Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus
Nu ar fi fost rău ca dumneata să îi fi spus și sfântului Ilie, când acesta a rămas singurul păstrător al credinței adevărate (chiar dacă Dumnezeu i-a descoperit apoi că mai erau vreo câțiva în Israel) că și el era complet irelevant. Că la sinodul tâlhăresc de la Ferrara-Florența, singurul care nu a acceptat unirea cu catolicii, sfântul Marcu al Efesului, era complet irelevant.
Așa ți se pare dumitale că noi am fi irelevanți; din nefericire, chiar și faptul că ai amintit de acești useri ortodcși "irelevanți" denotă că nu sunt chiar așa de irelevanți precum pretinzi. Relevanța sau irelevanța depinde de poziția susținută și nu de numărul mai mare sau mai mic ai apărătorilor respectivei poziții.
Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. (Matei 7:13-14)
|
"Relevanța" mea se referea strict la număr, căci despre asta era vorba. Zece ortodocși zeloși pe topicul acesta sunt irelevanți față de milioane de ortodocși nepracticanți. Iertare dacă v-ați simțit jignit, intenția mea a fost contrarie: să vă admir zelul.