![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Si Sfantul Maxim confirma: ratiunea existentei omului si a tuturor veacurilor este Intruparea lui Hristos.
Inainte de a fi Adam a fost Hristos, El Intrupat este arhetipul lui Adam cel creat si deci este firesc ca si crearea Evei sa fie un eveniment in care il vedem pe Hristos lucrand dinauntrul omului mai mult decat din exteriorul lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"-Doamne, sunt singur. Ai putea, rogu-te, să-mi faci o pereche?" "- Sigur, zice Dumnezeu. O să-ți fac o femeie care o să te iubească mereu, n-o să fie cicălitoare niciodată și care o să facă doar ce vrei tu. Asta o să te coste o mână și-un picior." Stă Adam și se gândește. "- Doamne, dar pentru o coastă ce-mi poți oferi?" |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am inteles dintr-o predica altceva.
Femeia a fost facuta din coasta, pentru ca aceasta este mai aproape de inima si sa-i fie egala. A fost facuta din dragoste si pentru dragoste cu Adam. Nu a fost facuta nici din capul lui ca sa-i fie mai presus, si nici din picioare, ca sa-i fie mai prejos. Din ce spuneti voi aici nu se intelege nimic.
|
||||
|
||||
![]()
Facerea (Geneza)
Capitolul 2 7.Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie. Eu zic asa, Dumnezeu a facut omul, nu barbat si nici femeie. Omul s-a numit Adam. 8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, și a pus acolo pe omul pe care-l zidise. 15. Și a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse și l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze și s-o păzească. 18. Și a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el". 21. Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; și, dacă a adormit, a luat una din coastele lui și a plinit locul ei cu carne. 22. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie și a adus-o la Adam. 23. Și a zis Adam: "Iată aceasta-i os din oasele mele și carne din carnea mea; ea se va numi femeie, pentru că este luată din bărbatul său. 24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi amândoi un trup. Doamne ajuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din nefericire din comentariu reiesea ca femeia trebuie sa fie supus barbatului. Faptul ca locul din care a fost luata nu se vede, caci bratele acopera regiunile coastelor atunci cand stam in pozitie de drepti, arata ca ea trebuie sa fie supusa. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, voi n-ați priceput că femeia este culmea Creației și a fost făcută din coacoasta bărbatului, tocmai ca ambii să lupte cu ispispita! ... ? Căci coacoapsa bărbatului ar fi trebuit să fie un mădular ce se opune ispitei, coacoastele erau mădulare în care locuiște puterea lui Dumnezeu, trebuiau să fie asemenea cu credința din inima Omului, și nu cum este la bărbatul păcătos și rău și necredincios de azi, un loc unde locuiește puterea cea rea a lui lucsifer, unde locuiește gLumea cu toate fărădelegile și răutățile ei.
Iar Iisus, ca vas trupesc ales și curat, a fost făcut de Tatăl din ovulul preasfintei Maria pururea fecioară, fără sămînță bărbătească, atunci când ea a primit prin Credință Cuvântul Îngerului trimis de Dumnezeu și apoi s-a format în pântece și s-a născut în chip bărbătesc din Fecioară, prin naștere minunată, Cel ce este Dumnezeu și Fiu al Omului, Cel ce din Tatăl s-a născut mai înainte de toți vecii, Dumnezeu Cuvântul prin care toate s-au făcut. Deci iată cum Restaurarea și înoirea Creației s-au făcut prin preasfînta Maria și prin Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu. Deci când a scris acolo coasta, nu se referă numai la un os din piept ci la un os bărbătesc din piept deci împreună cu spermatozoidul ce se afla în coapsele sale a luat din Adam, și așa a apărut Eva, făcută de Dumnezeu din Adam în timp ce acesta dormea cu somn de la Dumnezeu, deci Eva a fost făcută ca și culme a culmilor pentru întreaga Creație. Căci nici o frumusețe nu exista mai mare în toată Creația decât a Evei care încă nu căzuse în ispita șarpelui pismaș. Last edited by vsovivi; 26.07.2010 at 16:20:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai numai un evreu iti poate raspunde, caci pentru un ortodox lucrurile stau altfel - femeia este egala cu barbatul si a fost data ca barbatul sa nu locuiasca in el insusi, ci in ea. Daca Adam si Eva nu ar fi cazut in pacat, poate ca s-ar fi descoperit pe cat ne este cu putinta de primit, taina din Sfanta Treime, unde cele trei persoane nu stau una langa alta, ci una in alta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
vezi tu aici ramine marea dilema! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios, aflu lucruri noi. Oare sigur vorbesti de ortodoxie? Atunci de ce nu slujeste femeia in altar? De ce nu intra in altar? si multe altele... sa le lasam pe ele sa le enumere |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 19:53:52 |
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? | nicolescu vio | Intrebari utilizatori | 8 | 03.11.2011 13:17:22 |
Viata mea | Daiana | Morala Crestina | 6 | 29.10.2011 11:04:57 |
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 08.12.2010 23:54:23 |
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? | ARHANGHELUL | Din Vechiul Testament | 14 | 29.01.2009 15:54:50 |
|