Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2010, 16:54:54
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mie imi pare nespus de absurd sa se dea cimitirul BRU,adica oamenii care au trecut la crestin ortodoxie sa nu mai poata fi inmormantati alaturi de parintii,bunicii,strabunicii lor ca asa au inselat dracii pe un judecator sa dea sentinta.
Vechi 21.12.2010, 18:32:40
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mie imi pare nespus de absurd sa se dea cimitirul BRU,adica oamenii care au trecut la crestin ortodoxie sa nu mai poata fi inmormantati alaturi de parintii,bunicii,strabunicii lor ca asa au inselat dracii pe un judecator sa dea sentinta.
Dar ca oamenii care au trecut la catolicism sa nu mai poata fi inmormantati langa bunicii lor, cum vi se pare ?
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 18:51:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dar ca oamenii care au trecut la catolicism sa nu mai poata fi inmormantati langa bunicii lor, cum vi se pare ?
Completare: lângă bunicii lor, catolici ca și ei

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.12.2010, 19:36:10
Senior Member

Implicit

Pai nu inteleg de ce cimitirul trebuie sa fie in posesia BOR sau BRU,de ce sa nu poata ramane si in posesia greco-catolicilor si a ortodocsilor (adica a comunitatii de acolo) si fiecare sa aibe acces la mormintele sale.
Acum referitor la paza,gard si cele ce sunt comune pentru aceasta trebuie sa dea si greco-catolicii si crestini ortodocsi bani sa fie intretinute,iar mormantul sa si-l intretina fiecare.
Care au trecut la crestin ortodoxie sa fie inmormantati cu preot crestin ortodox,care au ramas la greco-catolicism sa fie inmormantati cu preot greco-catolic.
Vechi 21.12.2010, 20:45:13
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Cica romanu' catolic ori ortodox bre, ori de care alta "culoare confesionala", asadar, cica, ca cand, n'are ce face, isi bate "puradeii" cu ...'n cap, si baga mare una cu remorca, su'n florin mizel...zis si rom(b)u-salam...si, uitasi bre, dup'aia tabara pe cintirim.
Love'n iu bre !
Vechi 21.12.2010, 22:55:46
Senior Member

Implicit

Pai sa se inteleaga frateste romanii crestinii ortodocsi care tin de BOR de acolo cu romanii crestini ortodocsi care tin de BC,adica cu cei din BRU referitor la case si la biserici.
Normal ca au si unii si alti nevoie de biserica si de case parohiale,aci si statul ar putea sa ajute la constructie ca biserica are valoare sociala.
Vechi 22.12.2010, 02:46:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Intrebare: Cine a facut cererea de retrocedare a Cimitirului din Sapanta? Ar fi interesant de stiut daca a fost o initiativa colectiva... adica o cerere, care sa corespunda interesului si simtirii oamenilor din sat.

Inteleg fbine, ca o biserica este proprietatea Bisericii, dar la ce folseste o biserica goala, fara enoriasi, ma intreb.

Calatorind prin mai multe tari ortodoxe, am gasit destule biserici catolice ramase goale. La fel si manastiri goale, ca cea din Mallorca, transformata in muzeu. Nu am intalnit insa biserici ortodoxe goale, cu exceptia celor sapate in stanca din Turcia. Concluzia?
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 08:32:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Intrebare: Cine a facut cererea de retrocedare a Cimitirului din Sapanta? Ar fi interesant de stiut daca a fost o initiativa colectiva... adica o cerere, care sa corespunda interesului si simtirii oamenilor din sat.
Înțeleg că acțiunea a fost deschisă de Parohia Română Unită din sat, fiind semnată de preot și de 9 credincioși.

Citat:
Calatorind prin mai multe tari ortodoxe, am gasit destule biserici catolice ramase goale. La fel si manastiri goale, ca cea din Mallorca, transformata in muzeu. Nu am intalnit insa biserici ortodoxe goale, cu exceptia celor sapate in stanca din Turcia. Concluzia?
Comparați aici mere cu pere. Vorbiți de biserici ortodoxe pline DIN ROMÂNIA și de biserici catolice goale din ALTE ȚĂRI. Întrebarea este: biserici greco-catolice goale în România ați văzut ? Eu, nu. În nici doi ani de la preluarea lor de către proprietari, sunt pline ochi și spațiul devine insuficient. Acum 15 ani, eram 2 (două) parohii în București, azi suntem 7. Romano-catolicii erau constituiți în 9 parohii în toată Muntenia și Dobrogea, azi sunt 22. Cu toate bisericile pline ochi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 15:05:14
antoniap
Guest

Implicit

Eu as zice sa inceteze prozelitismul catolic pe forumul crestinortodox.ro.

Cine vrea ziduri va avea ziduri. Cine-L doreste pe Dumnezeu Il va avea pe El. Vai de cei prin care vine sminteala. Caci orb pe orb calauzindu-l vor ajunge amandoi in groapa.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2010, 22:43:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Înțeleg că acțiunea a fost deschisă de Parohia Română Unită din sat, fiind semnată de preot și de 9 credincioși.
Deci o mana de oameni dintr-un sat intreg!

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Comparați aici mere cu pere. Vorbiți de biserici ortodoxe pline DIN ROMÂNIA și de biserici catolice goale din ALTE ȚĂRI. Întrebarea este: biserici greco-catolice goale în România ați văzut ? Eu, nu. În nici doi ani de la preluarea lor de către proprietari, sunt pline ochi și spațiul devine insuficient. Acum 15 ani, eram 2 (două) parohii în București, azi suntem 7. Romano-catolicii erau constituiți în 9 parohii în toată Muntenia și Dobrogea, azi sunt 22. Cu toate bisericile pline ochi.
Ma refeream inclusiv la biserica din Sapanta, care va fi goala, avand doar 9 enoriasi, restul fiind ortodocsi... Oricum, Dumnezeu le vede pe toate!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56