![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa demonstrez nimic, vreau doar sa imi inlatur dubiile... |
|
|||
|
|||
![]()
Am cauta informatii despre: reprezentari ale heruvimilor, ale serafimilor.. foarte putine am gasit! Nu-mi vine sa cred ce sarac este internetul cand chiar te intereseaza ceva. Oricum, aripile sunt uneori destul de stilizate, s-ar putea ca ce ai vazut tu acolo sa fie aripi..
(Apoi am cauta informatii despre demoni.. dar nu prea mult pt ca informatiile sunt prea multe si detaliate pentru stomacul meu sensibil. Cat am cautat nu am gasit nimic cu 6 coarne (doar cu 2, 4 sau 10).. Renunt.) Intreaba si tu la biserica. Eu cred ca ne facem prea multe probleme! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am unele temeri dar nu despre adevarul ortodoxiei, ci despre posibilitatea ca unii oameni rau-intentionati sa introduca intentionat anumite semne in biserici sau pe icoane... |
|
|||
|
|||
![]()
Cornul,simbol al puterii si abundantei,apare pe fruntile marilor conducatori evrei si nu numai.Ulterior crestinismul l-a asociat cu satanismul(datorita diferentelor cu poporul evreu) capatand azi diverse semnificatii mai putin onorabile.Il gasim si in religia musulmana,sub forma de inger incornorat deasupra alesilor(asemanator fotografiei) reprezentand protectia divina a acestora.Cam atat am gasit pana acum.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am intrebat preotii de pe acolo despre picturile astea si mi-au raspuns ca acelea nu sunt coarne, ci sunt ornamentatii florale (ancadrament) care inconjoara ingerii
![]() Mda...Eu nu am mai vazut astfel de "ornamentatii florale"... Pentru mine au rasarit noi intrebari: Care este rolul simbolurilor astea (ochi atotvazatori, cranii si oase, pasari phoenix, serpi, lei, luciferi(?), zodiacuri) in cadrul bisericii? Cand urmeaza a se picta o biserica, cine hotaraste ce picturi sa fie infaptuite? Cine decide ce arhitectura sa aiba o viitoare biserica si ce elemente decorative sa fie prezente? |
|
||||
|
||||
![]()
Un batran a fost o data furat cu duhul in timpul rugaciunii, si dus intr-o biserica, si cand a intrat acolo a vazut toti Sfintii pictati pe pereti ca erau vii, si icoanele erau vii, si atunci a cazut la pamant in fata lor si a inceput sa planga, si i s-a spus, lumea spune ca se inchina la Sfantul care se afla pictat in icoana dar daca ar stii oamenii ca prin sfintirea icoanelor si a bisericii icoana se umple de Duhul Sfant si se inchina insusi Sfantului zugravit in icoana, care se afla de fata cu el. De-asta sunt si icoane care plang, care fac minuni, care se lasa grele de nu le poate misca nimeni etc, sunt cam ca Sfintele Moaste.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Te inchini la sfantul din icoana dar esti sigur ca rugaciunea ta ajunge la sfant?"
Citesti Biblia. Vezi ca Moise a zis "Cel ce este mi-a spus sa fac un cort cu chipuri de heruvim asa si asa si un chivot din aur cu doi heruvim asa si asa. Si urmand astea in felul cutare si cutare veti fi poporul ales". Si a facut minuni cutremuratoare ca sa-l creada. Si n-au crezut, ci au cerut un vitel de aur. Era acelasi aur, nu avea nici protoni nici electroni in plus, ca n-ar mai fi fost aur. CARE E DIFERENTA INTRE IDOLATRIE SI CHIP SFINTIT? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot in Noul Testament este scrisa pilda cu un om care s-a dus la Mantuitor sa ceara sfat, Doamne, Moise ne-a spus ca daca moare sotul unei femei sa o ia fratele lui, asa ca noi avem in sat o femeie careia i-a murit barbatul si a luat-o fratele lui, a murit si acesta si tot asa, pana ce-au murit toti fratii din acea familie, si-acum noi ce sa facem cu aceasta femeie? si Mantuitorul le-a zis ceva de genul, necredinciosilor, pai Moise v-a dat dezlegare pentru ca sunteti pacatosi cu trupul. Pai unde s-a mai vazut acum, dupa venirea Domnului Nostru Iisus Hristos in lume sa ia pe cineva pe cumnata lui sotie, e pacat acum, dar atunci nu era, aveau ascultare de Legea Veche data de Dumnezeu lui Moise. La fel acum, Dumnezeu prin sfintii lui, adica Apostolii Domnului Nostru Iisus Hristos si apoi ceilalti Sfinti, Sfantul Antonie etc, a lasat Legea Noua dreapta. Cel care a adus iertare si iubire intre oameni pe aceasta lume a fost Domnul Nostru Iisus Hristos, ca pana la El lumea se ghida dupa legea veche, care spunea sa omoare cu pietre pe adulter. In van este credinta noastra daca noi inca ne ghidam mai mult dupa legea veche, dupa care se ghideaza si musulmanii azi, ca ei inca respecta legea lui Moise si arunca cu pietre in femei adultere, vedeti la TV, sau ca evreii, in van ne mai credem crestini daca nu tinem de noua Lege pentru care a venit Mantuitorul in lume si pentru care a lasat Apostolii sai sa predice, asa ca nu va mai legati de ce a facut Moise, ca Moise a facut bine ascultand de Dumnezeu, dar dupa ce Dumnezeu a venit in lume a zis "am venit sa implinesc legea", noi de asta Lege ascultam mai mult, iar din cealalta ascultam doar ce nu vine in contradictie cu Noua Lege care ne-a scos din iad. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie imi pare rau sa-ti zic, n-ai inteles nimic din ce voiam sa spun. Am intrebat cam asa: pe vremea lui Moise, de unde stia un evreu dreptcredincios ca pe chivot sunt cele sfinte iar vitelul de aur e spurcaciune?
Si imi mai pare rau sa-ti spun, dar ne ghidam dupa spiritul legii si dupa har nu dupa litera, nu dupa vremuri. Legea veche a avut ca scop sa vina Dumnezeu cu trup pe pamant, dar si imbunatatirea oamenilor din starea de decadere, ca sa-L poata primi. Cele care se refera la venirea cu trup sunt perimate. Cele care se refera la imbunatatirea noastra, incepand cu cele mici si terminand cu cele mari sunt actuale si nu se sterg nici nu vor trece. In plus vorbesti ca si cand legea noua si legea veche au linii de demarcatie si tu esti cineva din legea noua. Citeste in Pateric: Moise e chip al mintii omului vechi. Pana nu stralucesti ca soarele, porti pe acest Moise in tine. Cand te uiti la mancare si vezi "mancare" esti din legea veche, si anume Aaron cel neinduhovnicit, care venea la Moise si spunea "poporul carteste, ca nu au mancare". Cand insa te uiti la mancare si vezi "sarbatoare" ti se pun pe piept pietrele pretioase ale arhieriei. Cand eu ma uit la o femeie si o poftesc anapoda, sunt chip al inimii vechi, adica David care pentru pacat trupesc a trimis pe Urie la moarte. Dar cand intru in biserica si spun "miluieste-ma pe mine pacatosul", sunt David al Psalmului 50. Cand jertfesc puterea mea de vointa, jertfesc taur. Cand ucid gandurile rele si neascultatoare sacrific capra. Cand vad femeie goala si gandesc "sora" nu "femeie" sacrific turturele. Cand cuget cele sfinte jertfesc berbec sau oaie. Cand vine cineva la mine si nu stiu ce sa-i spun de la mine si totusi ma rog si vad minunea ca zice acel om "multumesc, m-ai ajutat" si eu ii spun "nu eu ci Domnul" acela e un porumbel jertfit. Cand stateau cinci oameni in jurul trupului lui Iisus mort sa-l grijeasca si sa-l ingroape (Precista, Maria Magdalena, Ioan, Iosif si Nicodim) stateau aceste cinci jertfe. Cand iti inconjori inima cu virtutile rugaciunii derivate din jertfe, pe El il ingropi si esti abia atunci deasupra legii lui Moise, ca intra Iosua cel nou (Iisus) in pamantul fagaduintei, unde Moise a privit, dar nu a intrat. Pana atunci, sora, esti (si) sub legea veche, chiar daca nu in felul inrobitor in care erau iudeii si nu cu asprimea de atunci, si e o trufie sa socoti prea repede altfel. Daca te uiti la icoana si vezi "idol", pentru lipsa acestor jertfe intelegatoare vezi asa, exact asa cum iudeii, care sacrificau vazute dar nu mai aveau cunostinta celor nevazute (Nicodim) in cel mai fericit caz faceau un act de vointa bun, dar incomplet, lasand la o parte pe cei inraiti si trufasi, care erau in blasfemie. Acestia, privind, vedeau doar un om. Si ziceau "nu este acesta cutare fiul lui cutare"? Sau vedeau o minune, mare, cutremuratoare si veneau cu "explicatii". Iar cei care faceau cea mai mica jertfa, dar cu cuget curat, vedeau pe Altcineva... Last edited by inorog; 30.01.2010 at 17:47:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Sincer, n-am inteles nimic, cand dai un exemplu n-ar fi rau sa dai unul si concludent.
Ca sa-ti raspund totusi la ce-am inteles, pot spune ca nu-i dupa cum vedem sau ne imaginam sau credem noi, ci dupa cum E. Adica daca ma impartasesc si nu vad nimic in impartasanie asta inseamna ca puterea ei e ce vad eu, nimic sau putin, pe cand ea e intotdeauna ce E. Indiferent ce cred eu sau vad eu. Pui cam mult pret pe ce credem/vedem NOI, noi insa suntem nimic si ne taiem voia pentru a ramane voia Domnului. Deci Moise stia ca pe chivot sunt cele sfinte si vitelul e spurcaciune pentru ca CREDEA, si nu cerceta ce i se parea lui, ca asa cercetand si increzandu-se in ei, au venit multi si au facut secte, Luther si altii. Tu pana la urma poti sa crezi ce vrei. Numai bine. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre idolatrie-mihail florin | ionut12 | Generalitati | 1 | 15.11.2010 23:53:17 |
Astrologia, idolatrie, vrajitorie | Vladimir-Adrian | Vrajitoria | 0 | 24.04.2010 14:24:19 |
|