Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2010, 08:32:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Intrebare: Cine a facut cererea de retrocedare a Cimitirului din Sapanta? Ar fi interesant de stiut daca a fost o initiativa colectiva... adica o cerere, care sa corespunda interesului si simtirii oamenilor din sat.
Înțeleg că acțiunea a fost deschisă de Parohia Română Unită din sat, fiind semnată de preot și de 9 credincioși.

Citat:
Calatorind prin mai multe tari ortodoxe, am gasit destule biserici catolice ramase goale. La fel si manastiri goale, ca cea din Mallorca, transformata in muzeu. Nu am intalnit insa biserici ortodoxe goale, cu exceptia celor sapate in stanca din Turcia. Concluzia?
Comparați aici mere cu pere. Vorbiți de biserici ortodoxe pline DIN ROMÂNIA și de biserici catolice goale din ALTE ȚĂRI. Întrebarea este: biserici greco-catolice goale în România ați văzut ? Eu, nu. În nici doi ani de la preluarea lor de către proprietari, sunt pline ochi și spațiul devine insuficient. Acum 15 ani, eram 2 (două) parohii în București, azi suntem 7. Romano-catolicii erau constituiți în 9 parohii în toată Muntenia și Dobrogea, azi sunt 22. Cu toate bisericile pline ochi.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56