Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2011, 21:11:17
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Traditie, in ultimul timp te-ai mai pus la punct cu logica, nu suficient dar oricum incurajator, te-ai pus la punct si cu defetcele Bibliei in care credeai ad literam, acuma mai ramane sa afli ce este evolutionismul si cate dovezi are. Oricum esti pe drumul cel bun si nu ma refer la ortodoxie!
Miștocăreala asta arată adevăratul tău nivel iar nivelul tău e relevant pentru un adept al teoriei evoluției (apropo, vezi că evoluționismul nu e un termen științific).

Ți-am explicat de atâtea ori că definiția teoriei evoluției și dovezile ei sunt la îndemâna oricui pe internet și a spune că eu nu știu în ce constă (deși ți-am dat și citate de pe situri științifice) e dovadă că ai ceva probleme de percepție.

Citat:
Ipse dixit ilogic! Ti-am zis ca nu te-ai pus la punct suficient cu logica! Stii tu sigur ca viata n-avea cum sa apara. Nu te crezi putin cam destept? Chiar poti sa elimini TOATE posibilitatile? Chiar le stii tu pe toate? N-as zice. Parca voi erati aia smeriti, in schimb, fara sa aveti habar ce inseamna evolutionismul, ti-am spus ca asta urmeaza sa faci, stiti ca nu se poate. Era un banc(?) cu taranu' la zoo exclamand "Asa ceva nu exista!" cand vede un animal nu tocmai din satul lui.
Dacă te încăpățânezi să respingi existența lui Dumnezeu, poți ajunge să crezi orice. Ca materia să se organizeze singură până la transmite informație, informație care să reglementeze reproducerea, metabolismul cu milioanele de funcții ale celulelor, trebuia să existe o Rațiune proniatoare. Iar ca să crezi că materia neînsuflețită poate simți și gândi trebuie să fii tare copil la minte.

Citat:
De asemeni, ideea existenței lumii cu un Creator nu are sens. A putea să-L concepi pe Dumnezeu, Ființa absolută vie, rațională ca Principiu al existenței este o dovadă de obtuzitate. A nu-L respinge sistematic e fanatism sinucigaș.
Ipse dixit ilogic, remember?
Existența unui Creator rațional ca Principiu al existenței are mai mult sens decât o lume apărută din senin pentru că numai un astfel de Principiu poate fi absolut. O lume fără un principiu al existenței de natură absolută e un nonsens logic.

A accepta posibilitatea existenței lui Dumnezeu înseamnă lărgirea orizontului, opusul obtuzității. A nega ceva obsesiv este limitativ și maladiv.

Citat:
Amice, sa vezi cai verzi pe pereti nu e o calitate, e mai degraba o problema psihica! Sau etnobotanica :)
Nici să vezi dinozauri și alte animale mitologice nu e prea sănătos.
Vechi 04.03.2011, 13:41:59
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Miștocăreala asta arată adevăratul tău nivel iar nivelul tău e relevant pentru un adept al teoriei evoluției (apropo, vezi că evoluționismul nu e un termen științific).
Am mai zis ca lipsa simtului umorului este indiciu de problema la procesor. Asa sunt sunt eu mai glumet, nu trebuie sa fii invidios!
Termenul de evolutionism s-a cam folosit aci pe forum dar uite ca de dragul tau renunt a-l mai folosi! Oricum nu e singura extravaganta lingvistica din domeniul stiintific.
Citat:
Ți-am explicat de atâtea ori că definiția teoriei evoluției și dovezile ei sunt la îndemâna oricui pe internet și a spune că eu nu știu în ce constă (deși ți-am dat și citate de pe situri științifice) e dovadă că ai ceva probleme de percepție.
Din ce scrii nu reiese ca stii ce inseamna evolutia. E bine totusi ca esti constient ca dovezile exista. Altii resping imitativ și maladiv ideea acelor dovezi. Si sunt o groaza!!!

Citat:
Dacă te încăpățânezi să respingi existența lui Dumnezeu, poți ajunge să crezi orice. Ca materia să se organizeze singură până la transmite informație, informație care să reglementeze reproducerea, metabolismul cu milioanele de funcții ale celulelor, trebuia să existe o Rațiune proniatoare. Iar ca să crezi că materia neînsuflețită poate simți și gândi trebuie să fii tare copil la minte.
Eu nu resping existenta vreunui zeu. Doar cer dovezi. In fond, e zeu nu unicorn roz invizibil! Problema e ca in cazul zeului crestin, unele atribute prezentate in Biblie sunt contradictorii, ceea ce ma duce la concluzia ca nu exista. Nu cred ca e mult sa cer de la un zeu sa fie logic. D-zeu nu este fiinta suprema cat timp se poate defini un alt zeu superior. Evident, acel zeu ar fi mai greu de justificat prin minuni rezultate din intamplare. Asta ca sa ramanem la definitie si sa nu mai discutam calitatea si faptele adeptilor, capitol care diminueaza si mai mult credibilitatea cuvantului de inspiratie divina.

Citat:
Existența unui Creator rațional ca Principiu al existenței are mai mult sens decât o lume apărută din senin pentru că numai un astfel de Principiu poate fi absolut. O lume fără un principiu al existenței de natură absolută e un nonsens logic.
Parerea ta! Altii au alte pareri si, mai ales, probe!
Citat:
A accepta posibilitatea existenței lui Dumnezeu înseamnă lărgirea orizontului, opusul obtuzității. A nega ceva obsesiv este limitativ și maladiv.
Accept orice numai sa nu fiu obtuz. Problema e ca am nevoie de dovezi ca sa nu fiu paranoic. Daca accept orice nu inseamna ca sunt deschis la minte.

Citat:
Nici să vezi dinozauri și alte animale mitologice nu e prea sănătos.
Sincer n-am inteles ce-ai vrut sa spui. Dinozaurii si animalele mitologice nu prea apartin aceleasi categorii. Oase de dinozaur am vazut cu ochii mei :D
Reply With Quote
Vechi 05.03.2011, 13:51:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Am mai zis ca lipsa simtului umorului este indiciu de problema la procesor. Asa sunt sunt eu mai glumet, nu trebuie sa fii invidios!
Nu orice hlizeală e umor și nu orice miștocăreală e ironie. Vacanța Mare nu produce umor ci scălâmbăieli fără sens și același lucru faci și tu.

Citat:
Din ce scrii nu reiese ca stii ce inseamna evolutia. E bine totusi ca esti constient ca dovezile exista. Altii resping imitativ și maladiv ideea acelor dovezi. Si sunt o groaza!!!
A susține că eu nu știu ce e evoluția, deși ți-am adus definiția ei luată de pe situri evoluționiste, arată că ai niște probleme. Îți dau din nou citate ca să scapi de acest blocaj:

-Evolution (also known as biological or organic evolution) is the change over time in one or more inherited traits found in populations of organisms. Inherited traits are particular distinguishing characteristics, including anatomical, biochemical or behavioural characteristics, that result from gene–environment interactions. Evolution may occur when there is variation of inherited traits within a population. The major sources of such variation are mutation, genetic recombination and gene flow. This process has produced all the diversity of living organisms.

Această teorie e pseudoștiințifică, confundă intenționat evoluția biologică cu teoria evoluției. Evoluția biologică e reală, dar e vorba de variații în cadrul speciei, ea nu produce specii noi. Speciile se diferențiază prin funcțiile lor fiziologice care nu pot apărea prin variația genetică. Variația genetică duce doar la trăsături morfologice noi, nu la funcții noi. Asta potrivit logicii unei lumi materiale inconștiente.

Citat:
Eu nu resping existenta vreunui zeu. Doar cer dovezi. In fond, e zeu nu unicorn roz invizibil! Problema e ca in cazul zeului crestin, unele atribute prezentate in Biblie sunt contradictorii, ceea ce ma duce la concluzia ca nu exista. Nu cred ca e mult sa cer de la un zeu sa fie logic. D-zeu nu este fiinta suprema cat timp se poate defini un alt zeu superior. Evident, acel zeu ar fi mai greu de justificat prin minuni rezultate din intamplare. Asta ca sa ramanem la definitie si sa nu mai discutam calitatea si faptele adeptilor, capitol care diminueaza si mai mult credibilitatea cuvantului de inspiratie divina.
Ce crezi tu e problema ta. Eu îți arătam că în lumea științifică nu e obiectiv să cauți tot felul de explicații alambicate când ai una mai simplă și mai logică la îndemână: Dumnezeu.

Citat:
Parerea ta! Altii au alte pareri si, mai ales, probe!
Altceva decât vorbe fără acoperire poți să oferi? Eu ți-am spus că o lume fără un principiu absolut al existenței e un nonsens. De fapt, tu, asemenea celorlalți atei evoluționiști, sunteți atât de infantili încât nici nu vă puneți problema existenței, ce înseamnă a exista, de ce există ceva etc.

Citat:
Accept orice numai sa nu fiu obtuz. Problema e ca am nevoie de dovezi ca sa nu fiu paranoic. Daca accept orice nu inseamna ca sunt deschis la minte.
Până acum ai dovedit contrariul, prin bășcălia fără sens continuă față de Dumnezeu și credincioși.

Citat:
Sincer n-am inteles ce-ai vrut sa spui. Dinozaurii si animalele mitologice nu prea apartin aceleasi categorii. Oase de dinozaur am vazut cu ochii mei :D
Puteai să-ți dai seama că mă refer la ceva mai profund decât niște vestigii paleontologice. A nu înțelege relativitatea mărturiilor materiale corespunde nivelului infantil de credință potrivit căruia tot ce zboară se mănâncă.
Vechi 06.03.2011, 21:34:59
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
Această teorie e pseudoștiințifică, confundă intenționat evoluția biologică cu teoria evoluției. Evoluția biologică e reală, dar e vorba de variații în cadrul speciei, ea nu produce specii noi. Speciile se diferențiază prin funcțiile lor fiziologice care nu pot apărea prin variația genetică. Variația genetică duce doar la trăsături morfologice noi, nu la funcții noi. Asta potrivit logicii unei lumi materiale inconștiente.
Lucrarile stiintifice spun altceva:

Citat:
When structures undergo a reduction in size together with a loss of their typical function, that is, when they become vestigial, they are quite commonly considered to be degenerate and functionless. But Simpson has recently pointed out that this need not be true at all: the loss of the original function may be accompanied by specialization for a new function.
(Evolution: Process and Product, E. O. Dodson, 1960)
Citat:
Laboratory experiments with directed evolution indicate that the evolution of a new function often begins with mutations that have little effect on a gene's original function but a large effect on a second function. Gene duplication and divergence can then allow the new function to be refined. (Aharoni et al. 2004)

Last edited by lugrez; 06.03.2011 at 21:37:34.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2011, 23:16:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Lucrarile stiintifice spun altceva:

Din mesajul meu n-ai remarcat esențialul. Ziceam Asta potrivit logicii unei lumi materiale inconștiente.

Natura nu are de ce să producă funcții noi. Dacă cumva a fost observat asta, e pentru că natura e ghidată de Dumnezeu, e o manifestare care contrazice naturalul.

Vechi 07.03.2011, 22:37:20
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
Din mesajul meu n-ai remarcat esențialul. Ziceam Asta potrivit logicii unei lumi materiale inconștiente.

Natura nu are de ce să producă funcții noi. Dacă cumva a fost observat asta, e pentru că natura e ghidată de Dumnezeu, e o manifestare care contrazice naturalul.
Vezi ca o sa ajungi sa te iei de mana cu Al-Ghazali.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2011, 07:47:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Vezi ca o sa ajungi sa te iei de mana cu Al-Ghazali.
Dacă are dreptate, de ce nu? (doar sub acest aspect)
Vechi 07.03.2011, 09:56:04
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Nu orice hlizeală e umor și nu orice miștocăreală e ironie. Vacanța Mare nu produce umor ci scălâmbăieli fără sens și același lucru faci și tu.
Apai daca publicul este pe masura glumelor, eu ce sa fac? La fel si audienta Vacantei mari este pe masura "glumelor". Nu e vina lor ca asta e publicul.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2011, 10:50:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Apai daca publicul este pe masura glumelor, eu ce sa fac? La fel si audienta Vacantei mari este pe masura "glumelor". Nu e vina lor ca asta e publicul.
Umorul de calitate are întotdeauna un substrat ideologic sau moral. Altfel, ești doar un clovn care caută să provoace zâmbete. Iar aerul de superioritate al unora poate fi el însuși o sursă de amuzament.

Last edited by Traditie1; 07.03.2011 at 10:52:54.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2011, 12:12:31
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Umorul de calitate are întotdeauna un substrat ideologic sau moral. Altfel, ești doar un clovn care caută să provoace zâmbete. Iar aerul de superioritate al unora poate fi el însuși o sursă de amuzament.
Poate fi si o sursa de suparare, ba chiar si de sanctiune din partea moderatorilor, pentru ca stimabilul ai2, prin replica sa, a spus, de fapt, "eu fac glume tampite pentru ca voi sunteti tampiti".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Ce este stiinta? alecsandru Teologie si Stiinta 102 10.12.2007 19:54:46