![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este una din problemele majore din vest. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am fost in afara Romaniei si fiindca nu aveam biserica romaneasca sau macar ortodoxa in apropiere nu mergeam deloc sau foarte rar fiindca depindeam de masina altora, si altele, sau eram intr-un oras unde era o biserica ortodoxa, dar slujba era total ininteligibila, iar preotul nici macar engleza nu vorbea, ci doar ceva rusa pe care eu nu o vorbesc, deci... Sigur, mergeam din cand inc and dar credinta mea a avut mult de suferit in perioada aceea, desi pe moment nu prea imi dadeam seama, ma gandeam ca asa e normal. Sigur, mergeam acasa de Craciun si de Pasti si ma spovedeam/impartaseam atunci. Dar cam atat, ceea ce e mult prea putin si superficial. In cei aproape 8 ani de stat in afara Romaniei am ajuns la concluzia ca practicarea credintei in izolare este un drum usor fie spre indiferentism, fie spre o credinta, cum spuneam mai sus, ne-vie. |
|
||||
|
||||
![]()
M-ar mira să fie așa o permisiune la ortodocși. Catolicilor le este STRICT interzis să se spovedească și, mai ales, să se împărtășească la ortodocși sau la orice slujbă acatolică, în afară de cazul unei primejdii de moarte. Împrejurarea că în orașul în care locuim nu există biserică catolică nu dispensează de această regulă. Trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim cel puțin o dată pe an. Ei bine, o dată pe an putem să mergem în alt oraș unde există biserică catolică. Orice putem să facem împreună cu frații ortodocși: acțiuni comune, rugăciune comună, vecernii, utrenii, Laude, Vespere, procesiuni comune: dar nu să ne împărtășim ! Prevederile referitoare la Sf Împărtășanie sunt serioase, nu e de glumit cu asta !
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate Mihnea.. asa este si la ortodocsi. Nu te poti impartasi cu alte confesiuni.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ba da, ca exceptie, nu ca regula, bineinteles. Si nu este de glumit, intr-adevar. Mihnea, ai dreptate -- eu fiind ortodoxa in Suceava nu am voie sa ma duc la biserica romano-catolica Johannes Nepomouk tot din Suceava ca sa ma impartasesc sau sa ma spovedesc acolo. Sigur, pot sa merg la orice slujba, sa ma rog, etc, dar nu sa ma impartasesc. Este impotriva regulilor si este un act flagrant de schisma. Preotul catolic de acolo nu m-ar primi cu buna stiinta in nici un caz. Sunt nenumarate biserici ortodoxe in Suceava, chiar una la fiecare 200 de metri in orice directie ai merge, deci.... Dar eu ca ortodoxa in orasul XXXXX, NL, intr-o parte a tarii in care nu sunt imigranti est-europeni, deci ortodoxia nu a patruns, si deci nu sunt biserici ortodoxe pe o raza de 150 km patrati, pot,c a exceptie de la regula. As cauta unde scrie, ca scrie, dar imi e greu. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
În situația dv eu aș considera asta ca o cruce pe care mă cheamă Dumnezeu să o port, pentru păcatele mele. Aș aștepta timp de un an să mă întâlnesc cu Sf Său Trup și Sânge. Oare drepții Vechii Lumi nu au așteptat și mai bine de o mie de ani să-L vadă ? Și ei au avut păcate mai puține ! Trebuie îndelungă răbdare ca să Îl întâlnim pe Mirele nostru. În așteptarea clipei fericite în care, făcându-se anul, Îl vom întâlni sub chipul speciilor euharistice, să facem tot ceea ce i-ar plăcea Lui să facem. Să curățim casa Lui, ca să Îl primim cum se cuvine !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfintele Canoane ne interzic cu desavarsire participarea la slujbele ereticilor si la rugaciunea in comun, dar observ ca pentru tine a devenit o normalitate... Dacă cineva s-ar ruga, chiar și în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune) acela să se afurisească. Canonul 10 apostolic. De ce vreti sa faceti intotdeauna dupa capul vostru? De ce nu ascultati ce zice Sfanta Biserica si Sfintii ei si nu ce afirma ereticii ecumenisti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Eu nu-mi permit asta. Si cand o viziteaza mama, stiu ca mama merge la biserica ortodoxa acolo. Cum? Ia trenul, schimba trenul, ia trenul etc.. ![]() Noesisaa, nu cred ca este bine ce faci. Eu am fost la biserica ortodoxa americana si ma simteam foarte vinovata (nu catolica!). Si l-am chestionat in prealabil pe preotul de acolo: ce parere are despre ecumenism si lucruri de-astea.. ca sa stiu daca merg la slujbe (urat din partea mea, stiu, dar omul a rabdat crestineste umilinta). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre ce confesiuni ar putea fi vorba, in afara de catolici sau elemente schismatice din Biserica Ortodoxa? Stim desigur ca in adunarile protestante se foloseste termenul de "impartasi" pentru a pacali naivul ex-ortodox cu "vaste cunostinte biblice" dar fara elementare cunostinte in materie de doctrina protestanta vs. ortodoxa, dar noi stim f. bine ca "impartasit" nu e termenul potrivit. Acolo doar se consuma must cu biscuite intr-o atmosfera care vrea sa imite palid Liturghia si cam atat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum sa procedez cu ai mei ca ei sa-L primeasca pe Domnul? | teodoraianys | Generalitati | 4 | 04.04.2012 23:55:18 |
|