Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 18:15:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
continui sa fii dobitoc chiar daca ti-ai shimbat numelede cateva ori
Ai impresia ca dreapta credinta are nevoie de remarci de genul asta sau e o rafuiala strict personala?
Poate in cazul asta era mai bine sa renunti la eticheta aia cu "ortodox" de la profil.

Eu daca as fi administrator ti-as da ban cel putin 3 zile pentru o exprimare de genul asta (daca esti la prima infractiune), inclusiv eroului de care ziceam pe pagina precedenta.

Chiar n-as fi crezut ca ortodocsii au astfel de scapari de conduita pe un forum public.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:23:11
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Unde "se vorbea"?
Ce surse de informare ai avut?
Din ce ai recunoscut cand scriai sub alt nume, nici macar catehismul nu l-ai citit cat ai fost "ortodox".
Si, daca citeam "catehismul ortodox" la acea vreme (cand eram ortodox) poate dezamagirea mea ar fi fost mai mare (sa vezi ca in ortodoxie nu sunt respectate multe invataturi din "catehismul ortodox").

Citat:
In schimb ai pretentia sa ne inveti ACUM pe noi ce si cum ar trebui sa intelegem din crez.
Esti cam hilar, nu crezi?
As fi interesat sa vad cum interpretezi si respecti tu ultimele puncte din crez. Ca, nu se impaca deloc cu teoria sufletului nemuritor si a rasplatirii inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos.

Ti se pare hilar faptul ca un adventist are credinta mai apropiata de "Crez" decat un ortodox?

Citat:
Ce pacat ca ceea ce inteleg ei ca "crestinism" nu e decat "moralism crestin".
Ai inteles gresit. Crestinismul inseamna credinta in Dumnezeu, prin Domnului Iisus Hristos iar moralitatea (nu moralismul) reprezinta roada Duhului Sfant:

"Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia, blîndetea, înfrînarea poftelor."(Galateni 5:22,23)

"Nu e decat moralism crestin" - spui tu. Ti se pare un lucru asa de nesemnificativ acest "moralism crestin"?

Citat:
Si ala destul de serios deformat, in unele cazuri pana la absurd (adventistii cu iudaizarea).
Arata ceva ce fac adventistii si nu a existat in invataturile si practica Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 18:24:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
1. Am vrut sa ma duc la baptisti [unde mai fusesem o singura data dar nu ma impresionase prea mult ] dar surorile baptiste s-au hotarat in ultimul moment sa treaca pe la penti.

2. Da

3. Dupa terminare, cand ieseam spre usa. Rugaciunea era solicitata de unii bolnavi, nu facea parte din program. Era de fapt o [mir]ungere cu untdelemn.
Si nu dormeam chiar bustean, ca mi-era rusine. Atipeam des. Insa nu am gasit nimic interesant in toata slujba, chiar muzica mi s-a parut tare...slabuta, sa zic asa.

4. Inainte de a merge m-a avertizat o baptista, usor jenata, sa nu ma sperii ca penticostalii au prooroci. Nu mi s-a parut nimic anormal.
1. Nu-ti cunosc toata povestea deci ai fost la baptisti mai intai?

2. Ce inseamna "sa treaca pe la.." e un fel de conduita generala in sensul ca baptistii ii considera pe penticostali un fel de "alta biserica" sau sunt unii mai 'ecumenici' care n-au o preferinta anume?
Intreb pentru ca stiu baptisti care ar argumenta ca vorbirea in limbi de la penticostali e o facatorie..

3. Mi-e destul de greu sa imi inchipui scena de la iesire, in sensul ca sa ai timp sa dai mana cu toata lumea + sa te si rogi pentru fiecare care vine sa ceara ajutorul cu cate o problema + sa vezi si respectivul cum isi revine instant intre doua strangeri de mana..hm. Eu is mai sceptic.

4. Tanti baptista ti-o explicat de cei penticostalii au proroci si la ei e un fenomen atat de rar incat ar fi de speriat?

5. In general esti asa usor de convins, in sensul ca daca cineva iti spune "acolo sunt proroci", n-ai nici cea mai mica indoiala?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:00:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Si, daca citeam "catehismul ortodox" la acea vreme (cand eram ortodox) poate dezamagirea mea ar fi fost mai mare (sa vezi ca in ortodoxie nu sunt respectate multe invataturi din "catehismul ortodox").
Dezamagirea in raport cu ce anume?
Ca ti s-ar fi spus ca modul tau de viata nu este crestinesc si ortodox?

Citat:
As fi interesat sa vad cum interpretezi si respecti tu ultimele puncte din crez. Ca, nu se impaca deloc cu teoria sufletului nemuritor si a rasplatirii inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos.
Nu se impaca dupa intelegerea gresita a adventistilor asupra acestor chestiuni.
E ceva complet diferit.
Vrei sa vorbesti despre asta?
Deschide un topic, nu ridica aceleasi probleme "offtopic" simultan pe N alte topicuri.

Citat:
Ti se pare hilar faptul ca un adventist are credinta mai apropiata de "Crez" decat un ortodox?
Afirmatia asta da, mi se pare hilara.

Citat:
Ai inteles gresit. Crestinismul inseamna credinta in Dumnezeu, prin Domnului Iisus Hristos iar moralitatea (nu moralismul) reprezinta roada Duhului Sfant:

"Roada Duhului, dimpotrivã, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga rãbdare, bunãtatea, facerea de bine, credinciosia, blîndetea, înfrînarea poftelor."(Galateni 5:22,23)

"Nu e decat moralism crestin" - spui tu. Ti se pare un lucru asa de nesemnificativ acest "moralism crestin"?
Eu am zis moralism totusi.
Daca ai sa citesti tot pasajul acolo ai sa vezi ca erezia n-are cu nimic de a face cu Duhul Sfant.
Asa ca nu inteleg de ce pretind ereticii (daca nu iti place "sectarii") ca ar putea invata pe altii despre roadele Duhului Sfant.

Citat:
Arata ceva ce fac adventistii si nu a existat in invataturile si practica Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli.
Pana la Cruce sau dupa?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:02:09
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Recunosc ca nu am fost un mare ortodox. Eram preocupat sa cunosc cat mai mult si aveam multe intrebari de ordin spiritual, la care ortodoxia nu mi-a oferit raspuns. Nu m-au atras niciodata slujbele si ritualurile. Voiam sa cunsosc cat mai mult. Intalnirea mea cu Sfanta Scriptura (pe care mi-au pus-o in mana niste "pocaiti") a avut un impact decisiv in viata mea.
Hmm, dar Sfanta Scriptura o avem si noi ortodocsii...ai preferat sa o primesti gratis, decat sa o cumperi tu personal, si sa o citesti, asa cum fac mai toti crestinii ortodocsi?

De ce nu ai ramas pocait, daca demersul lor a avut un impact decisiv asupra ta?

Sa inteleg ca daca Sfanta Scriptura pusa in mana de catre pocaiti nu a fost de ajuns pentru tine, si ai mai cautat in continuare, astfel incat ai ajuns la adventisti...te-a atras faptul ca ti-au mau spus niste lucruri, pe langa Sfanta Scriptura...nu?
Citat:
Nu sunt partizanul nici unei confesiuni religioase (nici macar al celei din care fac parte, desi o apreciez). Chiar detest asa ceva. Duce la fanatism.
Imi pare rau, dar nu am inteles nimic din fraza asta...
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:09:00
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
1. Am vrut sa ma duc la baptisti [unde mai fusesem o singura data dar nu ma impresionase prea mult ] dar surorile baptiste s-au hotarat in ultimul moment sa treaca pe la penti.

3. Dupa terminare, cand ieseam spre usa. Rugaciunea era solicitata de unii bolnavi, nu facea parte din program. Era de fapt o [mir]ungere cu untdelemn.
Si nu dormeam chiar bustean, ca mi-era rusine. Atipeam des. Insa nu am gasit nimic interesant in toata slujba, chiar muzica mi s-a parut tare...slabuta, sa zic asa.

4. Inainte de a merge m-a avertizat o baptista, usor jenata, sa nu ma sperii ca penticostalii au prooroci. Nu mi s-a parut nimic anormal.
Doriana scuza-ma , dar ceea ce tot afirmi tu aici...suna foarte ciudat. Asta ai spus si despre Biserica Ortodoxa, ca nu prea intelegeai ce spunea preotul acolo...si ca deci totul eram cam sec pentru tine, care nu puteai simti nimic.

In aceasta postare afirmi din nou...ca nu ai fost atenta la slujba, cantarea era slabuta, nu ai gasit nimic interesant in ea, si ca mai si atipeai..astfel incat indraznesc sa te intreb ( am eu asa o banuiala), pastorul e tanar, single, are ochi frumosi...si zambet shiny?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:14:09
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
La mine s-a intamplat tocmai invers. Cat timp am fost ortodox nu tin minte sa fi auzit despre preocuparea pentru cresterea in sfintenie, prin dorinta de a avea o viata placuta lui Dumnezeu. Se mai vorbea despre o oarecare sfintenie, dar in mod mistic, prin intermediul a fel si fel de slujbe si ritualuri.

La neo-protestanti se pune accent pe partea practica a crestinismului (credinta si trairea crestina). De fapt, crestinismul este un mod de viata, bazat pe cunoasterea Cuvantului lui Dumnezeu si credinta in jertfa Mantuitorului.
Mda..asta arata cat de "ortodox" ai fost, poi da, sfintenia se face prin harul lui Dumnezeu, prin unirea mistica in sfintele taine,
la neo-protestanti e vorba doar de o filosofie despre Dumnezeu si un set de valori morale, e atat de legalist, secularizat.. mai au penticostalii ceva mistic dar ei insista mai mult pe dobandirea de experiente emotionale decat pe urcusul duhovnicesc

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:24:22
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
ti-ai shimbat numelede cateva ori
Ma confunzi "maestre"
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:43:26
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Mda..asta arata cat de "ortodox" ai fost, poi da, sfintenia se face prin harul lui Dumnezeu, prin unirea mistica in sfintele taine,
la neo-protestanti e vorba doar de o filosofie despre Dumnezeu si un set de valori morale, e atat de legalist, secularizat..
Iti dau un citat din ceea ce ne invata Sfantul Apostol Petru, despre sfintenie:

"Dupa Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra"(1Petru 1:15). La ce crezi ca ne indeamna Sfantul Apostol: la "un set de valori morale" (ca sa respect exprimarea ta) sau la misticism?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:52:31
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti dau un citat din ceea ce ne invata Sfantul Apostol Petru, despre sfintenie:

"Dupa Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra"(1Petru 1:15). La ce crezi ca ne indeamna Sfantul Apostol: la "un set de valori morale" (ca sa respect exprimarea ta) sau la misticism?
Uite, cu speranta ca am inceput sa invat interpretarea data versetelor din Biblie, de catre diferitele denominatiuni...spun ce am retinut, si am inteles eu.

Sfantul Apostol Petru indeamna clar a ceva, dar pastorii au adaugat un nou inteles, dat de ei : "Fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra...ca de nu, pana la mila lui Dumnezeu, va facem noi de ras in fata vecinilor vostri, si dupa va dam afara de tot...asa ca pana sa simtiti voi cum trebuie sa va fie purtarea, memorati amenintarile mele, cu tot cu intonatie!"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32