Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 21:02:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Esti sigur ca sustineam nemurirea asa cum o intelegi tu?

Atunci explica limpede ce sustineai, enigmaticule.

Citat:
Citat:
Grasule,grasule,nu te grabi.Vezi ca sunt alte trei versete inainte citate.
Care? Acelea pe care le-am adus eu in discutie ca sa le vezi si tu?

Citat:
Mai gandeste-te, nu sari muscat de poponeata adventista :)
Ce te deranjeaza asa de tare? Eu doar am explicat faptul ca versetul pe care l-ai postat in repetate randuri (cel cu biruinta asupra mortii) este profetic si urmeaza sa se implineasca. Ti-am stricat socotelile? De asta esti suparat si-mi vorbesti asa? Parca erai mai elegant intr-o vreme (cand toata lumea te elogia).

Citat:
Eu iti spun ca nu ai inteles la ce m-am referit pt ca gandesti in parametrii masura fixa, doctrina proprie si atat.
Ti se pare ca gandesc in "parametri, masura fixa, etc" pentru faptul ca am observat ceea ce se vedea din avion. Te deranjeaza faptul ca am scos in evidenta expresia "atunci se va implini cuvantul". Era scrisa alb pe negru si puteai sa o vezi singur, fara sa te lansezi in demonstratii sortite esecului. Daca ti-ai pierdut eleganta in exprimare, spre ca nu ti-ai pierdut si simtul logicii simple.

Citat:
Raspunde la intrebarea initiala:cum a fost Hristos in timpul mortii?Inconstient sau constient?Ce zice doctrina vostra?
Ce inseamna pentru tine "initial". Stiu ca eu am initiat topicul si am pus intrebarile initiale.

Dar, sa-ti raspund: in timpul mortii, Domnul Iisus Hristos a fost mort. (Crezi ca suna mai corect sa spun ca "in timpul mortii a fost viu"?) Iar mortul, conform Sfintei Scripturi, nu are nici simtiri, nici constienta (ex: Eclesiastul 9:5 si 10).
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 21:25:36
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Dar, sa-ti raspund: in timpul mortii, Domnul Iisus Hristos a fost mort. (Crezi ca suna mai corect sa spun ca "in timpul mortii a fost viu"?) Iar mortul, conform Sfintei Scripturi, nu are nici simtiri, nici constienta (ex: Eclesiastul 9:5 si 10).
Logica asta adventista duce in permanenta la aceiasi concluzie: domnul nostru Isus Cristos, fiul Lui Dumnezeu, a mintit. El i-a spus tilharului din dreapta :chiar astazi vei fi cu Mine in Rai. Adventistii isi permit sa zica: de fapt Isus a fost mort si nu a facut nimic, deci Domnul Isus nu a spus adevarul. Imi pare rau pentru adventisti ca pot fi atit de mindri incit sa puna la indoiala chiar cuvintele Mintuitorului si sa ia de bune cuvintele unei "profetese" obsucure.

P.S. Intr-o postare mai veche, un coleg de-al dumneavoastra, Trice... spunea, citez din memori: "acest Isus..."; cind vorbea de madam White era plin de respect, insa cind vorbea de Mintuitorul nostru vorbea in acesti termeni! Acum chiar cred ca aceasta secta a dumneavoastra care rastalmaceste toate cuvintele Mintuitorului este de fapt o unealta a satanei.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 21:31:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
P.S. Intr-o postare mai veche, un coleg de-al dumneavoastra, Trice... spunea, citez din memori: "acest Isus..."; cind vorbea de madam White era plin de respect, insa cind vorbea de Mintuitorul nostru vorbea in acesti termeni!
Fără supărare doamnă, dar aveți memoria cam scurtă. V-o spune "acest" Trice
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 22:12:57
Banned

Implicit

Citat:
Logica asta adventista duce in permanenta la aceiasi concluzie: domnul nostru Isus Cristos, fiul Lui Dumnezeu, a mintit. El i-a spus tilharului din dreapta :chiar astazi vei fi cu Mine in Rai. Adventistii isi permit sa zica:
Adventistii zic ca Domnul Iisus se tine totdeauna de fagaduinte (inclusiv de cele referitoare la revenirea Sa si inviere). Talharul va fi inviat si va fi in rai cu Domnul. Dar, cum in moarte nu ai constienta timpului trecut, moartea este ca o "clipeala din ochi". Talharul stie ca a inchis ochii si in clipa urmatoare s-a trezit in prezenta Domnului Iisus Hristos. Pentru el este ca si cum in aceeasi zi (astazi) a murit si a inviat, fiind cu Domnul.

Se mai pune si problema semnelor de puctuatie. Stim ca Sfanta Scriptura, in original, nu avea virgule. Putem citi versetul amintit de dvs. asa: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".

In plus, cum explicati dvs. faptul ca Domnul marturiseste, dupa trei zile de la fagaduinta facuta talharului, ca "inca nu s-a suit la Tatal" (Ioan 20:17)? Daca ramaneti tributar doctrinei "sufletului nemuritor", nu veti putea gasi decat o explicatie, in care dvs. il faceti mincinos pe Mantuitorul. Astept explicatia dvs.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 08:21:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Adventistii zic ca Domnul Iisus se tine totdeauna de fagaduinte (inclusiv de cele referitoare la revenirea Sa si inviere). Talharul va fi inviat si va fi in rai cu Domnul. Dar, cum in moarte nu ai constienta timpului trecut, moartea este ca o "clipeala din ochi". Talharul stie ca a inchis ochii si in clipa urmatoare s-a trezit in prezenta Domnului Iisus Hristos. Pentru el este ca si cum in aceeasi zi (astazi) a murit si a inviat, fiind cu Domnul.

Se mai pune si problema semnelor de puctuatie. Stim ca Sfanta Scriptura, in original, nu avea virgule. Putem citi versetul amintit de dvs. asa: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".
Domnul nostru Isus Cristos a folosit prezentul. Dumneavoastra folositi viitorul si mai adaugati si o mica virgula, cu toate ca Domnul ne-a interzis acest lucru.
Oricum exista o lipsa de logica: daca moartea inseamna doar o clipa, atunci din doua una:
1. Ori "astazi" inseamna chiar astazi, si tilharul e chiar in acest moment in rai (ceea ce contravine invataturii dumneavoastra)
2. Ori "astazi" e o notiune relativa si secta dumneavoastra ar trebui sa va invete teoria relativitatii pentru a putea intelege de ce "astazi" inseamna de fapt "la sfirsitul lumii" (ceea ce nu se intimpla).

Concluzie ca la matematica: secta dumneavoastra are o invatatura gresita.

Citat:
In plus, cum explicati dvs. faptul ca Domnul marturiseste, dupa trei zile de la fagaduinta facuta talharului, ca "inca nu s-a suit la Tatal" (Ioan 20:17)? Daca ramaneti tributar doctrinei "sufletului nemuritor", nu veti putea gasi decat o explicatie, in care dvs. il faceti mincinos pe Mantuitorul. Astept explicatia dvs.
Ce e asa de complicat? Din Vinerea Sfinta, seara, pina in Ziua Invierii, dimineata, Isus nu s-a intilnit inca cu Tatal; s-a coborit in Iad, a eliberat sufletele dreptilor, le-a condus in Rai, s-a aratat apoi ucenicilor; Domnul Isus a fost ocupat sa-si duca misiunea pina la capat. De unde ati scos dumneavoastra ideea ca dupa moarte, Isus ar fi trebuit sa se intilneasca imediat cu Tatal?

Last edited by nutucutu; 22.07.2011 at 08:24:33.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 09:37:51
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

"Nu-L poti cunoaste pe Dumnezeu, dar trebuie sa-L cunosti ca sa stii asta". Pr. Thomas Hopko

Adică taina învierii este de nepătruns pentru că ''Eu sunt viața și învierea''.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 10:27:58
Banned

Implicit

Citat:
Ce e asa de complicat? Din Vinerea Sfinta, seara, pina in Ziua Invierii, dimineata, Isus nu s-a intilnit inca cu Tatal; s-a coborit in Iad, a eliberat sufletele dreptilor, le-a condus in Rai, s-a aratat apoi ucenicilor; Domnul Isus a fost ocupat sa-si duca misiunea pina la capat. De unde ati scos dumneavoastra ideea ca dupa moarte, Isus ar fi trebuit sa se intilneasca imediat cu Tatal?
Adica, Domnul a condus in rai sufletele dreptilor, dar nu S-a intalnit cu Tatal. Aveti dvs. un rai fara Dumnezeu? Parca sustuneti ca "sufletele dreptilor" se afla in prezenta lui Dumnezeu. Cum s-a facut aceasta? Au plecat singure din raiul fara Dumnezeu Tatal (in care le-a condus Hristos) si s-au dus la in prezenta unui Dumnezeu Tata, dar care nu era in rai.

Cautati alta explicatie. Asta e ciudata. Poate gasiti una haioasa. Se ne mai descretim fruntile.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 16:21:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Adica, Domnul a condus in rai sufletele dreptilor, dar nu S-a intalnit cu Tatal. Aveti dvs. un rai fara Dumnezeu? Parca sustuneti ca "sufletele dreptilor" se afla in prezenta lui Dumnezeu. Cum s-a facut aceasta? Au plecat singure din raiul fara Dumnezeu Tatal (in care le-a condus Hristos) si s-au dus la in prezenta unui Dumnezeu Tata, dar care nu era in rai.

Cautati alta explicatie. Asta e ciudata. Poate gasiti una haioasa. Se ne mai descretim fruntile.
Chiar daca vi se pare ciudata, macar nu rastalmaceste Sfinta Scriptura. Cine sint eu ca sa stiu ce s-a intimplat in acea minunata noapte, cind Isus a inviat. Dar stiu ceea ce a spus Isus Cristos, ceea ce a spus sfintul Petru si ceea ce spune Biserica.

Referitor la Rai: Adam si Eva, cind au fost ispititi de diavol, se aflau in Rai. Era Dumnezeu era cu ei? Poate ca era, dar biblia nu ne spune. Nu stiu cum e organizat Raiul si nici nu cred ca e treaba mea sa stiu asta. Insa cred fara sa pun la indoiala tot ceea ce a spus Domnul nostru Isus Cristos.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 20:07:13
Banned

Implicit

Citat:
Chiar daca vi se pare ciudata, macar nu rastalmaceste Sfinta Scriptura. .
O desfiinteaza cu totul.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 10:35:19
Banned

Implicit

Citat:
Concluzie ca la matematica: secta dumneavoastra are o invatatura gresita.
Am si eu o problema, pe care numai un matematician ca dvs. o poate rezolva.
" Un vapor are 50m lungime, 22 m latime si o incarcatura de 175 butoaie cu motorina. Intrebare: cati ani are capitanul si ce numar poarta la pantofi."

Modul cum ati ajuns la concluzia matematica, despre biserica (nu secta) mea, ma face sa fiu sigur ca veti rezova si problema (din prima).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08