Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2011, 11:11:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
OK, stau și aștept... Nu pot fi acuzat că n-am răbdare... de doi ani tot aștept acele texte... poate peste încă doi ani le veți găsi. Dacă nu voi muri între timp.
Dacă ai ochi de citit, citește! Dacă refuzi să vezi EVIDENȚA, n-am ce să-ți mai fac, decât să-L rog pe Dumnezeu să-ți deschidă ochii sufletești, să înțelegi. Știi că e o vorbă, mulți văd, puțini cunosc.

31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22)

Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.(Luca 20:38)

Cred că știu ce vei zice, așa că îți voi răspunde, nu zice că Dumnezeu e Dumnezeul morților până la Înviere, ci că e Dumnezeul viilor.

Dumnezeu să te lumineze!
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 11:53:28
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22)

Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.(Luca 20:38)

Cred că știu ce vei zice, așa că îți voi răspunde, nu zice că Dumnezeu e Dumnezeul morților până la Înviere, ci că e Dumnezeul viilor.
Remarcabil efortul dvs. de a bifa toate posibilitățile [greșite], nu era mai bine s-o alegeți pe cea corectă dintru început? Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii, tocmai din aceaastă perspectivă a [de după] învierii. Citiți întreg contextul și veți vedea că așa este. Despre înviere este vorba și despre posibilitatea aceasta de a trăi veșnic prin credința în Domnul și în Învierea Lui.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 12:16:43
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Remarcabil efortul dvs. de a bifa toate posibilitățile [greșite], nu era mai bine s-o alegeți pe cea corectă dintru început? Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii, tocmai din aceaastă perspectivă a [de după] învierii. Citiți întreg contextul și veți vedea că așa este. Despre înviere este vorba și despre posibilitatea aceasta de a trăi veșnic prin credința în Domnul și în Învierea Lui.
Îmi pierd timpul degeaba cu tine, chiar dacă l-aș aduce pe Iisus să-ți spună cum e, tot nu ai crede, dacă nu zice ca tine. Te las cu mintea ta umană, care poate interpeta "perfect" Biblia, că rațiunea omului "nu-i limitată", "nu poate da greș", iar mai mulți oameni raționali ajung exact la aceleași concluzii, dovadă că ele sunt adevărate, cine spunea că bisericile NP gândesc diferit, mințea.

Îmi vine să dau citatul din Biblie, care demonstrează că nu poți înțelege Biblia de unul singur, așa cum cred NP, dar cum spuneam, îmi pierd timpul.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 13:35:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Îmi pierd timpul degeaba cu tine, chiar dacă l-aș aduce pe Iisus să-ți spună cum e, tot nu ai crede
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 13:39:22
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.
Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru, practicați credința tot după capul vostru și e bine știut că mintea umană e limitată. V-ați făcut mai deștepți ca Apostolii și chiar ca Iisus. Nu știu cum puteți voi să credeți că un om normal ar putea înțelege o carte așa de grea și importantă, fără să i-o tâlcuiască un om plin de Duh Sfânt, care are o relație mai apropiată de Dumnezeu decât toți păcătoșii de rând. Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 13:55:16
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru
Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

Citat:
Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.
Ți-e teamă să-l postezi?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 14:05:22
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)
Cine judeca omeneste? Noi avem o credinta de 2000 de ani voi aveti sute poate mii de credinte! Voi nu pricepeti ortodoxia si crestinismul pentruca sunteti ca farizeii din vechime! Va laudati cu ce nu aveti si puneti temeli la biserici temeli pe vorbele unor pastori .
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 14:29:00
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

Ce amuzant, noi o tâlcuim după cum ne-au învățat Apostolii, voi cum vă învață capul vostru și de ar fi numai capul vostru tot ar fi ceva, dar unde nu tâlcuiește Dumnezeu, tâlcuiește Satana.

La voi e o cacealma totală. Unul citește Biblia, o interpretează și își face o biserică. Apoi unul din adepți ajunge la concluzia că pastorul s-a înșelat în anumite privințe și se face el pastor, își înființează propria biserică. Și tot așa.

Citat:
Ți-e teamă să-l postezi?
Nu, dar degeaba îl postez, că tu o să inventezi o poveste, uneori chiar paralelă cu subiectul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45