![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citeste cum vorbesc Sfintii Parinti despre eretici. Cred ca ai auzit si de palma data lui Arie din partea Sfantului Nicolae! Vezi cum se refera cei de pe nou la cei de pe vechi; vrei un exemplu? Nicodim Mandita! |
|
|||
|
|||
![]()
Cuviosul (Sfantul) Paisie nu a vrut sa spuna Tatal nostru impreuna cu catolicii dar oare a inceput sa-i ponegreasca sa le zica eretici,le-a dat vreo palma,le-a zis cumva de credinta lor ca e desfranare?
Nu cred. Nu sunt rugaciuni comune crestinii neortodocsi vin sa asiste la vecernia crestin ortodoxa. Si vedeti din ce culte sunt: BC,Biserica Armeana,luteranii (cu care IPS Anania a facut rugaciuni comune),greco-catolicii. Doar scrie acolo: "Potrivit hotărârii sinodale menționate, la Catedrala Patriarhală și în alte biserici ortodoxe din țară și străinătate, reprezentanții celorlalte culte creștine vor asista la slujba ortodoxă (Vecernia), fără implicare liturgică. După slujba ortodoxă, reprezentanții oficiali ai celorlalte Biserici creștine vor putea prezenta mărturii asupra conviețuirii pașnice și cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi. În ceea ce privește prezența la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creștine, clericii ortodocșii români vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică, iar, după rugăciune, vor putea rosti un cuvânt pe aceeași temă." A zis cumva cuviosul (Sfantul) Paisie Aghioritul sa nu vorbesti deloc cu catolicii,a zis sa ii numeste eretici? Eu nu cred. Daca parintele Serafim Rose asculta ceva muzica simfonica compusa de crestini neortodocsi inseamna ca e apostat sau ca e eretic? (avea parintele Serafim Rose o muzica simfonica care ii bucura sufletul cand o asculta). Last edited by mihailt; 19.01.2010 at 17:36:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar, de unde vine ideea asta, ca o vad repetata de n ori de unii? Parca mi-e greu sa mi-l imaginez pe Sf Nicolae, cel bun, bland si milostiv impartind palme asa.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Preabinecuvîntata lui Maică, privind din înălțime la nevoințele Sfîntului Nicolae, au binevoit spre fapta lui cea cu îndrăzneală și au lăudat rîvna lui cea dumnezeiască. Aceeași vedenie a avut și oarecare din Sfinții Părinți cei mai vrednici, precum însuși Sfîntul Nicolae a văzut mai înainte de alegerea sa la arhierie, adică, stînd de o parte a lui, Hristos Domnul cu Evanghelia, iar de altă parte Preacurata Fecioară Născătoare de Dumnezeu cu omoforul, au dat înapoi cele luate de la dînsul, cunoscînd din aceea că a fost plăcută lui Dumnezeu acea îndrăzneală a sfîntului. Deci, părinții au tăcut și ca pe un plăcut al lui Dumnezeu, foarte mult l-au cinstit. Întorcîndu-se Sfîntul Nicolae de la sobor, a venit la turma sa aducînd pace, binecuvîntare și învățătură sănătoasă la toată mulțimea poporului, cu gura sa cea de miere izvorîtoare. Apoi pe turma cea nesănătoasă și străină a tăiat-o din rădăcină și pe ereticii cei împietriți și nesimțitori, care îmbătrîniseră în răutate, mustrîndu-i, i-a izgonit de la turma lui Hristos, ca un lucrător de pămînt înțelept, care curăță toate cele ce sînt pe arie și în teasc, iar pe cele mai bune le alege, apoi pleava o scutură. Astfel preaînțeleptul lucrător al ariei lui Hristos, Sfîntul Nicolae, umplea cu roduri bune hambarul cel duhovnicesc, iar pleava vicleșugului nălucitor și ereticesc o vîntura și o lepăda departe de grîul Domnului. Pentru această pricină Sfînta Biserică îl numește lopată care vîntura învățăturile lui Arie ca pleava. El era cu adevărat lumina lumii și sarea pămîntului, de vreme ce viața lui era luminată și cuvîntul lui dres cu sarea înțelepciunii. Căci avea bunul păstor mare purtare de grijă pentru turma sa în nevoile ce i se întîmplau, nu numai cu pășunea cea duhovnicească hrănind-o pe dînsa, ci și de hrana cea trupească purta grijă. http://www.sfantulnicolae.info/viata.php Ce zic ecumenistii? Alte timpuri, alt context mai bine zis sa inchidem ochii si sa nu zicem nimic poporului despre lupta Sfintilor Parinti impotriva ereticilor. "Peace and love", pupaceli cu papa, cu monofizitii, cu nestorienii, s.a.m.d. Unora chiar nu le e rusine... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cauta sa vezi cat ma straduiesc sa il iubesc pe om, de orice natie sau confesiune ar fi el, insa totul pana la marturisirea credintei. Aici nu se merge pe mila sau pe "lasa, ca merge oricum, doar nu ne inchinam cu totii". Sfantul Ioan de Kronstadt spune clar: "... nu au Taine, nu au Duh Sfant." Si este unul dintre cei mai mari sfinti liturgisti. Si nu este singurul sfant ce spune asta. Voi cauta exact locul cu pricina.
|
|||
|
|||
![]()
Oare daca sfantul Nicolae a dat o palma lui Arie,sa il fi si jignit? Sa ii fi zis nebunule sau prostule?Sa il fi judecat sau sa se fi certat cu el?
Si daca sfintii parinti condamna erezia sub orice forma,depasesc ei limitele omeniei? Condamn invatatura ca e gresita.Poate si pe cei cativa care au nascocito.Dar restul de oameni? Poate fi condamnat un eretic sau un catolic odata ce el asa s-a nascut?El nu a cunoscut altceva,sunt miliarde de oameni in situatia asta. Eu cred ca atitudinea potrivita pentru orotodoxie este propovaduirea,aratarea adevarului sau,si nu ferirea de ceilalti . Stau cu vamesul si pacatosul la masa.Asta inseamna ca voi gandi ca ei? Nu.Dar ei ,dezorientati fiind (ca doar de aia zicem ca au invataturi mincinoase) ,ar putea sa caute spre lumina ortodoxiei care noi o vestim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am spus numai ca nu putem sa ignoram ce avem in comun cu ceilalti si ca nu putem nega lucrarea sfantului Duh la ei. Pentru Antonio: nu stiu daca ai auzit ca pe vremea sfantului Ciprian a fost o discutie despre aceasta tema intre el si alt sfant (am uitat acum cum ii zice, mai din orient): celalalt zicea ca sa fie recunoscut botezul apostatilor daca este facut in numele sfintei Treimi. Pana la urma amandoi au fost canonizati dar s-a pastrat parerea celuilalt, cu unele exceptii explicabile istoric. Voi reveni.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Propovaduirea prin dialoguri scolastice? Cum zice Sfantul Marcu al Efesului, nu exista concesie in materie de credinta! Sfintele Canoane, care au fost scrise sub Duhul Sfant zic sa nu intram in bisericile ereticilor, sa nu ne rugam cu ei sau sa avem (doamne fereste) comuniune! Vezi roadele ecumenismului: acordul de la Balamand! Ortodoxia sora cu romano-catolicismul? Unde s'a mai auzit asta? Cine vrea vine la Ortodoxie, adica la Adevar! Cine nu, nu! Eu n'am cunoscut Ortodoxia prin propaganda CMB, inainte fiind romano-catolic! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Harul exista doar in Biserica Ortodoxa! Asta zic Sfintii Parinti! Ce afirmi tu e doar propaganda ecumenista (existenta harului la romano-catolici, monofiziti si'n erezii)! Nu e asa de greu de inteles! Sau pseudo-invatura celor de la St. Serge e mai importanta decat SFANTA PREDANIE LASATA NOUA DE SFINTII PARINTI? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" | Ludescu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 26.05.2011 04:17:42 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|