![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Cornul,simbol al puterii si abundantei,apare pe fruntile marilor conducatori evrei si nu numai.Ulterior crestinismul l-a asociat cu satanismul(datorita diferentelor cu poporul evreu) capatand azi diverse semnificatii mai putin onorabile.Il gasim si in religia musulmana,sub forma de inger incornorat deasupra alesilor(asemanator fotografiei) reprezentand protectia divina a acestora.Cam atat am gasit pana acum.
|
|
|
|||
|
|||
|
Am intrebat preotii de pe acolo despre picturile astea si mi-au raspuns ca acelea nu sunt coarne, ci sunt ornamentatii florale (ancadrament) care inconjoara ingerii
Mda...Eu nu am mai vazut astfel de "ornamentatii florale"... Pentru mine au rasarit noi intrebari: Care este rolul simbolurilor astea (ochi atotvazatori, cranii si oase, pasari phoenix, serpi, lei, luciferi(?), zodiacuri) in cadrul bisericii? Cand urmeaza a se picta o biserica, cine hotaraste ce picturi sa fie infaptuite? Cine decide ce arhitectura sa aiba o viitoare biserica si ce elemente decorative sa fie prezente? |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre idolatrie-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 16.11.2010 00:53:17 |
| Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 15:24:19 |
|
|