Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 08:57:41
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
NT e opus VT în privinta moralei si se considera ca VT nu reprezinta adevarul ci o umbra a adevarului.
De ce e totusi nevoie de o asemenea diferenta? Nu sunt inspirate si NT si VT de acelasi D-zeu?

Care e diferenta intre:

"Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, acela să fie omorât."
"Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie dat morții, că a grăit de rău pe tatăl său și pe mama sa și sângele său este asupra sa."

care sunt din veciul testament si:

"Căci Dumnezeu a zis: Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârșească." care e din noul testament?

Asta e morala care reiese din Biblie si cu care voi va laudati?

Daca VT este umbra adevarului inseamna ca cele zece porunci nu sunt valabile?
Vechi 16.02.2010, 09:16:48
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Am mai scris si pe alt topic: ca sa fie inteleasa in mod corect Sf. Scriptura( Vechiul si Noul Testament in ansamblu), trebuie neaparat sa studiezi si sa faci corelatii si alte domenii: istorie , georgafie, patrologie( viata si scrieriel Sf. Parinti), lb. greaca si altele. Textul trebuie inteles in context pt. ca daca il scoti din context, iese cu totul altcvea. Asa au luat nastere sectele, pt. ca fiecare a interpretat cum l-a taiat capul.
Vechiul Testament este practic o istorie a poporului evreu( istorie care se mai intersecteaza si cu istoria altor neamuri, desigur). Drept urmare, cele 10 porunci in Vechiul Testament au fost date pentru evrei.
Cand a venit Dumnezeu intrupat( Iisus Hristos) a spus despre legea veche( decalogul): ,,Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii, n-am venit sa stric, ci sa implinescš.( Matei, cap5,17)
Concluzia : cele 10 porunci raman actuale si pt. crestini dar la un nivel mai inalt de spiritualitate.Si explica frumos Hristos in capitolul 5 ev MATEI cum gresesti impotriva aproapelui daca il jignesti( nu trebuie neaparat sa ajungi la crima), cum poti face pacatul desfranarii si cu gandul, nu numai cu fapta etc.
Vechi 16.02.2010, 09:17:15
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cum e sa te simti urmarit(a) 24/24 de o entitate presupus benevolenta, care are grija sa te faca sa te simti vinovat(a) de diverse "pacate", inclusiv de chestii pe care nu le poti controla, cum ar fi propriile ganduri?

Ai citit "1984"?
super bine, in cazul in care te referi la Dumnezeu. daca ai sa incerci o sa vezi ca e bine. gandurile asa cum vin, asa pleaca, nu trebuie sa se materialize, cum se intampla poate la sectari si atei. si fara "entitatea benevola" te poti simti vinovat. cred ca si un ateu are sentimentul de vinovatie, daca nu-l are atunci e nasol, deja nu mai este uman.
Vechi 16.02.2010, 09:21:03
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
de altfel intreg conceptul de Dumnezeu si diavol mi se pare stupid, ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca Dumnezeu l-a creat (conform traditiei crestine) pe diavol deci prin asta a dat nastere raului suprem. halal benevolenta divina......
nu L-a creat pe diavol. in primul capitol din Sfanta Scriptura nu scrie asa ceva. Citeste despre Lucifer.
Vechi 16.02.2010, 09:37:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Frumoase cuvinte dar de ce le aplici unidirectional, doar la materie? De ce nu-ti largesti aria cautarii si la spiritual?
Pentru ca noi intelegem lucruri diferite prin termenul "spiritual"
Vechi 16.02.2010, 10:31:04
demirel137's Avatar
demirel137 demirel137 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2009
Locație: Corbeanca
Post Interesant subiect ateule !

Toata lumea a auzit de expresia: "Sa vezi si sa nu crezi !". Daca tu nu crezi in Dumnezeu sau in altceva, nu inseamna ca ai ales corect. Acest lucru imi arata ca atunci cand ai fost dus la biserica, nu ti-a spus nimeni de ce te duce acolo. Incearca sa citesti cate ceva despre parintele Arsenie Boca. Poate vei gasi raspunsuri la intrebarile tale. Iti mentionez ca acest om a fost printre noi pana in `89, deci contemporan cu tine, cu mine si multi altii. Eu nu iti spun sa crezi, eu iti spun ca sunt lucruri pe care le vedem, le auzim, dar nu vrem sa le credem. De ce? Pentru ca nu suntem foarte siguri de unde vin ele. Cel putin unii dintre noi nu sunt siguri. Si nu uita un aspect important> Oamenii sunt speriati, stresati si dau semne de nervozitate atunci cand nu cunosc raspunsul la intrebarile si problemele lor.
"Exista lucruri imposibil de realizat si stim asta, insa vine unul care nu stie si le realizeaza!"
Vechi 16.02.2010, 10:43:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de demirel137 Vezi mesajul
Si nu uita un aspect important> Oamenii sunt speriati, stresati si dau semne de nervozitate atunci cand nu cunosc raspunsul la intrebarile si problemele lor.
De ce generalizezi?
Vechi 16.02.2010, 10:57:04
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bilibox_ Vezi mesajul
Si ce reprezinta inregistrarile alea ? O dovada ? Am deschis un topic in care am aratat inregistrari cu Chris Angel umbland pe apa si David Blaine levitand. Cand ai vazut la stiri inregistrarile cu extraterestrii pun pariu ca ai zis ca sunt false .
Bilibox....cand vrei tu(dar la modul cel mai serios) ne intalnim si iti arat cum levitez si eu...
Am fost atat de pasionat de magie si ocultism incat n-ai idee cate trucuri stiu.
Iara cand auzeam de extraterestii eram primul care ciuleam urechile...extraterestii...filme sf..au fost pasiunile mele...pana L-am gasit pe Dumnezeu(sau El pe mine)
Fratilor atei.....daca voi sunteti mult prea intelepti peste noi,crestinii,iara noi din neputinta nu ne putem ridica la nivelul vostru de cunoastere,de ce nu coborati voi un pic la nivelul nostru sa incercati sa intelegeti cum sta treaba cu Dumnezeu?
Si ca final...fratele meu a fost ateu inrait(injura de Dumnezeu,bisericile,umbla numai cu golani,cu camatari,cu batai toata ziua..un golan in toata regula)...si avea si bani si carte cat sa-si sustina ideea lui ca Dumnezeu nu exista pana la moarte.....asta pana cand m-am intors de pe Athos....am inceput sa ii povestesc de acolo(cu toate ca la inceput radea de se prapadea)..apoi am inceput sa ii arat unele de prin Biblie,apoi pe internet despre minunile de la ortodoxi si despre Sfanta Lumina,care cand a vazut-o a exclamat:Tre sa fii prea prost,daca cand vezi asta,nu iti pui cateva intrebari...Anul asta daca ne ajuta Dumnezeu il iau cu mine pe Athos,iar la anul sper sa ajungem la Sfanta Lumina...
Daca vom face astea,dupa,promit ca va fi un user frecvent al forumului acesta...Si nu numai el...as vrea sa mai vorbesc macar cu jumatate din cei ce se dau atei acum,peste vreo 15 ani... 100% Dumnezeu ii va intoarce..ori spre credinta,ori spre Sheol..
Vechi 16.02.2010, 10:58:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ma uimeste cata amploare a luat acest thread, initial am crezut ca o sa fie ignorat, nu pentru ca se doreste doar opinii in legatura cu credinta, ci pentru ca mi se pare totusi, tot atat de aberant si lipsit de inteligenta sa fii ateu, exact cum te-ai manifesta si te-ai afunda in habotnicie.
Vechi 16.02.2010, 11:03:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
atat de aberant si lipsit de inteligenta sa fii ateu
Banuiesc ca ai si niste argumente
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58