Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2010, 16:18:11
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ce e aia Noul Ierusalim?
Păi știi dumneata ce e Ierusalimul ca să întrebi ce e aia Noul Ierusalim? Sau poate nu ști căuta pe google... ori iar mă persiflezi cu întrebări. Ce e aia, ce e cealaltă... „De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris și pentru noi, bucuroși le-om duce toate...”

Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 16:20:52.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2010, 18:52:40
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Ce e aia Noul Ierusalim?
Păi știi dumneata ce e Ierusalimul ca să întrebi ce e aia Noul Ierusalim? Sau poate nu ști căuta pe google... ori iar mă persiflezi cu întrebări. Ce e aia, ce e cealaltă... „De-o fi una, de-o fi alta, ce e scris și pentru noi, bucuroși le-om duce toate...”
Există Ierusalimul de pe vremea lui Iosua, David și Solomon și apoi reclădit pe vremea lui Cyrus al II-lea cel Mare sau Cirus primu' nu mai știu, care este Jerusalimul pătimirii lui Iisus și a tuturor drepților și proorocilor și a tot poporul drept slăvitor; dar mai este acum Ierusalimul Cel Nou, al Slavei lui Dumnezeu Tatăl... dăruit la sfârșit de timp până în veacul ce va să fie.

Last edited by vsovivi; 12.03.2010 at 19:31:34.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 10:25:10
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Există Ierusalimul de pe vremea lui Iosua, David și Solomon și apoi reclădit pe vremea lui Cyrus al II-lea cel Mare sau Cirus primu' nu mai știu, care este Jerusalimul pătimirii lui Iisus și a tuturor drepților și proorocilor și a tot poporul drept slăvitor; dar mai este acum Ierusalimul Cel Nou, al Slavei lui Dumnezeu Tatăl... dăruit la sfârșit de timp până în veacul ce va să fie.
Macar atata intelegeam si eu.
Dar care este acest Nou Ierusalim? Manastirea voastra din Pucioasa?
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 10:50:04
tailgunner4A
Guest

Implicit nu inteleg nimic din topicul asta

Rog domniile voastre sa-mi raspunda la o intrebare simpla: pamantul se roteste sau e fix? Ceva argumente sunt bine venite, multumesc.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 10:59:13
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul
Rog domniile voastre sa-mi raspunda la o intrebare simpla: pamantul se roteste sau e fix? Ceva argumente sunt bine venite, multumesc.
Parerea ta care este? Ca sa stiu ce vorbim.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 12:51:23
Banned

Implicit

Păi, Pământul de sub Cer, care a ieșit din ape după potop, după zilele potopului din vremea lui Noe, a ieșit căci apele s-au retras, este fix, plat denivelat și nu se învârte în jurul soarelui, și nici în jurul unor axe, și nici luna în jurul lui, și nici nu este în centrul universului sau al Cerului ci este, aicea jos, locul unde-și așterne Dumnezeu picioarele Sale... căci Cerul este în Centrul Creației, acolo sus, acolo unde-și are sălașul Cel necuprins și neînchis în case sau biserici sau temple făcute de mâna omului... și ni s-a poruncit să nu jurăm nici pe Cer și nici pe Pământ... probabil ca să ne ferească Hristos de jurămintele strâmbe care nu pot a fi ținute din pricina neputințeor omenești, ca să nu ne mândrim și de care va trebui cândva să dăm socoteală... chiar dacă ni se pare nouă că înjurătura e așa așa, ca o îngâmfare de neluat în seamă... la modă.

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 13:03:50.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 13:30:19
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Concluzie: daca pamantul a iesit de sub ape, asta este dovada ca nu este rotund ci plat.
Mai mult, ca nu se invarte in jurul axei sale si ca soarele se invarte in jurul pamantului.
Este cea mai curata logica pe care am auzit-o pana acum.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42