![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Din nou, nu merg la o biserica catolica din rebeliune fata de biserica ortodoxa, ci din necesitate spirituala. Si nu numai din necesitate spirituala, ci si fiindca imi place, de ce sa nu recunosc. Inseamna asta ca imi place mai putin Sf Liturghie bizantina? Nu, o ascult cu placere in fiecare duminica dimineata la radio inainte de a merge la cea catolica. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Io una sunt de accord cu Zaharia. Exista o singura CALE, un singur ADEVAR, si o singura Viata.
Zaharia, cred ca tine si de efortul personal al fiecaruia, Bunu Dumnezeu ne da, dar nu ne baga si-n sac. Sau mai e o vorba a romanului: " Las' ca iarta Dumnezeu'. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
In zona in care locuiesc, exista doua biserici ortodoxe romanesti la 50 km, dar pt ca inca nu am mashina, de anul trecut din sept, nu am calcat in biserica ortodoxa, dar pt asta nu am intrat in una catolica.
Daca vrei tamaie, o poti arde si acasa, io una asha fac. Pe net se gaseste orice: acatiste, paraclise, etc. Pentru noi cei de afara e o mare incercare, dar aici e efortul personal al fiecaruia. Ni se pune credinta la incercare, ori ne intarim in credinta ori o luam pe alta cale. Nu exista calea de mijloc. Doamne ajuta. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
update.. nu mai conteaza
Last edited by anna21; 27.03.2010 at 21:59:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este una din problemele majore din vest. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca avem parere diferite, n-as vrea sa crezi ca ma cert cu tine. doamne fereste !
Doar ca io vad lucrurile diferit. Avem inca o lectie grea de invatat : RABDAREA. cum spunea parintele Cleopa: Rabdare, rabdare, rabdare... Credinta ni se pune la incercare. Io una sunt intre serpi, si nu e ushor, crede-ma... Dar stiu ca nimic nu e intamplator, si bunu Dumnezeu ne iubeste si ne vrea binele. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am fost in afara Romaniei si fiindca nu aveam biserica romaneasca sau macar ortodoxa in apropiere nu mergeam deloc sau foarte rar fiindca depindeam de masina altora, si altele, sau eram intr-un oras unde era o biserica ortodoxa, dar slujba era total ininteligibila, iar preotul nici macar engleza nu vorbea, ci doar ceva rusa pe care eu nu o vorbesc, deci... Sigur, mergeam din cand inc and dar credinta mea a avut mult de suferit in perioada aceea, desi pe moment nu prea imi dadeam seama, ma gandeam ca asa e normal. Sigur, mergeam acasa de Craciun si de Pasti si ma spovedeam/impartaseam atunci. Dar cam atat, ceea ce e mult prea putin si superficial. In cei aproape 8 ani de stat in afara Romaniei am ajuns la concluzia ca practicarea credintei in izolare este un drum usor fie spre indiferentism, fie spre o credinta, cum spuneam mai sus, ne-vie. |
|
||||
|
||||
![]()
M-ar mira să fie așa o permisiune la ortodocși. Catolicilor le este STRICT interzis să se spovedească și, mai ales, să se împărtășească la ortodocși sau la orice slujbă acatolică, în afară de cazul unei primejdii de moarte. Împrejurarea că în orașul în care locuim nu există biserică catolică nu dispensează de această regulă. Trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim cel puțin o dată pe an. Ei bine, o dată pe an putem să mergem în alt oraș unde există biserică catolică. Orice putem să facem împreună cu frații ortodocși: acțiuni comune, rugăciune comună, vecernii, utrenii, Laude, Vespere, procesiuni comune: dar nu să ne împărtășim ! Prevederile referitoare la Sf Împărtășanie sunt serioase, nu e de glumit cu asta !
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate Mihnea.. asa este si la ortodocsi. Nu te poti impartasi cu alte confesiuni.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|