![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Totusi, e ceva simplu, insa mintal, izvorat din minte. Nu pare sa aiba caldura cu care sunt obisnuit. Insa il recomand celor care au citit deja multa teologie sau scrieri de'ale noastre. Cat despre "gasim in ele o perspectiva frumoasa, care ne da despre credinta un pic alta perspectiva decat cea cu care suntem obisnuiti" nu stiu ce sa zic... cam asta as spune eu multora despre cartile Sfantului Ioan Gura de Aur si ale altora ca el. Gasim in ele o credinta pe care spunem ca o avem, dar pe care nu o cunoastem. Citat:
Iti dau un subiect de gandire: cartea Sfantului Siluan Athonitul. Cauta'i "hibele". Textele cu hibe nu cred ca fac parte din acele comori general recunoscute si iubite. Citat:
Insa, din pacate, eu sunt mult prea deschis in chip si cuvant, spre a putea implini cuvantul Sfantului. P.S. Cand mai multi iti spun acelasi lucru, pune'te pe gandit si cauta sa te intrebi despre ceea ce sustii. Ma bucura ravna ta, insa fii cu grija, caci ravna poate fi intarita si de altcineva decat de Domnul. Cu mult drag.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Depinde si ce carti ai citit. Unele si mie mi se par un pic prea mintale. Eu prefer romanele lui, si semi-romanele, ca Scrisorile lui Screwtape si Marele Divort (dspre viata de apoi) Citat:
Citat:
Vroiam numai sa spun ca intotdeauna trebuie sa citim si cu un mic grano salis. Multumesc de sfat.. Ai dreptate in sensul ca prea ma inversunez si eu.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Danion Vasile dezvoltă aici subiectul mult mai bine: http://www.danionvasile.ro/blog/2007...in-biblioteca/ |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca nu ne simtim destul de puternici in credinta, sigur, sa nu le citim, sa asteptam sa ne intarim. Dar este alegerea fiecaruia. C.S. Lewis nu esre eretic. S-a ferit de altfel intotdeauna sa scrie despre punctele controversate de doctrina. Este foarte apreciat de multi ortodocsi.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cât despre restul, știu doar că Sfinții Părinți sunt foarte stricți în acest sens: exemplul bătrânului din Pateric, care a acceptat acuzațiile care i s-au adus despre toate păcatele, mai puțin erezia. "Sfantul Antanasie cel Mare afirma si el ca doctrina ereticilor nu poate hrani sufletul. Nici nu se poate vorbi de o cunoastere a lui Dumnezeu in erezie, pentru ca aceasta apartine numai Bisericii, iar ei nu mai sunt ai Bisericii. Renuntand la credinta apostolica, acestia nici nu mai pot fi numiti crestini, ci dupa numele initiatorului sau al ereziei respective. Deci este imposibila comuniunea in rugaciune, iar cercetarea lucrarilor cu caracter eretic nu este recomandata, pentru a nu se crea confuzii." Parintele Sterea, de aici: http://www.crestinortodox.ro/dreapta...fintii-parinti Am vrut doar să atrag atenția asupra acestui aspect, ca a fi unul important, sper să nu fie luat cu supărare sau 'la persoană'. Doamne ajută! |
|
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" | Ludescu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 26.05.2011 05:17:42 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
|
|