Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2011, 13:00:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Stimate MihneaDragomir nu ati inteles corect mesajul meu.
Eu vorbeam de bolile care apare ca urmare a unei activitati sexuale necorespunzatoare (inadecvate, neimplinite) in cadrul familiei, si nu vorbeam de cazul abstinentei sexuale totale care este recomandata in cazul celor ce aleg sa traiasca in celibat.

De asemenea nu am vorbit de frecventa raporturilor sexuale in familie. NU am spus ca trebuie de 50 de ori pe zi si nici o data pe an. Dimpotriva am recomandat ca totul sa se faca sub indrumarea preotului duhovnic cu respectarea randuielilor Bisericii.

Nicidecum nu am sustinut si nu sustin ca abstinenta sexuala imbolnaveste!!! Ar insemna ca toti calugarii si calugaritele sunt bolanve... ca toti preotii de manastire si toti preotii romano-catolici sunt bolnavi. Doamne fereste... eu nu am afirmat asa ceva!

Dacă este așa, atunci înseamnă că nu am înțeles eu bine sensul mesajului dv, motiv pentru care îmi cer iertare.

Sunt foarte sensibil la această problemă, fiindcă am auzit prea adesea afirmații de tip "medicii ne spun că abstinența îmbolnăvește". Or, niciun medic nu spune asta, sau, dacă ar spune, nu ar îndrăzni să semneze. Nu am întâlnit asta în niciun tratat, în niciun manual, în nicio revistă medicală, niciodată. Și totuși, ideea că "medicii ne recomandă să fim sexual activi" face deja parte din folclorul urban. Evident, originea unor asemenea "teorii științifice" nu este greu de ghicit, dar nu are nici cea mai mică legătură cu știința medicală.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necazurile depinde de mai multe ionut12 Generalitati 55 05.12.2010 14:44:55
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata roxana23 Generalitati 6 25.05.2009 07:08:49