Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 15:28:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu am inteles dintr-o predica altceva. Nu a fost facuta nici din capul lui ca sa-i fie mai presus, si nici din picioare, ca sa-i fie mai prejos.
Aceasta afirmatie imi aduce aminte de un comentariu in care rabinii spuneau despre acest episod: "Nu o voi crea din cap, pentru a nu fi semeata; nici din ochi, pentru a nu fi cocheta; nici din ureche, pentru a nu trage cu urechea; nici din gura, pentru a nu fi barfitoare; nici din inima, pentru a nu fi inclinata spre gelozie; nici din mana, pentru a nu sterpeli; nici din picior, pentru a nu fi umblareata; ci dintr-o parte modesta a omului, pe care chiar si cand sta dezbracat o tine acoperita".

Din nefericire din comentariu reiesea ca femeia trebuie sa fie supus barbatului. Faptul ca locul din care a fost luata nu se vede, caci bratele acopera regiunile coastelor atunci cand stam in pozitie de drepti, arata ca ea trebuie sa fie supusa.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? nicolescu vio Intrebari utilizatori 8 03.11.2011 13:17:22
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
De ce a facut DUMNEZEU pe femee din coasta omului? ARHANGHELUL Din Vechiul Testament 14 29.01.2009 15:54:50