Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 14:58:55
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sunt absolut convins ca niciun cleric al BOR nu indeamna in predicile lor, membrii comunitatilor pe care le pastoresc, la consumul de alcool si nici la lepadarea pruncilor. Nu vad unde este diferenta.
Adevarat.

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
De ce BOR are o parere stridenta impotriva avortului si nu are impotriva alcoolului?
Daca esti ateu, inseamna ca nu mergi la Biserica.
Iar daca nu mergi la Biserica, de ce acuzi Biserica de a nu se fi pronuntat in privinta fumatului si alcoolului?!
Dupa cum spunea si Marius22, tot preotul anunta in predica aceste patimi si indeamna la ferirea de ele.

Biserica da comunicate privind patimi sau probleme noi ale oamenilor.
Legat de fumat si alcool, totul este clar si vechi. Lumea stie, preotii anunta in continuare, fiecare prin coltul sau.
Faptul ca multi inca fumeaza si beau pe rupte nu este problema "comunicatelor" sau a celor care predica, ci indiferenta acelora.

Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 15:29:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Adevarat.

Daca esti ateu, inseamna ca nu mergi la Biserica.
Iar daca nu mergi la Biserica, de ce acuzi Biserica de a nu se fi pronuntat in privinta fumatului si alcoolului?!
Dupa cum spunea si Marius22, tot preotul anunta in predica aceste patimi si indeamna la ferirea de ele.

Biserica da comunicate privind patimi sau probleme noi ale oamenilor.
Legat de fumat si alcool, totul este clar si vechi. Lumea stie, preotii anunta in continuare, fiecare prin coltul sau.
Faptul ca multi inca fumeaza si beau pe rupte nu este problema "comunicatelor" sau a celor care predica, ci indiferenta acelora.
Acuz numai pentru ca se lauda ca e in stare sa rezolve probleme globale de morala. Daca e asa, ar putea sa se implice in ceva ce omoara foarte multi, inclusiv nevinovati.
Si cu avortul si cu homosexualismul e la fel de vechi totul, de ce in acest caz nu se ramine fiecare in coltul sau?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:38:02
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Interesante opinii, intai urlam ca Biserica se implica in viata noastra, ca manipuleaza ca prosteste ca ingradeste libertatea apoi urlam din nou, de ce Biserica nu se implica in x sau y
Omule esti liber sa bei sa fumezi sa te droghezi, sa avortezi doar traim intr-o societate libera si democratica
Biserica are centre pt combaterea alcoolismului, cei ce latra la luna ce au?
Biblia e plina de indemnuri referitoare la ferirea de betie si de alte patimi,
Cum s-a mai spus exista destule brosuri , carti si predici care trateaza nocivitatea fizica si spirituala a alcoolului si tutunului in viata unui crestin
ce mai vrem?
sa umble preotii prin baruri si sa fure sticlele de bere ca sa nu mai bem?
un comunicat oficial din partea BOR ce rezultate ar avea? o puzderie de comenturi negative la adresa Bisericii de genu "ce ma, imi spune mie popa sa beau sau sa nu beau?"
totul depinde de propria noastra vointa doar nu-ti pune Biserica rachiul in fata
nu cred ca in zilele noastre cineva nu cunoaste efectele negative ale consumului exagerat de alcool
deci e clar?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 14.01.2010 at 17:40:59.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:44:52
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Interesante opinii, intai urlam ca Biserica se implica in viata noastra, ca manipuleaza ca prosteste ca ingradeste libertatea apoi urlam din nou, de ce Biserica nu se implica in x sau y
Omule esti liber sa bei sa fumezi sa te droghezi, sa avortezi doar traim intr-o societate libera si democratica
Cum s-a mai spus exista destule brosuri , carti si predici care trateaza nocivitatea fizica si spirituala a alcoolului si tutunului in viata unui crestin
ce mai vrem?
un comunicat oficial din partea BOR ce rezultate ar avea? o puzderie de comenturi negative la adresa Bisericii de genu "ce ma, imi spune mie popa sa beau sau sa nu beau?"
totul depinde de propria noastra vointa doar nu-ti pune Biserica rachiul in fata
nu cred ca in zilele noastre cineva nu cunoaste efectele negative ale consumului exagerat de alcool
deci e clar?
Ai pus punctul pe i...nici eu nu prea inteleg ce asteapta cei care nu cred in Biserica de la ea!!!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 18:05:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ai pus punctul pe i...nici eu nu prea inteleg ce asteapta cei care nu cred in Biserica de la ea!!!
Dar tu ce astepti de la Biserica?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 18:10:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Dar tu ce astepti de la Biserica?
Dar ce ar trebui sa astept de la Biserica?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 18:42:20
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar ce ar trebui sa astept de la Biserica?
Dupa mine, nimic
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 14:19:12
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Lightbulb

imoral este sa n-ai cumpatare. fast-food-ul este nociv, daca mananc 150 paini pe zi e imoral, daca beau 100l de apa/zi, pot sa mor, e imoral, daca am o maisna si imi mai iau una, asa de sanchi, e imoral... si asa mai departe. trebuie sa stim sa facem distinctie.
Vechi 14.01.2010, 18:02:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
ce mai vrem?
deci e clar?
Nu e clar, pentru ca la fel e cu avortul, homosexualismul, drogurile etc.
Nu inteleg de ce nu se actioneaza asemanator.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 18:45:11
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Nu e clar, pentru ca la fel e cu avortul, homosexualismul, drogurile etc.
Nu inteleg de ce nu se actioneaza asemanator.
avortul, homosexualismul, drogurile, au luat amploare in ultimele decenii tocmai din aceasta cauza exista o lupta mai apriga impotriva lor, ceea ce nu inseamna ca impotriva alcoolului nu se lupta, se lupta de cand lumea, dupa cum am mai spus, inca din Vechiul Testament sunt mentionate avertizari cu privire la consecintele negative in urma consumului de alcool

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29