Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2010, 20:50:40
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Daca asta este un motiv intemeiat pentru o conferinta- ma indoiesc de obiectivitatea domnului Danion Vasile. Pentru foarte multe afirmatii foloseste autoritatea sinoadelor locale peste sinoadele ecumenice. Mi se pare ca si domnul Danion Vasile ar trebui sa-si corecteze cartile sale care sunt suspecte de erezii si dupa aceea sa puna etichete de eretici pe seamam marilor duhovnici.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 21:16:52
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Doamne ajuta!

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Daca asta este un motiv intemeiat pentru o conferinta- ma indoiesc de obiectivitatea domnului Danion Vasile. Pentru foarte multe afirmatii foloseste autoritatea sinoadelor locale peste sinoadele ecumenice. Mi se pare ca si domnul Danion Vasile ar trebui sa-si corecteze cartile sale care sunt suspecte de erezii si dupa aceea sa puna etichete de eretici pe seamam marilor duhovnici.
Motivul conferintelor tinute de Danion in perioada posturilor este unul singur: sa ne fie de folos. Sa ne trezeasca din crestinismul cel caldut si comod. Sa intelegem ca aceia care ne spun: "Dormi linistit..." nu fac alta decat sa deschida usa in timp ce noi dormim si sa lase vrajmasul sa intre. Sa intelegem mai bine unde este adevarul. Pentru ca nu tot ce sclipeste este aur, nu?
Unii chiar nu inteleg lucrarea lui Danion, si asta e! Cu mila lui Dumnezeu, intr-o zi li se vor deschide ochii. Altii insa sunt vrajmasi pentru ca au fost demascati, iar altii, pentru ca sunt tulburati in conformismul lor (tot caldicel). Fariseismul e in floare.
Vechi 12.04.2010, 22:43:49
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Motivul conferintelor tinute de Danion in perioada posturilor este unul singur: sa ne fie de folos. Sa ne trezeasca din crestinismul cel caldut si comod. Sa intelegem ca aceia care ne spun: "Dormi linistit..." nu fac alta decat sa deschida usa in timp ce noi dormim si sa lase vrajmasul sa intre. Sa intelegem mai bine unde este adevarul. Pentru ca nu tot ce sclipeste este aur, nu?
Unii chiar nu inteleg lucrarea lui Danion, si asta e! Cu mila lui Dumnezeu, intr-o zi li se vor deschide ochii. Altii insa sunt vrajmasi pentru ca au fost demascati, iar altii, pentru ca sunt tulburati in conformismul lor (tot caldicel). Fariseismul e in floare.
Si daca va sfasia unitatea Bisericii este tot lucrarea lui Dumnezeu? De ce mai cere binecuvantare de la episcopi ortodocsi daca le contestata canonicitatea??
Multe lucruri au inceput sa devina dubioase.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 19:22:35
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si daca va sfasia unitatea Bisericii este tot lucrarea lui Dumnezeu? De ce mai cere binecuvantare de la episcopi ortodocsi daca le contestata canonicitatea??
Multe lucruri au inceput sa devina dubioase.
Nu vad in ce fel s-ar sfasia unitatea Bisericii. Odata revenita la calendarul vechi, pe care il respecta majoritatea dintre Bisericile ortodoxe (Ierusalim, Rusia, Macedonia, Serbia, Georgia etc) mai degraba s-ar reface unitatea.
Dar care ar fi urmarea schimbarii calendarului, in afara sarbatoririi Craciunului mai tarziu de 25. Decembrie?
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 19:56:57
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu vad in ce fel s-ar sfasia unitatea Bisericii. Odata revenita la calendarul vechi, pe care il respecta majoritatea dintre Bisericile ortodoxe (Ierusalim, Rusia, Macedonia, Serbia, Georgia etc) mai degraba s-ar reface unitatea.
Dar care ar fi urmarea schimbarii calendarului, in afara sarbatoririi Craciunului mai tarziu de 25. Decembrie?

Anca, si tu esti cu schimbarea calendarului???
Cum care ar fi urmarea schimbarii calendarului inapoi la cel vechi? Sa iti spun eu ce o sa se intample daca nu isi revine Biserica si nu trece cu totul la calendarul cel adevarat (gregorian) : in cam 300 de ani, datorita greselii calendarului iulian, Pastele va putea fi sarbatorit cam in mijlocul lui mai spre iunie. Tie ti se pare normal asa ceva? Cincizecimea in iulie? Sigur, nu e viata noastra, pe atunci om sarbatori toti Invierea in alta parte si fara calendar, dar stra-stra-stranepotii nostri?

Si apoi de ce ne-am intoarce la calendarul vechi? Ca sa ii facem pe niste rebeli sa se intoarca de unde nu trebuiau sa plece? Si mi se pare totusi un lucru foarte trist sa nu sarbatorim macar Craciunul cu ceilalti crestini. Poate tie nu ti se pare, dar mie da.
Vechi 14.04.2010, 10:52:28
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 10:59:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.
De unde stii lucrul asta?
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 11:06:32
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De unde stii lucrul asta?
Din unele "presiuni" pe care le-a facut domnul Danion Vasile fata de anumiti preoti. Sa dea Bunul Dumnezeu sa nu se intample.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 20:22:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?

Last edited by Miha-anca; 14.04.2010 at 20:25:24.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 14:23:17
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?
Am vorbit cu un tip care face parte din cercul de prieteni al lui Danion. Intr-adevar vrea sa se rupa de BOR. Acest cerc al lui considera BOR eretica si zic ei ca nu mai sunt in comuniune cu BOR (iertare ca ma repet). Sunt sprijiniti in acest demers de calugarii de la Manastirea Esfigmenu din Sf. Munte Athos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04