Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Intrebare: Cine a facut cererea de retrocedare a Cimitirului din Sapanta? Ar fi interesant de stiut daca a fost o initiativa colectiva... adica o cerere, care sa corespunda interesului si simtirii oamenilor din sat.
|
Înțeleg că acțiunea a fost deschisă de Parohia Română Unită din sat, fiind semnată de preot și de 9 credincioși.
Citat:
Calatorind prin mai multe tari ortodoxe, am gasit destule biserici catolice ramase goale. La fel si manastiri goale, ca cea din Mallorca, transformata in muzeu. Nu am intalnit insa biserici ortodoxe goale, cu exceptia celor sapate in stanca din Turcia. Concluzia?
|
Comparați aici mere cu pere. Vorbiți de biserici ortodoxe pline DIN ROMÂNIA și de biserici catolice goale din ALTE ȚĂRI. Întrebarea este: biserici greco-catolice goale în România ați văzut ? Eu, nu. În nici doi ani de la preluarea lor de către proprietari, sunt pline ochi și spațiul devine insuficient. Acum 15 ani, eram 2 (două) parohii în București, azi suntem 7. Romano-catolicii erau constituiți în 9 parohii în toată Muntenia și Dobrogea, azi sunt 22. Cu toate bisericile pline ochi.