Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 18:46:41
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Moartea a fost inghitita de biruinta.Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?
Ati adus in discutie un verset profetic (ce urmeaza sa se implineasca). Sfantul Apostol Pavel spune:"Cand trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este bodul moarte?" (1 Corinteni 15:54).

Luati aminte la expresia "atunci se va implini cuvantul". Si, mai luati aminte si la faptul ca Sfantul Apostol Pavel facea referire la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (vedeti in vers. 52, referirile la inviere si trambita - caracteristice intoarcerii Mantuitorului).

Dar, pana atunci, vom muri (de-a binelea). Va indoiti de aceasta? Iar Domnul ii va invia, cu trupuri schimbate, pe cei care au murit, si ii va schimba pe cei care sunt inca in viata la revenirea Sa.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 18:47:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Asta DOAR in eventualitatea ca vom fi contemporani cu a doua venire a lui Hristos, ceea ce nu prea cred.
Si primii crestini credeau ca vor fi contemporani cu Parusia.
Toți creștinii așteptători (nu mai spun "adventiști" că iar o să mă persiflați) credeau că vor fi contemporani cu a doua Lui venire. De ce am fi noi altfel de creștini?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:04:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Iisus a spus: “Voi nu întelegeti cuvintele vietii, pentru ca acum prin pacatele voastre voi sunteti în moarte”,
Unde a spus Domnul Iisus Hristos astfel de cuvinte? Indicati pasajul din Scriptura (pentru ca doar in aceasta Carte se gasesc invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli). Daca nu exista asa ceva, aveti o problema serioasa. Este o incumetare mare sa spui ca Mantuitorul a spus ceva ce nu a spus.

Eu am gasit ca Domnul Iisus a spus ceva de genul acesta:

"Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele."(Ioan 14:24)

"Daca ramaneti intru Mine si cuvintele Mele raman in voi" (Ioan 15:7)

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
deci noi suntem in moarte spirituala, daca ne aflam in stare de pacat, fara a fi morti fizic.

Invierea nu trebuie legata strict de moartea fizica, doar crestinul este o persoana cu adevarat nascuta din nou si care Il urmează pe Iisus Hristos.
"Eu il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40). Si aceasta inviere, din ziua de apoi, tot o inviere spirituala este?

Iar cand Apostolul Pavel ne vorbeste despre invierea "celor care au adormit" (1 Tesaloniceni 4:13), tot despre o inviere spirituala vorbeste?

Dibaci mai este diavolul. Desfiinteaza invierea din morti prin "spiritualizare".

Last edited by grasu77; 21.07.2011 at 19:08:57.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:12:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
cum poti sa ai viata vesnica daca este un moment in care nu ai viata(cand esti mort)?
Viata vesnica urmeaza dupa inviere. "Eu sunt INVIEREA si VIATA" - spune Mantuitorul.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:16:34
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
"Viata, la viata din timpul mortii"??! Ciudata expresia dvs. Domnul Iisus ne vorbeste despre trecerea "de la moarte la viata" (adica despre inviere). Vedeti, spre exemplu, Ioan 5:24.
Iisus zice : Chiar daca va muri va trai... si cine crede in Mine nu va muri in veac.

Citat:
Se pare ca nu cunoasteti definitia invierii. INVIEREA = trecerea din moarte la viata (din invataturile Domnului Iisus Hristos).
Invierea este o "re"-aducere la viata... este o "re" in general... Inviere mai este numita si perioada dintre moarte si Judecata de Apoi..
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:17:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
In conceptia AZ7, cum e apostolul Pavel? Viu sau mort? Stiut fiind ca moartea inseamna despartirea sufletului de Datatorul Vietii.
Stim ca Sfantul Apostol Pavel a murit. Daca Domnul nu l-a inviat, inseamna ca este mort. Daca Domnul l-a inviat, inseamna ca este viu.

P.S. Nu fiti asa de categorica cu definitia data mortii. Mai intai va trebui sa intelegeti semnificatie are cuvantul "suflet", in Sfanta Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:17:34
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Viata vesnica urmeaza dupa inviere. "Eu sunt INVIEREA si VIATA" - spune Mantuitorul.
si cum vine aia cu "nu va muri in veac" (Cine crede in Mine nu va muri in veac)?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:21:24
Banned

Implicit

Citat:
Iisus zice : Chiar daca va muri va trai... si cine crede in Mine nu va muri in veac.
Cei credinciosi, chiar daca vor muri, vor fi inviati pentru viata vesnica (nu vor mai gusta moartea). Sunteti de acord cu acest inteles al invataturilor Mantuitorului? Sau, preferati ceva fara inviere?

Citat:
Inviere mai este numita si perioada dintre moarte si Judecata de Apoi..
Cine, in afara de dvs., o mai numeste asa?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:24:43
Banned

Implicit

Citat:
si cum vine aia cu "nu va muri in veac" (Cine crede in Mine nu va muri in veac)?
Mantuitorul se refera la viata vesnica mostenita dupa inviere. "sa aiba viata vesnica. Si eu il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:35:43
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
Sfantul Apostol Pavel spune:"Cand trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este bodul moarte?" (1 Corinteni 15:54).

Dar, pana atunci, vom muri (de-a binelea). Va indoiti de aceasta? Iar Domnul ii va invia, cu trupuri schimbate, pe cei care au murit, si ii va schimba pe cei care sunt inca in viata la revenirea Sa.
Personal cred ca atunci cind trupul muritor se va imbraca in nemurire se refera la starea curatita (nu neaparat desavirsita) in urma procesului de "albire si lamurire" :"cel incet la minte se va intelepti, cel pacatos se va umple de virtute iar cel sfint se va sfinti si mai mult prin faptele lui".

Eu cred ca pina atunci noi nu vom muri pentru ca nu cred ca mai dureaza mult.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08