![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa incercam sa facem si noi cateceva, nu sa asteptam sa ni se dea sau sa ni se faca. multi asteapta ca statul sa le dea, Dumnezeu sa le dea, parintii sa le dea, etc... dar ei????? doar sa primeasca. in momentul in care vei darui vei primi, si nu vei mai avea timp sa astepti sa ti se dea. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii insa au ca exemple de moralitate pe Hristos si sfintii sai. Faptul ca noi incercam sa le urmam, dupa putinta, exemplul, nu inseamna ca ei ne-au impus acest lucru. Ii urmam avand credinta ca orice alt fel de vietuire, in afara relatiei cu Dumnezeu, inseamna, o cadere din adevarata demnitate si o cale spre moarte. Atat de morali suntem, cata partasie cu Dumnezeu avem. |
|
||||
|
||||
![]()
Alcoolul nu poate si nu va fi interzis. Consumat corect nu face rau, chiar din contra. Daca unii folosesc alcoolul pt a se vatama ar trebui sa interzicem si cutitele de bucatarie, ca uite ce de omoruri se fac cu aceste cutite.
Tutunul intradevar nu este bun pt mai nimic. La ce se utiliza in trecut in medicina si altele acum pot fi folosite alte mijloace. Drogurile usoare sunt foarte periculoase. Marijuana e periculoasa chiar daca oamenii nu inteleg pana nu se frig. Consumata pe termen lung distruge tesuturi din creier si devii un fel de zombi. Am o cunostinta mai departata care consuma marijuana de cam 14 ani. Omul merge pe strada si vorbeste singur, gesticuleaza etc. Are facultate si master facute. Nu poate sa se concentreze pe o tema sau o persoana mai mult de 3 minute. Un alt pericol major vine din faptul ca marijuana este poarta catre droguri grele, in speta heroina. Deci nu sfatui pe nimeni nici sa incerce macar.
|
|||
|
|||
![]()
De ce BOR are o parere stridenta impotriva avortului si nu are impotriva alcoolului?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Alcoolul, ca si tutunul dealtfel, e cu mult mai rau decit bun, efectele nocive sint cu mult mai importante decit cele benefice, mai ales ca cele benefice pot fi generate si de alte substante, nepericuloase. Esti de acord macar cu asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este evidenta diferenta dintre cele doua. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
BOR accepta consumul de alcool, insa in cantitati suficient de mici pentru fiecare ( http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6284 ). Doua pahar de vin sunt inofensive pentru unii, nu si pentru altii. Crestinismul se impotriveste viciului de orice fel. Apostolul ne spune cam asa: toate sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa biruit de ceva. Cat despre fumat... Tine de bunul simt sa-ti dai seama ca iti faci rau tie insuti si indirect celorlalti poluand aerul curat. De aia e trecut fumatul la categoria pacate (vezi indreptarul de spovedanie). Iar cei care fumeaza in lift ar trebui amendati...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tutunul | cristiboss56 | Generalitati | 29 | 06.01.2010 10:55:21 |
Liber la droguri si prostitutie?!? | coralina | Generalitati | 230 | 01.10.2009 15:21:17 |
alcoolul | danyel | Generalitati | 13 | 20.12.2006 19:59:29 |
|