Citat:
În prealabil postat de coralina
Zaharia, ma jignesti in mesajul tau si o faci cu mare nonsalanta, la modul bonjurist daca-mi permiti.
Pretinzi in postarea ta ca Traditia "expliciteaza" Sfintele Evanghelii insa nu ai argumentat in nici un fel pe exemplul dat. Daca Iisus nu s-a ferit de femeia cu scurgeri iar Iisus Hristos este Biserica, de ce interzic canoanele intrarea femeii in Biserica in zilele de menstruatie? In mod similar - retinerea de la impartasanie. Cum se suprapun in acest caz invataturile Sfintei Evanghelii pe Traditie? Eu le vad diametral opuse.
Si, ca sa fiu cinstita (adica "bonjurista" pana la capat), eu aleg modelul lui Hristos si nu canoanele.
Doamne ajuta!
@ Mihnea Dragomir, dar de ce sa nu stea femeile in biserica in "faza vulnerabila"? Crezi ca ar putea lesina? Nu te inteleg. Femeile merg la munca, fac cumparaturi, educa copii, etc. si cand sunt la menstruatie, viata lor nu se opreste in loc.
|
Cunosc f. bine ca adevarul intodeauna deranjeaza. Insasi Adevarul adevarat a fost omorit (rastignit) crezind ca asa de poate ascunde ceva (nestiinta, minciuna, tagaduire, tardare , etc, etc). Cunosc de asemenea ca atunci cind esti pus intro situatie delicata (desi in realitate te autosituezi aici !!)exista mai multe stratageme de a te disculpa in ochii celorlalti pt. a scapa de jena, de ridicol. Daca vrei sa te jignesc pot sa o fac in mod demonstrativ(desi ar fi un lucru impotriva educatiei mele duhovnicesti) dar cu o conditie : doar pe mail . Sunt salvat si eu si si tu deoarece nu ti-l cunosc. Atitudinea mea este departe de jignire chiar daca tu incerci sa o dai asa .
In alta ordine de idei imi pare rau ca persisti in ridicol si pt. a nu augmenta aceasta stare a ta te anunt ca dialogul meu cu tine , cel putin pt. acesta seara, se va opri aici. Spun ca persisti in ridicol deoarece eu nu prea imi permit sa postez orice nazarire a mintii mele si sa o dau ca pe ,,idee-forta" , vorba comunistilor; ceea ce am postat despre Sfinta Traditie si raporturile ei cu Sfinta scriptura, Biserica Ortodoxa, erezia, schisma si anticanonicitatea fac parte din volumul : Sfintul Nicolae Velimirovici - CREDINTA SFINTILOR sau Catehismul Bisericii Ortodoxe, Editura Biserica Ortodoxa, Sofia, Bucuresti, 2004, paginile 25-27.(cred ca sti ce inseamna catehism ?)
Ce sa mai adaug mai mult decit atit , doar ca imi pare rau ca port aceasta discutie ! Interesul meu pe tarimul ortodoxiei nu-si gaseste defapt o tinta in preocuparile tale . Am gresit, te rog sa ma ierti . Poate o data si o data am sa ma invat minte .
Oricum , din partea mea pt. tine : pace si multa bucurie !
SF. ANTONIE CEL MARE:
„la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pt ca nu sunt asemenea lor”