![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La care celalalte picturi, toti ingerii acestia sunt la fel din cate stiu, de ce nu ai facut poza si la celelalte...aduci cate una, ca sa spui ca nu prezinti totul? Problema e ca tu ai afirmat "siderat" ca in loc de 6 aripi, ai vazut ingeri care au 6 coarne...iar eu nu vad coarne acolo ![]() Mult succes in cautarea " adevarului'!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa demonstrez nimic, vreau doar sa imi inlatur dubiile... |
|
|||
|
|||
![]()
Am cauta informatii despre: reprezentari ale heruvimilor, ale serafimilor.. foarte putine am gasit! Nu-mi vine sa cred ce sarac este internetul cand chiar te intereseaza ceva. Oricum, aripile sunt uneori destul de stilizate, s-ar putea ca ce ai vazut tu acolo sa fie aripi..
(Apoi am cauta informatii despre demoni.. dar nu prea mult pt ca informatiile sunt prea multe si detaliate pentru stomacul meu sensibil. Cat am cautat nu am gasit nimic cu 6 coarne (doar cu 2, 4 sau 10).. Renunt.) Intreaba si tu la biserica. Eu cred ca ne facem prea multe probleme! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am unele temeri dar nu despre adevarul ortodoxiei, ci despre posibilitatea ca unii oameni rau-intentionati sa introduca intentionat anumite semne in biserici sau pe icoane... |
|
|||
|
|||
![]()
Cornul,simbol al puterii si abundantei,apare pe fruntile marilor conducatori evrei si nu numai.Ulterior crestinismul l-a asociat cu satanismul(datorita diferentelor cu poporul evreu) capatand azi diverse semnificatii mai putin onorabile.Il gasim si in religia musulmana,sub forma de inger incornorat deasupra alesilor(asemanator fotografiei) reprezentand protectia divina a acestora.Cam atat am gasit pana acum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am intrebat preotii de pe acolo despre picturile astea si mi-au raspuns ca acelea nu sunt coarne, ci sunt ornamentatii florale (ancadrament) care inconjoara ingerii
![]() Mda...Eu nu am mai vazut astfel de "ornamentatii florale"... Pentru mine au rasarit noi intrebari: Care este rolul simbolurilor astea (ochi atotvazatori, cranii si oase, pasari phoenix, serpi, lei, luciferi(?), zodiacuri) in cadrul bisericii? Cand urmeaza a se picta o biserica, cine hotaraste ce picturi sa fie infaptuite? Cine decide ce arhitectura sa aiba o viitoare biserica si ce elemente decorative sa fie prezente? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre idolatrie-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 15.11.2010 23:53:17 |
Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 14:24:19 |
|