Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 17:15:30
Anytza
Guest

Implicit

de ce aia, de ce ailalta, nimic nu va multumeste.
Dar de Maica Domnului ati auzit? Dar de Sfinte femei ati auzit? Au fost si ele la fel de Sfinte ca si barbatii, ba chiar au si intors la credinta pe barbati, de exemplu Sfanta Iustina si Sfantul Ciprian. Dar Noul Testament l-ati citit? nu femeile au fost primele care l-au vazut pe Iisus inviat si au crezut? parca ati voi femei, asa va certati...

Last edited by Anytza; 26.07.2010 at 17:20:21.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 17:25:08
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
de ce aia, de ce ailalta, nimic nu va multumeste.
Dar de Maica Domnului ati auzit? Dar de Sfinte femei ati auzit? Au fost si ele la fel de Sfinte ca si barbatii, ba chiar au si intors la credinta pe barbati, de exemplu Sfanta Iustina si Sfantul Ciprian. Dar Noul Testament l-ati citit? nu femeile au fost primele care l-au vazut pe Iisus inviat si au crezut? parca ati voi femei, asa va certati...
Da, aceste femei au intors pe multi la credinta dar au facut-o tot din pozitii inferioare barbatului.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 17:44:32
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Domnule Cozia, pe masura ce citesc mesajele dumneavoastra ma conving ca dumneavoastra nu sunteti de loc credincios, sau cel putin, nu sunteti credincios ortodox. Am impresia, iertat sa-mi fie, ca aruncati soparle atee ici colo, desi nu-mi dau seama cu ce scop.

Cine spune ca femeia este inferioara barbatului ?!

Faceti o grosolana confuzie intre diferit, complementar, pe de o parte, si inferior, pe de alta parte.

Barbatul este inferior femeii, pentru ca nu poate experimenta minunea de a naste prunci ?!

Barbatul este inferior femeii, pentru ca fiinta omeneasca ridicata la rangul de Regina a Ingerilor si Apostolilor, careia doua miliarde de oameni i se roaga, in speranta mijlocirii la Fiul sau, este o femeie ?!

Barbatul este inferior femeii, in cadrul Bisericii, pentru ca atunci cand toti apostolii au fugit si s-au ascuns, cuprinsi de deznadejde, femeile s-au indreptat spre mormantul Mantuitorului; sau pentru ca femeilor l-i s-a aratat Isus inviat ?!

Raspunsul la toate cele de mai sus este nu. Barbatul si femeia sunt egali ca valoare, si complementari ca roluri.

Iar vituperatiile dumneavoastra impotriva "jidanilor" nu modifica cu nimic aceasta realitate, si nici faptul ca Biserica a inteles dintotdeauna acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 17:45:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
:)))EGALA?
Serios, aflu lucruri noi. Oare sigur vorbesti de ortodoxie?
Atunci de ce nu slujeste femeia in altar?
De ce nu intra in altar?
si multe altele... sa le lasam pe ele sa le enumere
Da Andrei, sunt egali. Fiul niciodata nu s-a ridicat impotriva Tatalui Sau pe motiv ca nu are si El nenasterea si nici Duhul impotriva Fiului ca nu are nasterea. Asa trebuie sa faca si barbatul, sa nu se revolte, ci sa dezvolte darurile pe care le are si sa se bucure de cele pe care nu le are printr-o unire cat mai stransa cu femeia. Iar faptul ca Fiul nu are nenastere, nu inseamna ca nu este egal cu Tatal. Asa trebuie privita relatia barbat - femeie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 18:21:55
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Cum sa fie femeia inferioara cand barbatul a fost facut din tina,
noroi ce mai, iar femeia, ei femeia a fost SCULPTATA din coasta
barbatului. Sculptura in os! Dumnezeu a fost artist cu femeia.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 19:09:41
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Cozia, pe masura ce citesc mesajele dumneavoastra ma conving ca dumneavoastra nu sunteti de loc credincios, sau cel putin, nu sunteti credincios ortodox. Am impresia, iertat sa-mi fie, ca aruncati soparle atee ici colo, desi nu-mi dau seama cu ce scop.

Faceti o grosolana confuzie intre diferit, complementar, pe de o parte, si inferior, pe de alta parte.

Barbatul este inferior femeii, pentru ca nu poate experimenta minunea de a naste prunci ?!

Barbatul este inferior femeii, pentru ca fiinta omeneasca ridicata la rangul de Regina a Ingerilor si Apostolilor, careia doua miliarde de oameni i se roaga, in speranta mijlocirii la Fiul sau, este o femeie ?!

Barbatul este inferior femeii, in cadrul Bisericii, pentru ca atunci cand toti apostolii au fugit si s-au ascuns, cuprinsi de deznadejde, femeile s-au indreptat spre mormantul Mantuitorului; sau pentru ca femeilor l-i s-a aratat Isus inviat ?!

Raspunsul la toate cele de mai sus este nu. Barbatul si femeia sunt egali ca valoare, si complementari ca roluri.

Iar vituperatiile dumneavoastra impotriva "jidanilor" nu modifica cu nimic aceasta realitate, si nici faptul ca Biserica a inteles dintotdeauna acest lucru.
N-as vrea sa reluam pe acest fir, care are alt subiect de fapt, o discutie mai vechhe, ramasa fara rezultat.
Din tot ceea ce spuneti aici, da femeia a fost facuta sa fie egala cu barbatul, nimeni nu contesta, dar cineva, candva, nu stiu exact cine, a schimbat acest lucru. Si de atunci, se considera ca femeia este inferioara, pacatoasa.
Asta prin anumite drepturi ce-i sunt luate fata de barbat:
- prigonire in anumite zile ale lunii si perioade de viata
- sa stea in biserica numai intr-un loc retras
- sa se acopere/infasoare
- n-are voie hirotonie, n-are voie sa fie citet, diacon etc.
- n-are voie in altar
- sa fie supusa barbatului (chiar zilele trecute am asistat la o nunta ca am tinut strana si s-a citit fragmentul cu pricina) si nu egala, spune acolo.
Etc.
Astea toate inseamna ca femeia este mai prejos decat barbatul. El nu are nici o interdictie in biserica.Nici una.
Daca erau egali, nu avea nici femeia aceste interdictii.
Vechi 26.07.2010, 19:22:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Aceasta afirmatie imi aduce aminte de un comentariu in care rabinii spuneau despre acest episod: "Nu o voi crea din cap, pentru a nu fi semeata; nici din ochi, pentru a nu fi cocheta; nici din ureche, pentru a nu trage cu urechea; nici din gura, pentru a nu fi barfitoare; nici din inima, pentru a nu fi inclinata spre gelozie; nici din mana, pentru a nu sterpeli; nici din picior, pentru a nu fi umblareata; ci dintr-o parte modesta a omului, pe care chiar si cand sta dezbracat o tine acoperita".

Din nefericire din comentariu reiesea ca femeia trebuie sa fie supus barbatului. Faptul ca locul din care a fost luata nu se vede, caci bratele acopera regiunile coastelor atunci cand stam in pozitie de drepti, arata ca ea trebuie sa fie supusa.
Nu inteleg ce vrei sa spui. Te referi la comentariul rabinilor, sau la citatul tau?
Mie imi place mult explicatia asta a preotului meu.
"A luat-o de langa inima, sa-i fie egala si sa se iubeasca".
Acum sigur, se poate discuta din care a nume coasta, ca sunt mai multe. Poate fi ultima (mai jos de piept), sau chiar una de sus, mai de langa inima...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rib
Vechi 26.07.2010, 19:38:55
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul

Domnule tu ai fi un diplomat de exceptie sau un purtator de cuvint al casei d'albe :)))..auzi tu, cica complementari,...ca valoare :)))... hai ca esti tare!..oricum la catolici s-au facut niste pasi inainte nu pot spune ca nu!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 19:47:29
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Da, aceste femei au intors pe multi la credinta dar au facut-o tot din pozitii inferioare barbatului.
Iisus a fost purtat 9 luni in pantece de catre o Femeie, a fost nascut, hranit, crescut, ingrijit de catre o Femeie, cand a prefacut apa in vin la nunta a facut-o la indemnul Maicii Sale. nu a fost nevoie sa-i zica de 2 ori, de fapt nici o data nu i-a zis, ci i-a dat de inteles zicand ca nu mai au vin, si El, Hristos, a ascultat si a indeplinit porunca data de catre o Femeie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 20:07:53
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Hristos, a ascultat si a indeplinit porunca data de catre o Femeie.
Nu era vorba de o porunca, ci de un mod frumos de relationare intre membrii familiei, asa cum este normal. Acest exemplu a fost urmat de foarte putini.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? nicolescu vio Intrebari utilizatori 8 03.11.2011 13:17:22
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? ARHANGHELUL Din Vechiul Testament 14 29.01.2009 15:54:50