sutasului a fost apostolul cel care i-a vorbit de Iisus, insa in tari si locuri fara misionari crestini, altele sunt metodele. Am aflat de curand unele din ele, dar probabil ca or maj fi si altele. Dupa cum vedeti in verset, nici un om din orice natiune care crede in Dumnezeu (asa cum il cunoaste el) si face cele drepte, nu este trecut cu vederea pentru ca Dumnezeu este drept. Am pus in paranteze "asa cum il cunoaste el" pentru ca este vorba despre necrestini, oameni ca sutasul care se ruga si inchina lui Dumnezeu fara sa il cunoasca prin religia ebraica sau crestina si totusi era Dumnezeul bun, nu un idol. Prin faptele lui drepte si prin milostenii rugaciunile lui erau duse la Dumnezeul adevarat. Si asa se intampla la toti cei care lucreaza iubirea scrisa in inima lor. Prin iubire eu inteleg exact ceea ce sta la originea acestor roade: dreptate, milostenie etc. Last edited by Adriana3; 06.08.2011 at 03:44:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire ps in tara aia in care esti prostia ( LIPSA DE INVATATURA ) este la loc de cinste ... citeste definitia din dex si vezi ca am pus in paranteza intelesul dat de mine cuvintului ca sa nu ma acuzi ca te jignesc .... multa iubire Last edited by the_Listener; 05.08.2011 at 02:20:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|