Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2011, 08:21:09
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Adventistii zic ca Domnul Iisus se tine totdeauna de fagaduinte (inclusiv de cele referitoare la revenirea Sa si inviere). Talharul va fi inviat si va fi in rai cu Domnul. Dar, cum in moarte nu ai constienta timpului trecut, moartea este ca o "clipeala din ochi". Talharul stie ca a inchis ochii si in clipa urmatoare s-a trezit in prezenta Domnului Iisus Hristos. Pentru el este ca si cum in aceeasi zi (astazi) a murit si a inviat, fiind cu Domnul.

Se mai pune si problema semnelor de puctuatie. Stim ca Sfanta Scriptura, in original, nu avea virgule. Putem citi versetul amintit de dvs. asa: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".
Domnul nostru Isus Cristos a folosit prezentul. Dumneavoastra folositi viitorul si mai adaugati si o mica virgula, cu toate ca Domnul ne-a interzis acest lucru.
Oricum exista o lipsa de logica: daca moartea inseamna doar o clipa, atunci din doua una:
1. Ori "astazi" inseamna chiar astazi, si tilharul e chiar in acest moment in rai (ceea ce contravine invataturii dumneavoastra)
2. Ori "astazi" e o notiune relativa si secta dumneavoastra ar trebui sa va invete teoria relativitatii pentru a putea intelege de ce "astazi" inseamna de fapt "la sfirsitul lumii" (ceea ce nu se intimpla).

Concluzie ca la matematica: secta dumneavoastra are o invatatura gresita.

Citat:
In plus, cum explicati dvs. faptul ca Domnul marturiseste, dupa trei zile de la fagaduinta facuta talharului, ca "inca nu s-a suit la Tatal" (Ioan 20:17)? Daca ramaneti tributar doctrinei "sufletului nemuritor", nu veti putea gasi decat o explicatie, in care dvs. il faceti mincinos pe Mantuitorul. Astept explicatia dvs.
Ce e asa de complicat? Din Vinerea Sfinta, seara, pina in Ziua Invierii, dimineata, Isus nu s-a intilnit inca cu Tatal; s-a coborit in Iad, a eliberat sufletele dreptilor, le-a condus in Rai, s-a aratat apoi ucenicilor; Domnul Isus a fost ocupat sa-si duca misiunea pina la capat. De unde ati scos dumneavoastra ideea ca dupa moarte, Isus ar fi trebuit sa se intilneasca imediat cu Tatal?

Last edited by nutucutu; 22.07.2011 at 08:24:33.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 09:37:51
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

"Nu-L poti cunoaste pe Dumnezeu, dar trebuie sa-L cunosti ca sa stii asta". Pr. Thomas Hopko

Adică taina învierii este de nepătruns pentru că ''Eu sunt viața și învierea''.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 10:27:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ce e asa de complicat? Din Vinerea Sfinta, seara, pina in Ziua Invierii, dimineata, Isus nu s-a intilnit inca cu Tatal; s-a coborit in Iad, a eliberat sufletele dreptilor, le-a condus in Rai, s-a aratat apoi ucenicilor; Domnul Isus a fost ocupat sa-si duca misiunea pina la capat. De unde ati scos dumneavoastra ideea ca dupa moarte, Isus ar fi trebuit sa se intilneasca imediat cu Tatal?
Adica, Domnul a condus in rai sufletele dreptilor, dar nu S-a intalnit cu Tatal. Aveti dvs. un rai fara Dumnezeu? Parca sustuneti ca "sufletele dreptilor" se afla in prezenta lui Dumnezeu. Cum s-a facut aceasta? Au plecat singure din raiul fara Dumnezeu Tatal (in care le-a condus Hristos) si s-au dus la in prezenta unui Dumnezeu Tata, dar care nu era in rai.

Cautati alta explicatie. Asta e ciudata. Poate gasiti una haioasa. Se ne mai descretim fruntile.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 16:21:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Adica, Domnul a condus in rai sufletele dreptilor, dar nu S-a intalnit cu Tatal. Aveti dvs. un rai fara Dumnezeu? Parca sustuneti ca "sufletele dreptilor" se afla in prezenta lui Dumnezeu. Cum s-a facut aceasta? Au plecat singure din raiul fara Dumnezeu Tatal (in care le-a condus Hristos) si s-au dus la in prezenta unui Dumnezeu Tata, dar care nu era in rai.

Cautati alta explicatie. Asta e ciudata. Poate gasiti una haioasa. Se ne mai descretim fruntile.
Chiar daca vi se pare ciudata, macar nu rastalmaceste Sfinta Scriptura. Cine sint eu ca sa stiu ce s-a intimplat in acea minunata noapte, cind Isus a inviat. Dar stiu ceea ce a spus Isus Cristos, ceea ce a spus sfintul Petru si ceea ce spune Biserica.

Referitor la Rai: Adam si Eva, cind au fost ispititi de diavol, se aflau in Rai. Era Dumnezeu era cu ei? Poate ca era, dar biblia nu ne spune. Nu stiu cum e organizat Raiul si nici nu cred ca e treaba mea sa stiu asta. Insa cred fara sa pun la indoiala tot ceea ce a spus Domnul nostru Isus Cristos.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 20:07:13
Banned

Implicit

Citat:
Chiar daca vi se pare ciudata, macar nu rastalmaceste Sfinta Scriptura. .
O desfiinteaza cu totul.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 10:35:19
Banned

Implicit

Citat:
Concluzie ca la matematica: secta dumneavoastra are o invatatura gresita.
Am si eu o problema, pe care numai un matematician ca dvs. o poate rezolva.
" Un vapor are 50m lungime, 22 m latime si o incarcatura de 175 butoaie cu motorina. Intrebare: cati ani are capitanul si ce numar poarta la pantofi."

Modul cum ati ajuns la concluzia matematica, despre biserica (nu secta) mea, ma face sa fiu sigur ca veti rezova si problema (din prima).
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 11:19:09
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
" Un vapor are 50m lungime, 22 m latime si o incarcatura de 175 butoaie cu motorina. Intrebare: cati ani are capitanul si ce numar poarta la pantofi."

Modul cum ati ajuns la concluzia matematica, despre biserica (nu secta) mea, ma face sa fiu sigur ca veti rezova si problema (din prima).
Păi dacă un butoi are diametrul 1m înseamnă că în 100m patrați încap toate butoaiele, căci o încăpere trebuie să aibă 2 metri înălțime cel puțin și într-o odaie de 10m x 10m ar încăpea toată încărcătura asta.

Cum 50m x 22m=1100m patrați și dacă am avea 2 nivele cel puțin la vapor ar ieși 2200m patrați, putem calculă că încărcătura asta ar ocupa 4,(54)% din ce poate transporta vaporul atunci când e plin ochi cu marfă.

Ce rezultă de aici? Păi că vaporul precis e furat, vasul nu are căpitan ci ''căpitanul'' e pirat, n-are pantofi în picioare ci cizme și nu știe nici el câți ani are de beat ce e și-și ascunde vârsta ca să nu fie prins de interpol fiindcă tocmai face contrabandă cu motorină la sârbi și... deci... dumneata ești sectar sau psd-ist sau cubanez, q.e.d. :)))

Last edited by vsovivi; 22.07.2011 at 11:26:18.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 16:10:13
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi dacă un butoi are diametrul 1m înseamnă că în 100m patrați încap toate butoaiele, căci o încăpere trebuie să aibă 2 metri înălțime cel puțin și într-o odaie de 10m x 10m ar încăpea toată încărcătura asta.

Cum 50m x 22m=1100m patrați și dacă am avea 2 nivele cel puțin la vapor ar ieși 2200m patrați, putem calculă că încărcătura asta ar ocupa 4,(54)% din ce poate transporta vaporul atunci când e plin ochi cu marfă.

Ce rezultă de aici? Păi că vaporul precis e furat, vasul nu are căpitan ci ''căpitanul'' e pirat, n-are pantofi în picioare ci cizme și nu știe nici el câți ani are de beat ce e și-și ascunde vârsta ca să nu fie prins de interpol fiindcă tocmai face contrabandă cu motorină la sârbi și... deci... dumneata ești sectar sau psd-ist sau cubanez, q.e.d. :)))
Colosal, domnule Ovidiu! Colosal! Am lacrimi de ras! L-ati executat pe arminianistul hiliast!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 16:28:16
Senior Member

Implicit

Citat:

Gasiti raspunsul in "Peripetiile bravului soldat Svejck in Razboiul Mondial".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08