![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi tare bine sa fiu mincinoasa ! Iar, respectul despre care vorbiti, pare echivalent cu ipocrizia si fariseismul des intalnit in aceasta tagma .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 11.05.2010 at 08:37:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si atunci, ce facem? Ajungem sa improscam pe toti cu mizeria noastra, pentru ca unii hoti s-au strecurat in biserica si in manastire? Asta s-a intamplat de cand lumea. Inca din primele secole au existat patriarhi care au cazut in erezie, episcopi cazuti, preoti care au cazut in felurite pacate - dar de ce sa ne uitam intr-acolo? In primul rand ca nu e datul nostru sa-i judecam pe aceia, ca ne facem mare pacat! In al doilea rand, mai de folos ne este noua sa ne indreptam privirile spre parinti induhovniciti, parinti cu viata sfanta, care au ridicat preotia si monahia deasupra tuturor celor lumesti. Ory, nu te repezi sa judeci aceste lucruri. Stiu ca sunt cazuri de preoti care au facut si au dres, si mai ales aceste cazuri au fost extrem de mediatizate, pentru ca acesta este interesul: lumea, vazand ce fac acestia, sa se tulbure, sa se manie si sa-si piarda credinta. Acesta este scopul. Ai vazut vreodata ca mass media sa laude un preot cu viata sfanta? (Nu ca acela ar avea nevoie de reclama, Doamne fereste! chiar ar fugi cat poate de asemenea lucru! Dar te intreb: ai vazut/auzit vreo lauda la adresa unor parinti sau calugari cu viata curata, sfanta? Si de aici tragi concluzia ca acestia nu ar exista?) Nu, noua trebuie sa ni se arate doar laturile, gunoaiele, mizeriile. Si daca nu avem discernamant, ne clatinam. Nu mai generaliza in privinta vietii din manastiri. Poate ca sunt unele locuri unde nu este tocmai buna randuiala, dar iar intreb: cine suntem noi sa judecam acestea? In ceea ce priveste "ipocrizia si fariseismul des intalnit in aceasta tagma", asa cum spui... parca ai cunoaste tu totul. Ai intalnit sau ai auzit de unii care sunt asa, si gata, asta iti da dreptul sa generalizezi si sa-i tratezi pe toti fara nici un pic de respect? Cum ti se par replicile de genul: "Ah, tinerii din ziua de azi! Baietii astia si fetele astea, fara rusine, fara bun simt, fara sapte ani de-acasa! boite si sulemenite, si cu tigara in gura, uite la ele! Nu mai au rusine! Numai boarfe! Astea nu mai sunt fete cuminti, sunt curve, si tu, daca esti o fata tanara, se cheama ca esti si tu o curva!" Iti place? Crezi ca intr-adevar e bine sa generalizam? Cam asa s-ar "traduce" comentariile tale. Cum ti se pare?
|
|||
|
|||
![]()
Intr-un final am aflat ca fiul meu se afla undeva la Timisoara. De la arhiepiscopia Timisoarei mi s-a reprosat in primul rind de ce nu-mi caut fiul "la Biserica Catolica", iar dupa cca 3 zile mi s-a confermat ca e la ei. Nu stiu exact unde dar cel putin stiu zona unde se afla.
Oricum am ramas cu amar in suflet ca un inalt prelat nu pierde ocazia a intepa un parinte in situatia mea pentru simplul motiv ca sint catolic. Nu cred ca in fata lui Dumnezeu pentru a fi mintuiti se cere sa fi Ortodox sau Catolic sau de alta religie. Dumnezeu dupa umila mea parere va mintui pe cei care au iubit aproapele prin FAPTE si indiferent de religie. Eu cred ca si un Budist care a facut numai bine in viata paminteana, Dumnezeu il va mintui. Pentru ca la Dumnezeu eu personal nu cred ca exista religii. NU Dumnezeu a facut Ortodoxi sau Catolici sau celelate religii. Totul e facut de ambitia si orgoliul uman. Eu am crescut in religia catolica, insa nu cred ca e conditia esentiala ca sa ma mintuiesc. E clar ca fiul meu acolo unde este nu e vazut ca o persoana care vrea sa se calugareasca, ci e vazut ca un convertit de la catolicism, ca un trofeu. Impreia asta mi-a dat-o prelatul cu care am discutat. Oricum sper ca fiul meu acolo unde-i sa creasca in credinta fata de Dumnezeu si nu in dorinta de superioritate religioasa. Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute si Dumnezeu sa va intareasca in credinta. |
|
|||
|
|||
![]()
Slava Domnului !
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt curios daca inaltii prelati il vor mai privi pe Antonio ca pe un torfeu si dupa ce va fi dezamagit de viata de manastire. Antonio avea o imagine idealizata despre ortodoxie (si nu numai) si nu admitea ca exista vreo sansa sa fie altfel. Problema e ca, inclusiv aici pe forum, sunt destule povestiri cu "minuni" din manastiri sau ale preotilor. Sper ca totusi Antonio va recunoaste ca a gresit si va deveni inca un "fiu ratacitor". Pare ca are sanse sa fie primit inapoi cu multa caldura.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te trezesti vorbind ca Safta-n targ despre lucruri care ti-s cu desavarsire straine. Si esti mare psiholog, mare cunoscator intr-ale vietii, ba chiar si oleaca proroc, nu? Stii ce va fi si cum va fi, bag seama. Ce bine ca are lumea oameni priceputi, nu? Altfel s-ar varsa apele-n luna.
|
|||
|
|||
![]()
Slava Domnului ca aflam vesti in sfarsit. Nu te intrista, totusi pentru cele intamplate... Faptul ca el a ajuns acolo e mult mai important decat ceea ce credem noi, sau altii. Dumnezeu face ce trebuie. La fel ar trebui sa ne ostenim si noi si sa-L lasam pe El sa le desavarseasca!
Multumim ca ne-ai anuntat si pe noi. Dumnezeu sa va binecuvinteze! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma bucur ca l-ati gasit in ce Mitropolie este! Daca spuneti ca este intr-o Manastire langa Timisoara, ma gandesc sa sunati la Manastirea PARTOS! Adresa: sat Partoș, com. Banloc, jud. Timiș Acces rutier: DN 59 Timișoara - Moravița, DN 59B Deta - Banloc, DJ 184 Banloc - Partoș. Se află la 57,5 km de Timișoara și 14 km de Deta. Pt ca este cea mai renumita Manastire din Judet! Acum poate sa nu fie acolo! Incercati totusi! Apoi uitati o lista a Manastirilor din Judetul TIMIS: MANASTIRE SILVIU Situat(a) in (strada) Hebe, Nr. 1 Telefon: 0256 / 625824 Cod Postal: 300481 Localitate: Timisoara Judet: Timis MANASTIREA CUVIOASA PARASCHIVA SEDIU Situat(a) in (strada) Sat Dobresti, Nr. 117 Telefon: 0256 / 505816 Cod Postal: 307021 Localitate: Bara Judet: Timis MANASTIREA IZVORUL MIRON Situat(a) in (strada) Sat Romanesti Telefon: 0256 / 506374 Cod Postal: 307416 Localitate: Tomesti Judet: Timis MANASTIREA TIMISENI Situat(a) in (strada) Necunoscuta Telefon: 0256 / 566502 Cod Postal: 307395 Localitate: Sag Judet: Timis MANASTIREANU STEFAN Situat(a) in (strada) Novac Traian, Nr. 7 Telefon: 0256 / 615845 Cod Postal: 300673 Localitate: Timisoara Judet: Timis
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc oricum. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? | wassabi | Generalitati | 82 | 10.07.2015 11:58:43 |
|