![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma poti sa te concentrezi putin si sa revii la subiect cu argumente? Am si spus ca sunt porunci care nu SE POTRIVESC cu idoelogia totalitarista si tu tot nu intelegi ca e corect cum m-am exprimat? Last edited by ai2; 26.07.2011 at 15:06:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gramatical, aceasta forma este corecta. In limba romana este obligatoriu acordul in numar cu subiectul. In cazul de fata "care" este subiect exprimat prin pronume interogativ (forma de singular), asadar predicatul verbal "nu se potriveste" trebuie sa fie la singular. Logic, lucrurile se petrec la fel. Din cele zece porunci, enuntul in cauza se refera doar la una dintre ele ("care" ...?). |
|
|||
|
|||
![]()
Cu fiecare post tinzi sa devii paralel cu acest cuvant. Lasand la o parte asta http://www.google.ro/#hl=ro&q=%22car...w=1280&bih=859
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care e forma de plural pentru "care"? :D Acordul se face si prin atractie sau dupa inteles! Cam ce spuneam eu despre sens. Prin urmare, ambele forme sunt corecte. Nu vad motivul pentru care se prosupune ca doar una nu se potriveste... |
|