![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Noi nu din faptele legii, care sunt sub blestem, ci din credinta ne vom mantui (Galateni 3,10-11).
|
|
||||
|
||||
![]()
Care pacat, ca am bucuria de a merge chiar in fiecare duminica la biserica? Stie asta, si dimpotriva nu crede ca e pacat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Oare chiar a spus Biserica noastră să nu venim în contact cu cele sfinte în anumite zile ?" sunt vorbele Evei = "Oare chiar a spus Dumnezeu să nu gustați din acestea ?" Eu asa am inteles. Mi-a placut povestea cu Eva care sta in fata pomului si se gandeste care este "logica" interdictiei. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiam ca nu e voie sa ating nimic.. dar ma gandeam: cum sa stau acasa? Trebuie sa duc copiii la impartasit. Si nu am atins nimic (cred).. dar la miruit cine credeti ca s-a prezentat cu "vrednicie"? Asa ca mai bine stau acasa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite cum sta treaba in rezumat: Zaharia sopune ca sa nu se duca de loc femeia la biserica timp de 8 zile, altii (eu asa invatasem la Bucuresti) sa nu sarute icoanele si sa nu se miruiasca dar sa vina la biserica (eventual sa stea in spate, cum spui tu). Astea sunt doua interpretari posibile ale canoanelor citate mai sus. Iar eu am citat texte patristice in care doi sfinti parinti venerabili spun ca femeia poate sa se si impartasasca. Deci, nu vad unde este neascultarea daca unele dintre noi ii asculta pe unii, altele pe altii. De altfel am mai spus, Zaharia, ca in cazul meu (si al Noesissesi vad) nu este vorba de neascultare din moment ce duhovnivcul meu asa m-a sfatuit sa fac: sa nu tin seama de aceste perioade; de la el am invatat aceste lucruri. Si te rog, Zaharia, daca se poate, sa nu mai spui ca altadata ca sigur, daca mi-am ales eu duhovnicul care imi convine... Cand mi l-am ales (daca se poate spune asa - de fapt Dumnezeu l-a ales pentru mine; unde stateam, nu erau atatia preoti), eram o fetita care nu stia mare lucru si nu era nici pe departe combativa pe care ati cunoscut-o voi fe forum.. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Fani, nu te supara inutil pe Zaharia.
Dealtfel, cand vii cu afirmatii de genul: "Iar eu am citat texte patristice in care doi sfinti parinti venerabili spun ca femeia poate sa se si impartasasca", te-am ruga sa vii si cu amanunte; cine sunt acei sfinti si unde, in ce scriere gasim afirmatia. Multumesc anticipat. Nici eu nu stiu citate pe de rost, dar stiu unde sa le caut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citatele le-am pus mai sus: nu le-ai citit inca, poate. Sunt si pe acest topic. Nu este prima data cand le citez pe forum. Este vorba de Sf Ioan Gura de Aur si sf Grigore. (vezi pagina 3 a acestui topic)
|
|||
|
|||
![]()
Voi aveti biserica romaneasca proprie, de poti merge in fiecare saptamana, sau o aveti imprumutata odata pe luna? Sa fie chiar atat de multi romani in Olanda? Stiu ca merg multi la lucru si acolo, ca si aici, dar noi tot nu avem biserica noastra ortodoxa, ci o inchiriem. Iar in bisericile protestante, chiar sa vrei sa saruti icoanele, tot nu poti, ca nu le ai. Alta e situatia cu Biserica Rusa. Lipsa Bisericii, iata un motiv pentru care regret plecarea din tara.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|