Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 14:40:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
el nu are treaba cu alcoolul sau tutunul, ci cu BOR-ul. i se pare ca a gasit piatra potrivita cu care sa arunce
Ma leg de BOR nu pentru ca am ceva special cu ea ci pentru ca e singura care da comunicate oficiale. Voi degeaba imi spuneti ca sinteti sau nu sinteti de acord, practic nu are nici o valoare.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 14:41:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Hai ma Topcat, nu ai cu cine sa polemizezi?
Este evidenta diferenta dintre cele doua.
De ce e diferenta?
Indiferenta fata de consumul de alcool si tutun nu face destule victime?
Sau nu conteaza indiferenta in moralitate?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 14:43:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Avortul e crima, e normal ca biserica sa il condamne. Sa nu ucizi!

BOR accepta consumul de alcool, insa in cantitati suficient de mici pentru fiecare ( http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6284 ). Doua pahar de vin sunt inofensive pentru unii, nu si pentru altii. Crestinismul se impotriveste viciului de orice fel. Apostolul ne spune cam asa: toate sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva.

Cat despre fumat... Tine de bunul simt sa-ti dai seama ca iti faci rau tie insuti si indirect celorlalti poluand aerul curat. De aia e trecut fumatul la categoria pacate (vezi indreptarul de spovedanie). Iar cei care fumeaza in lift ar trebui amendati...
Si alcoolul e crima, sau nu mor indeajuns din pricina lui?
De ce nu accepta (pe aceleasi considerente) atunci consumul limitat de heroina (doua molecule pe zi sint sigur ca sint inofensive)?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 14:51:09
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
De ce BOR are o parere stridenta impotriva avortului si nu are impotriva alcoolului?
Sunt absolut convins ca niciun cleric al BOR nu indeamna in predicile lor, membrii comunitatilor pe care le pastoresc, la consumul de alcool si nici la lepadarea pruncilor. Nu vad unde este diferenta.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 14:55:55
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Ma leg de BOR nu pentru ca am ceva special cu ea ci pentru ca e singura care da comunicate oficiale. Voi degeaba imi spuneti ca sinteti sau nu sinteti de acord, practic nu are nici o valoare.
comunicate oficiale da si guvernul. daca tot nu are nici o valoare ce spunem, de ce ne mai intrebi?
Vechi 14.01.2010, 14:58:55
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sunt absolut convins ca niciun cleric al BOR nu indeamna in predicile lor, membrii comunitatilor pe care le pastoresc, la consumul de alcool si nici la lepadarea pruncilor. Nu vad unde este diferenta.
Adevarat.

Citat:
De ce BOR are o parere stridenta impotriva avortului si nu are impotriva alcoolului?
Daca esti ateu, inseamna ca nu mergi la Biserica.
Iar daca nu mergi la Biserica, de ce acuzi Biserica de a nu se fi pronuntat in privinta fumatului si alcoolului?!
Dupa cum spunea si Marius22, tot preotul anunta in predica aceste patimi si indeamna la ferirea de ele.

Biserica da comunicate privind patimi sau probleme noi ale oamenilor.
Legat de fumat si alcool, totul este clar si vechi. Lumea stie, preotii anunta in continuare, fiecare prin coltul sau.
Faptul ca multi inca fumeaza si beau pe rupte nu este problema "comunicatelor" sau a celor care predica, ci indiferenta acelora.

Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 15:00:07
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
De ce e diferenta?
Indiferenta fata de consumul de alcool si tutun nu face destule victime?
Sau nu conteaza indiferenta in moralitate?
raspunde-mi la o intrebare: daca ma vezi ca fumez o tigara sau daca ma vezi ca omor un om, cum reactionezi? nici o varianta nu e morala, dar ce ai face in cele 2 cazuri? reactia ta este aceeasi? tigara mea fumata este pe aceeasi treapta cu omorul? m-ai baga 25 de ani la puscarie pt ca am fumat o tigara?
Vechi 14.01.2010, 15:23:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Nu e vorba neaparat de indemn, ma intereseaza in special daca indiferenta e morala.
Nu vorbesc aici de exemplul folosirii alcoolului in practica religioasa, desi sint sigur ca nu esti de acord cu folosirea drogurilor in acelasi scop (drogurile se utilizau (si inca se mai utilizeaza) frecvent in alte religii)
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 15:24:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
comunicate oficiale da si guvernul. daca tot nu are nici o valoare ce spunem, de ce ne mai intrebi?
Pentru ca incerc sa demonstrez ca religia nu are vreo valoare sau vreo putere in a gestiona probleme de morala
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 15:29:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Adevarat.

Daca esti ateu, inseamna ca nu mergi la Biserica.
Iar daca nu mergi la Biserica, de ce acuzi Biserica de a nu se fi pronuntat in privinta fumatului si alcoolului?!
Dupa cum spunea si Marius22, tot preotul anunta in predica aceste patimi si indeamna la ferirea de ele.

Biserica da comunicate privind patimi sau probleme noi ale oamenilor.
Legat de fumat si alcool, totul este clar si vechi. Lumea stie, preotii anunta in continuare, fiecare prin coltul sau.
Faptul ca multi inca fumeaza si beau pe rupte nu este problema "comunicatelor" sau a celor care predica, ci indiferenta acelora.
Acuz numai pentru ca se lauda ca e in stare sa rezolve probleme globale de morala. Daca e asa, ar putea sa se implice in ceva ce omoara foarte multi, inclusiv nevinovati.
Si cu avortul si cu homosexualismul e la fel de vechi totul, de ce in acest caz nu se ramine fiecare in coltul sau?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29