Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 22:52:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.

Va las sa descoperiti voi, citind cu atentie capitolul de la Galateni, de ce il deranja atat de mult pe Sf. Apostol Pavel amestecul dintre Legea Veche si Legea Noua, specific de altfel neo-iudaismului adventist.

Daca nu va descurcati, vin cu niste citate.

Sarbatorile pe care le tin crestinii n-au nici o treaba cu Legea Veche.
Vechi 05.08.2011, 00:21:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Raspuns si pentru Adriana3 si pentru multbanatul nostru adventist, Sf. Apostol Pavel se refera la sabatele evreiesti care erau mandatorii pentru Legea Veche.

Va las sa descoperiti voi, citind cu atentie capitolul de la Galateni, de ce il deranja atat de mult pe Sf. Apostol Pavel amestecul dintre Legea Veche si Legea Noua, specific de altfel neo-iudaismului adventist.

Daca nu va descurcati, vin cu niste citate.

Sarbatorile pe care le tin crestinii n-au nici o treaba cu Legea Veche.
Dar nici cu Noul Testament.
Vechi 05.08.2011, 00:54:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dar nici cu Noul Testament.
Depinde cat te tine capul sa faci conexiuni..
Duminica zici ca n-are legatura?
Ca asta e la mintea cocosului.

Comemorarea Sfintilor? Nici asta n-ar trebui sa fie foarte greu..

Apropo, matale ce confesiune esti asa de curiozitate, sa-ti pui neste intrebari mai la obiect?
Vechi 05.08.2011, 00:58:42
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:

Apropo, matale ce confesiune esti asa de curiozitate, sa-ti pui neste intrebari mai la obiect?
ea zice ca e ortodoxa , dar crede in ecumenism , crede ca femeia e ok sa fie preot , se duce pe la anglicani si sta bine mersi intr-un loc cu masini si oameni ... unde e deosebita .... asta asa pe scurt .... dar o sa iti dea niste texte lungi pe care nici ea nu le intelege , o sa discute NIMICURI si o sa traga concluzia ca nu ai argumente .... si uite asa o sa fie mandra ca stie FALS ... ah si sa nu uit ... le multumeste sectarilor ca au putut sa o lamureasca ... poate reusesti tu ca pe mine ma ignora .... stilul meu e direct si ea saraca nu face fata .... asta e
multa iubire
ps a fost studenta la medicina .a invatat mult , nu a spus daca a terminat-o .... poate te invita si pe tine la ea subtil daca a reusit sa isi faca curat in casa si asta o face numai dumininca ca nu intelege de ce duminica este sfinta ... conexiuni nu face
multa iubire

Last edited by the_Listener; 05.08.2011 at 01:01:21.
Vechi 05.08.2011, 01:04:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Lasa omule fata sa raspunda ca e destul de mare sa-si poarte singura de grija.
De altfel o cunosc ca am mai discutat noi mai demult pe la topicul cu balbaiala in limbi a penticostalilor, dar nu stiu ce alegeri a mai facut intre timp..
Vechi 05.08.2011, 01:06:24
Banned

Implicit

Citat:

Fiecare trage spuza pe placinta lui din cate vad. Daca unii respecta poruncile lui Dumnezeu, vin altii sa le zica cum ca ar fi desfiintate. Dupa care vor sa convinga cum ca ritualurile inventate de oameni ar fi mai ok. Imi aminteste foarte mult de obiceiurile proaste ale evreilor care faceau cam la fel, desfiintau porunci dumnezeiesti pentru ritualuri omenesti.

Cat despre confesiunea mea, am spus de n- ori care este dar nu am observat sa conteze la ceva. Si sincer, as fi preferat sa nu fi fost botezata in aceasta religie.
Numai bine!
Vechi 05.08.2011, 01:13:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Fiecare trage spuza pe placinta lui din cate vad. Daca unii respecta poruncile lui Dumnezeu, vin unii sa ii zica cum ca ar fi desfiintate. Dupa care vor sa convinga cum ca ritualurile inventate de oameni ar fi mai ok. Imi aminteste foarte mult de obiceiurile proaste ale evreilor care faceau cam la fel, desfiintau porunci dumnezeiesti pentru ritualuri omenesti.
Pai d'soara (v-a divulgat mr. Liste ca sunteti singurica) nu degeaba se zice "Vechiului Testament", "vechi", in loc sa ratacesti cu mintea la simpatii adventiste, mai citeste si matale Scriptura ca afli acolo explicatii:

"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13

Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata.

Citat:
Cat despre confesiunea mea, am spus de n- ori care este dar nu am observat sa conteze la ceva.
Deci care va sa zica and cineva te intreaba ce confesiune esti tu spui unde ai primit botezul in loc sa-ti afirmi crezul.

Sa inteleg ca ti-e rusine de crezul matale sau preferi sa-i lasi pe altii sa creada ca esti ortodoxa sau faci confuzie intre botezul ortodox si crezul ortodox?

Citat:
Si sincer, as fi preferat sa nu fi fost botezata in aceasta religie.
Numai bine!
Pai dorinta v-a fost deja indeplinita, se zice in pateric ca un frate ce din naiva prostie a dat intr-o doara dreptate unui anti-crestin in chestiuni de credinta aproape ca a pierdut cu totul harul Sf. Botez, apoi dumneata cu regretul acela mare minune si indurare a lui Dumnezeu ar fi sa nu-l fi sters de tot si cu tot ce inseamna si aduce el pentru crestinul autentic care da, e ortodox si de asta dvs. n-aveti cum sa fiti.

De asta inca o data, de ce (fel de) confesiune credeti ca apartine?

Last edited by AlinB; 05.08.2011 at 01:21:15.
Vechi 05.08.2011, 01:53:35
Banned

Implicit

Citat:
Pai d'soara (v-a divulgat mr. Liste ca sunteti singurica) nu degeaba se zice "Vechiului Testament", "vechi", in loc sa ratacesti cu mintea la simpatii adventiste, mai citeste si matale Scriptura ca afli acolo explicatii:

"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13

Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata.

Deci care va sa zica and cineva te intreaba ce confesiune esti tu spui unde ai primit botezul in loc sa-ti afirmi crezul.

Sa inteleg ca ti-e rusine de crezul matale sau preferi sa-i lasi pe altii sa creada ca esti ortodoxa sau faci confuzie intre botezul ortodox si crezul ortodox?

Pai dorinta v-a fost deja indeplinita, se zice in pateric ca un frate ce din naiva prostie a dat intr-o doara dreptate unui anti-crestin in chestiuni de credinta aproape ca a pierdut cu totul harul Sf. Botez, apoi dumneata cu regretul acela mare minune si indurare a lui Dumnezeu ar fi sa nu-l fi sters de tot si cu tot ce inseamna si aduce el pentru crestinul autentic care da, e ortodox si de asta dvs. n-aveti cum sa fiti.

De asta inca o data, de ce (fel de) confesiune credeti ca apartine?
Am zis si care este Crezul, dati ceva postari in urma: "Cred intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica".
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde.
Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia.
Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele.

Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 01:57:36.
Vechi 05.08.2011, 02:11:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am zis si care este Crezul, dati ceva postari in urma: "Cred intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica".
Si ateii pot da copy/paste la crez :)

Citat:
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde.
Daca (credeti ca) n-ati primit Har, restul sunt chiar mofturi in comparatie :)

Citat:
Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura.
Indiferenta v-a lasat si harul de la Botez (pentru ca ati ales astfel), asa ca sa nu plangem de mila la bietele "povestioare" ca avem o problema mult mai serioasa aici..

Citat:
Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia.
Si cine va garanteaza ca pasajul l-ati inteles corect?
Aveti certitudinea ca sunteti ghidata de Duhul Sfant?
Si certitudinea asta de unde o aveti daca nu aveti certitudinea ca pasajul respectiv l-ati inteles fiind ghidata de Duhul Sfant?

Ca de harul Sf. Botez vad ca va puteti indoi, dar de harul picat-de-nici-unde de a intelege corect Scriptura vad ca nu..

Tipic sectar, asa ca nu va mai dati ortodoxa.

Citat:
Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni.

In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu.
Serios.
Ia faceti abstractie de Biblie de exemplu, care tot de oameni a fost scrisa spre invatatura, sau de cei care au luptat ca Biserica sa aiba o parte vazuta de-a lungul istoriei, de unde aveti habar ce e ala crestinism si ce ar trebui sa faca sau sa creada un crestin?

Sunteti cumva printre cei care spun ca intr-o noapte li s-a aratat Dumnezeu si de atunci se converseaza zilnic/saptamanal/lunar cu El?

Citat:
Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin taitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele.
Ce poetic. Legea Veche era mai mult decat cele 10 porunci, probabil asta nu ati aflat inca.
Dar sa lasam Scriptura sa vorbeasca.

"Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;" (8:7).
Vechi 05.08.2011, 02:15:33
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia.
Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele.
IN IISUS HRISTOS CARE A DESFIINTAT LEGEA ... asadar ŽŽ DACA IISUS HRISTOS NU A INVIAT CREDINTA NOASTRA E IN ZADAR ŽŽ si ŽŽ nimeni nuŽs-a indreptat din faptele legii cI DIN CREDINTA ŽŽ .. mai ai de inteles multe pina sa discuti cu noi ortodocsi , tu fiind orice in afara de ortodoxa ... si asta te doare pe tine CA NU POTI PROSTI USOR ... cei care stiu stiu , tu esti in deriva si mai vrei si pe altii sa ii duci ca sa iti explici faradelegile tale .... nu tin vrajelile decit la cei care sunt in deriva ( ceilalti sectari carora tu le-ai multumit pentru timpenii ) asadar ....
multa iubire
ps in tara aia in care esti prostia ( LIPSA DE INVATATURA ) este la loc de cinste ... citeste definitia din dex si vezi ca am pus in paranteza intelesul dat de mine cuvintului ca sa nu ma acuzi ca te jignesc ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 05.08.2011 at 02:20:52.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38