Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2011, 16:24:32
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Da, viața sexuală stă la baza destrămării căsniciilor, dar nu în sensul prezentat în reviste, că nu practici asta cum trebuie. Problema este că omul depravat își pierde capacitatea de a iubi, devine un animal dominat de instincte. Omul trebuie să-și păstreze castitatea până la căsătorie și apoi să se culce numai cu soțul/soția. Dar această regulă nu e respectată. De obicei când cineva și-a pierdut castitatea înainte de căsătorie, nu va putea fi fidel, mai devreme sau mai târziu se descoperă că are un amant/o amantă.
Deci soții nu trebuie să pună sexualitatea în centrul preocupărilor lor, că atunci se prăbușește totul.
Vechi 28.04.2011, 16:31:40
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Deci soții nu trebuie să pună sexualitatea în centrul preocupărilor lor, că atunci se prăbușește totul.
Corect, dar nici nu trebuie sa o ignore nici sa o neglijeze, caci face parte din armonia vietii de familie. O viata sexuala anormala (fie pervertita fie neimplinita) duce la aparitia bolilor trupesti si sufletesti.
Nu intru in amanunte, insa daca considerati necesar o sa revin cu informatii concrete despre bolile trupesti si sufletesti ce apar atat la barbat cat si la femeie, ca urmare a unei vieti sexuale neimplinite. (Bolile trupesti si sufletesti ca urmare a perversiunilor sexuale sunt mai bine cunoscute in general.)
Vechi 28.04.2011, 16:40:18
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nu am în vedere o viață desfrânată. Mă refeream la o viață sexuală normală, fără excese. Mai precis, întrebarea mea s-ar referi la efectele insuficienței ei. Și mai ales la efectele asupra psihicului femeii.
Vechi 28.04.2011, 16:47:15
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Mă refeream la o viață sexuală normală, fără excese. Mai precis, întrebarea mea s-ar referi la efectele insuficienței ei. Și mai ales la efectele asupra psihicului femeii.
Daca activitatea sexuala in cadrul familiei este normala, dupa randuiala Bisericii atunci nu au cum sa apara probleme.

Un raspuns medical, cu privire la efectele unei activitati sexuale neimplinite corespunzator:

Femeile fara orgasm, spre deosebire de femeile frigide, isi doresc actul sexual, dar nu obtin un semnal erogen suficient de puternic ca sa declanseze orgasmul.

Cauzele principale ale anorgasmiei la femeie sunt: timpul de raport sexual redus (sub 2 min), raporturi brutale, lipsite de tandrete din partea barbatului. Daca deficienta nu se rezolva printr-o terapie adecvata, aceste femei incep sa refuze actul sexual, devin frigide.

* La femei, raporturile sexuale fara orgasm favorizeaza dereglarea ciclului menstrual, fibromatoza uterina, imbolnavirea sanilor (mastodinia - durerea sanilor, chistul mamar, nodulii mamari fibroadenomatosi, displazia mamara etc.); ele devin treptat apatice, pierd interesul pentru viata, prezinta disfunctii ale aparatului cardio-vascular, digestiv, glandular, neurologic si au o predispozitie ridicata la cancer.
* Barbatii carora li se refuza actul sexual devin in prima faza gelosi, agresivi, certareti, apoi, treptat, pierd interesul pentru partenera, prezentand erectii incomplete, dificile, instabile, ejaculari pre- mature, diminuarea orgasmului. Deseori, ei isi pierd si abilitatile profesionale, prezentand stari depresive iar, in cazuri extreme, chiar tendinte spre suicid.

Rezumand, relatia sexuala are un rol esential in viata de familie.

Cuplurile care au relatii sexuale rare si deficitare (cazuri foarte frecvente, din pacate) prezinta parteneri nervosi, gelosi, agresivi, intoleranti, nefericiti.

Last edited by Eugen7; 28.04.2011 at 16:52:45.
Vechi 28.04.2011, 18:24:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Un raspuns medical, cu privire la efectele unei activitati sexuale neimplinite corespunzator:

Femeile fara orgasm, spre deosebire de femeile frigide, isi doresc actul sexual, dar nu obtin un semnal erogen suficient de puternic ca sa declanseze orgasmul.

Cauzele principale ale anorgasmiei la femeie sunt: timpul de raport sexual redus (sub 2 min), raporturi brutale, lipsite de tandrete din partea barbatului. Daca deficienta nu se rezolva printr-o terapie adecvata, aceste femei incep sa refuze actul sexual, devin frigide.

* La femei, raporturile sexuale fara orgasm favorizeaza dereglarea ciclului menstrual, fibromatoza uterina, imbolnavirea sanilor (mastodinia - durerea sanilor, chistul mamar, nodulii mamari fibroadenomatosi, displazia mamara etc.); ele devin treptat apatice, pierd interesul pentru viata, prezinta disfunctii ale aparatului cardio-vascular, digestiv, glandular, neurologic si au o predispozitie ridicata la cancer.
* Barbatii carora li se refuza actul sexual devin in prima faza gelosi, agresivi, certareti, apoi, treptat, pierd interesul pentru partenera, prezentand erectii incomplete, dificile, instabile, ejaculari pre- mature, diminuarea orgasmului. Deseori, ei isi pierd si abilitatile profesionale, prezentand stari depresive iar, in cazuri extreme, chiar tendinte spre suicid.
Cine este autorul atâtor aiureli ? Mă îndoiesc că așa ceva ați găsit în vreo carte de medicină. Atunci, de unde acest răspuns "medical" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 28.04.2011, 18:31:08
N.Priceputu
Guest

Implicit

Eugen7: un răspuns foarte edificator. Și descurajator, în același timp. Prin urmare, suntem, în primul rând, trupuri. Cel puțin în relația dintre soți. Eu am crezut că duhul e cel care trebuie să prevaleze asupra sufletului și asupra trupului. Și că liniștea ar trebui să se nască duhovnicește, nu trupește. Însă realitatea nu-mi dă dreptate și mă contrariază.
Vechi 28.04.2011, 20:05:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eugen7: un răspuns foarte edificator. Și descurajator, în același timp. Prin urmare, suntem, în primul rând, trupuri. Cel puțin în relația dintre soți. Eu am crezut că duhul e cel care trebuie să prevaleze asupra sufletului și asupra trupului. Și că liniștea ar trebui să se nască duhovnicește, nu trupește. Însă realitatea nu-mi dă dreptate și mă contrariază.
daca ti-ai ales viata de familie, atunci famila trebuie sa prevaleze.
de aceea exista calugaria.
Vechi 29.04.2011, 09:51:57
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate nu suntem trupuri in primul rand. Sutem suflet si trup. Sufletul are activitatile lui firesti, de asemenea si trupul pe ale lui. Toate trebuie sa le facem bine, cu cumpatare caci sunt cumplite atat bolile trupesti cat si cele sufletesi.

Nicidecum nu trebuie sa ne conduca trupul. "grija fata de trup nu o faceti spre desfranare" spune Sfantul Pavel.
Cuplurile isi regleaza singure activitatea sexuala fireasca in cadrul familiei, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu indrumarea preotului duhovnic. Nu spune nimeni ca trebuie sa o faci de 50 de ori pe zi sau doar o data pe an, ci atunci cand o faci sa fie bine facuta.

Sfantul pavel spune clar in I corinteni 7 "barbatul sa ii dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. barbatul nu mai este stapan pe trupul sau ci femeia, asemenea nici femeia nu mai este stapana pe trupul sau ci barbatul". Sfantul Pavel spune asta pentru ca sa nu existe abuzuri si nici refuzuri sexuale in cuplu, cei dou trebuie sa fie una in toate, intai sufleteste si apoi trupeste.

Spre exemplu degeaba un cuplu se potriveste bine sufleteste daca trupeste nu... caci nu poate fi vorba de comuniune deplina (sufleteasca si trupeasca) in iubire in cadrul sfintei taine a casatoriei.
De asemenea degeaba un cuplu se potriveste bine trupeste iar sufleteste nu... caci in acest caz va fi vai si amar, casatoria este pervertita caci este doar un prilej de patima, inrobire trupeasca.

Avand in vedere ca omul (barbatul si femeia) sunt trup si suflet ei trebuie sa se doreasca atat trupeste cat si sufleteste. Doar in acest caz se poate vorbi de casatorie. Preotii duhovnici ceceteaza bine aceste asptecte cand tinerii cer binecuvantare pentru casatorie.
Vechi 29.04.2011, 09:41:50
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cine este autorul atâtor aiureli ? Mă îndoiesc că așa ceva ați găsit în vreo carte de medicină. Atunci, de unde acest răspuns "medical" ?
Viata sexuala normala in cadrul familiei nu trebuie neglijata si nici abuzata. Totul trebuie sa se faca dupa raduiala Bisericii (cu respectare posturilor, cu ascultarea de preotul duhovnic etc.)
Una este sa alegi abstineta totala si sa treiesti in monahism si alta este sa ai viata de familie.

Daca barbatul nu ar avea orgasm in timpul actului sexual cum s-ar zamisli copiii? Sau femeia nu trebuie sa se bucure de unirea intima cu barbatul... ci trebuie sa fie doar o "masina de facut copii". Sau vrei sa sputei ca orgasmul este ceva rau... sau ca unirea deplina a barbatului cu femeia in taina casatoriei atat sufleteste cat si trupeste este ceva rau?

Un punct de plecare sunt aceste link-uri catre site-uri medicale. De asemenea va recomand sa discutati cu medici ginecologi si psihologi si va vor lamuri.

http://www.romedic.ro/lipsa-orgasmul...rgasmia--0P931
http://www.san-sex.ro/enciclopedie-d...i-feminine.php
Vechi 29.04.2011, 13:47:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul

Un punct de plecare sunt aceste link-uri catre site-uri medicale. De asemenea va recomand sa discutati cu medici ginecologi si psihologi si va vor lamuri.

http://www.romedic.ro/lipsa-orgasmul...rgasmia--0P931
http://www.san-sex.ro/enciclopedie-d...i-feminine.php

Primul link duce la un articol semnat de un psihoterapeut care este nemedic. Al doilea link duce la mai multe articole nesemnate de loc. In nici unul dintre ele nu se sustine, sub semnatura unui medic, enormități de tipul celor prezentate ca având susținere științifică medicală de dv. Spre exemplu, aveți vreo sursă MEDICALĂ (adică cel puțin articol semnat de un medic) potrivit căreia fibromul uterin se datorează lipsei de activitate sexuală ? Dacă nu aveți, atunci nu mai colportați minciunele de tip "medicii ne spun că abstinența îmbolnăvește".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Necazurile depinde de mai multe ionut12 Generalitati 55 05.12.2010 15:44:55
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 22:30:02
Lumina, pacea si linistea de dincolo de viata roxana23 Generalitati 6 25.05.2009 08:08:49