Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2010, 13:21:39
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Aberatii?

Numai eu personal cunosc trei cazuri de fugari catre minastiri si sunt curios sa aud ce parere vei avea tu/voi despe ei:

Primul tip l-a convins pe baiatul sau din prima casnicie sa intre cu el la minastire pe undeva prin Moldova( fara nume).... Asta dupa ce si-a lasat-o balta pe cea de-a doua sotie cu cei doi copii ai sai. Dupa ce a stat citeva luni bune la minastirea X( pe undeva in N tarii, fara nume...), s-a ingrozit de ce a vazut si i-au auzit urechile si a fugit mincind pamintul inapoi in Canada de unde venise fiind emigrant de citiva ani.

Al doilea, om in toata firea, si-a lasa sotia si copilul si a fugit, de dragul de a fi cu Lelitu Caisa, Lelita Sinziana si shfinta M. la minastirea puciosilor

Al treilea pe care-l cunosc acum este pe cale sa-i lase pe cei doi baieti adolescenti si sotia si sa plece la Athos( imi spunea ca-si ia bilet numai dus...)( deja a fost plecat mult timp singur aiurea).

Oare tu pe acesti indivizi ii numesti sanatosi la cap?... si cu iubire de Dumnezeu si care "tinjesc DUPA El"?
Eu ma intreb care-i iubirea aia arzatoare cind tu in urma ta lasi numai prapad, pustiire de suflete si familii devastate, copii pe drumuri? hmm, asta inseamna ortodoxie in cartile "tale"?
Oare asta vrea Dumnezeu de la tine? sa vii la el calcind pe "cadavre de suflete ravasite"?

Pai sa nu-i impusti pentru ce fac?.., stiu ca sotiile lor i-ar taia in bucatele fara sa clipeasca, una cite una pentru ca le-au distrus viata... iar tu aici imi tii cu Geo teoria chemarii la minastire.
Vaaaaiii !, Andrei, daca as veni eu cu exemple concrete, cred ca nu mi-ar ajunge forumul si, crede-ma, sunt devastatoare...o devastare sinonima cu realitatea acestui statut intr-un procent destul de semnificativ.
Si, sa stii ca DA, asta este o latura a ortodoxiei, nu inchipuite, ci reale, fiindca Biserica este cea care incurajeaza imaturitatea si capriciile celor care viseaza la cai verzi pe pereti cu structura de sfintenie, Biserica este cea care admite asemenea persoane in manastire ingnorand trasaturile morale ale acestora, Biserica este cea care nu analizeaza temeinic persoanele care doresc sa imbratiseze aceasta viata, ba, mai mult decat atat le si indoctrineaza cu ideea ca odata apucata aceasta cale, nu mai exista cale de intoarcere.
Biserica este cea care lasa haosul sa persiste in manastire, un haos care nu mai are de-a face cu adevaratul concept monahal, dar in care se complace. Si, in cele din urma, Biserica si credinta ortodoxa este cea care face posibila aceste cazuri si, mai ales, integrarea in manastire a minorilor, sau, in general, a tinerilor care nu stiu pe ce lume se afla, despre ideea responsabilitatii, nici atat ! Din punctul meu de vedere, aceasta este o latura slaba a ortodoxiei.
Asta nu este credinta !

Last edited by ory; 09.05.2010 at 16:49:48.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? wassabi Generalitati 82 10.07.2015 11:58:43