Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 01:31:47
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan-Victor Vezi mesajul
Am si eu o intrebare...Crestinii studiaza scrierile sfintilor pentru ca ei considera ca invataturile ce se deprind din ele ii vor apropia de mantuire...Dar ce folos are pentru tine cunoasterea faptelor unor oameni ca Stalin sau Hitler?
Ai auzit de istorie recurenta? De a invata din greseli? uite voi nu stiti de comunism si sunteti incapabili sa vedeteti paralele dintre indoctrinare comunista si cea religioasa, depsre ce se intampla cand un om are putere absoluta, sau despre rautatea imasurabila a unui sistem absolut. Cum deasemena probabil nici nu stiti despre cruciade si tot raul care l-a facut crestinismul, a va lua dupa scrierile sfintilor pentru a ivnata depsre crestinism, e la fel de logic ca invata despre comunism din scrierile lui marx. Marx era destept si avea multe idei bune, dar cand au fost aplicate a rezulatat intr-o aberatie de regim ce sper sa nu se repete in istorie, la fel si scrierile sfintilor, ei au scris acolo ca nsite idealisti sperand sa face ceva bun in lume, dar ce rezultat a fost evul mediu, care a distrus europa si a inapoiat-o cu o mie de ani, si a tinut-o asa tot o mie de ani, noroc de renastere si influentele islamice (ce ironie), altfel europa ar fi fost a fel de dezvotlata ca africa acuma si depasita de tot restul lumii.
Vechi 06.01.2010, 01:36:52
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de enya1978 Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu ce sustii tu.Dar pun pe seama varstei, ar fi bine sa te lasam in pace(ca iti dam prea multa atentie), si o sa te invete viata ce trebuie.
[/quote]

Si ce o sa ma invete viata ma rog? si maicamea cand i-am spus la 12 ani ca toata credinta asta mi se pare o mare prostie, a zis las asa vezi cand o sa cresti mare o sa intelegi, si ce am inteles e ca e o prostie si mai mare decat credeam, iar ideile care le-am prezentat sunt sustinute de toti marii ganditori iluministi vazuti de intreaga lume ca marii progresiti ai umanitatii.

Ai incercat macar sa citesti ce am scris acolo? poti sa-mi dai un contrargument?
Vechi 06.01.2010, 01:39:34
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enya1978 Vezi mesajul
Sunt impotriva "Credintei" pentru ca:

Ce este credinta, credinta este o "virtute" prin care un om crede in ceva nu pentru ca ii este oferita o dovada logica sau rationala, ci pentru ca simte o chemare si acea chemare este o religie, si cartea sfanta a acelei religii. Problema e ca asta inseamna a crede in ceva oricat de absurd, indiferent cat de mutle argumente rationale si logice sunt date impotriva, de a crede inseamna a face o virtute din ignorarea adevarului si faptelor si a sustine o carte religioasa oricat de absurda este, oricat rau ti-ar face, oricat de rele sunt invataturile etc. Asadar se ajung la nsite oamenii care traiesc intrun iad facut de ei iar orice incercare de ai indpreta este imposbila pentru ei vor lau orice argument oricat de logic si rational ca o incercare si ceva necurat. Asadar se rezulta in oamenii care sustin lucrui absurde sau sunt impotriva unor lucuri ce lear face bine(ce am spus mai sus), si in principie sunt impotriva propriilor interese daor pentru ca un lider religios le zice sa faca si ei fac pentru ca asta inseamna virtutea "credintei", si a gandi e pacat. Deci "credinta" face din a nu gandi si a nu te indoi de ordinele cuiva oricat de absurde sunt o virtute(crede si nu cerceta), iar gandi si a incerca sa deluseste ce e cu lumea asta un pacat. In final un citat faimos " Cei ce te fac sa crezi lucruri absurde de pot face sa comiti lucruri oribile" (11 septembrie, cruciadele, inchizitia, vanatoare de vrajitoare toate sunt din cauza credintei)

Sunt impotriva patriotismului pentru ca:

Ce inseamna a fi patriot? inseamna ati sluji tara pana la moarte si a face orice e nevoie pentru ea? Problema e ca o tara nu e nimic, e un teritoriu delimitat de niste granite, ce e important e oamenii din ea si cel mai important cei ce o conduc, iar cand cei ce o conduc sunt gen stalin sau hitler, atunci a fi patriot inseamna a omora oameni nevinovati si a face toate atrocitatile posibile doar pentru ca cel care da ordinele e din aceasi tara cu tine. Plus ca ce rost are patriostismul, nu serveste la nimic si face numai rau, nu mai bine ne considerem cu totii membrii umanitatii, membrii planetei de ce trebuie sa ne invrajbim far logica daor pentru ca suntem din teritorii diferite? Patriotismul e la fel de logic ca sustinerea echipei de fotbal locale, nu o sustinem pentu ca e mai bune sau membrii ma de treaba sau vreun motiv logic, ci daor pentru sunt echipa orasului nostru, si multi supporteri sunt gata sa dea incap la alti supporteri doar pentru asta, e complet absurd.

Sunt impotriva moralitatii pentru ca:

In primul rand vreau sa separ ce inseamna etica si ce inseamna moralitate, etica e moralitatea fara religie si fara compromisuri, in etica nu omori punct, nu furi punct etc Deci eu am o etica faorte bine stabilita dar nu sunt deloc moral si nu voi fi vreodat pentru ca moralitea implica religie si toate absurditatile legate de ea, sa va explic.

Etica e cam aceasi chestie cu legile unui stat, moralitatea e ca etica numai ca legile sunt mult mai flexibile si sunt mutle alte legi absurde adaugate deasupra, etica e universala in orice tara si cultura, moralitea e in functie de fiecare religie. Asadar in etica nu ai voie sa omori, in relgie chair daca nu ai voie, iti este permis daca..... omori in numele lui Dzeu, pentru araspnadi credinta pentru a omora vrajitoare, pentru a exorciza etc. Etica nu aplica legi absurde ci numai legi logice, moralitea impune ca gay sa nu existe, sa tii post, ca femeile sa paorte hidjab(val, in cazul muslumanilor) si orice lege va trece prin cap care nuare nici o logica, asadar moralitea din biblie si coran e absolut detestabila, numai ca aveti noroc ca la noi nu se aplica si traim bine, dar in islam chair se aplica si de asta femelile traiesc ca vai de capul lor iar homosexualii sunt impuscati.(desi coranul spune ca nu ai voie sa omori ca si la crestini)

Asadar moralitea este o etica corupta cu multe absurditati adaugate, care mutle din ele par a fi scornite de un copil rasfatat dereglat la cap, sa dau exemple din biblie, nu ai voie sa muncesti duminica, pedeapsa e maorte, nu ai voie sa porti haine din fibre combinate, nu ai voie sa mamanaci scoici, melci si orice fiinte acvatice fara aripiore de peste, sclavia e sustina si incurajata, femeile valoreaza jumatate cat un barbat, daca ai nevoe de bani findeti fiica in sclavie, daca nu te asculta copilul dul in piata si batel cu pietre etc sunt asa de multe ca as putea scire toata ziua.

Asadar moralitea e absurda si nu are ce cauta pefat pamantului.Am terminat pe azi.
[/quote]

Doamne-ajuta!

Sa nu te superi, dar asa cum ai scris, eu deduc ca:

Esti cel putin impotriva credintei ortodoxe pentru ca nu ai avut, deocamdata, sansa sa o cunosti.

Esti impotriva patriotismului pentru ca nu simti nimic pentru cei care au facut ceva pentru ca tu, azi sa poti trai liber. Sunt curios daca erai tibetan sau kurd, sau palestinian daca aveai acelasi discurs?

Despre morala poti sa vorbesti dupa ce faci cunoscut un set de valori la care te raportezi. Altfel este doar vorbarie.

Cu tot dragul, trebuie sa iti atrag atentia ca referirile la Sfanta Scriptura sunt gresite si iti creioneaza conturul unuia care comenteaza din auzite. Deci, te rog sa le revezi si sa le corectezi conform cu adevarul.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 06.01.2010, 01:43:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Si ce o sa ma invete viata ma rog? si maicamea cand i-am spus la 12 ani ca toata credinta asta mi se pare o mare prostie, a zis las asa vezi cand o sa cresti mare o sa intelegi, si ce am inteles e ca e o prostie si mai mare decat credeam, iar ideile care le-am prezentat sunt sustinute de toti marii ganditori iluministi vazuti de intreaga lume ca marii progresiti ai umanitatii.

Ai incercat macar sa citesti ce am scris acolo? poti sa-mi dai un contrargument?[/quote]

Un argument ! Ce făceai ( sper că te-ai lecuit ) la 12 ani ! Citește la Topicul Pocăința - Patima malahiei ce te-a deformat, ta sluțit , ți-a îmbâcsit trupul, simțurile , TOT ! Citește, conștientizează , dă-te cu capul de pereți până înțelegi ceva !
Vechi 06.01.2010, 01:50:27
AteulCelRau
Guest

Implicit

Doamne-ajuta!

Sa nu te superi, dar asa cum ai scris, eu deduc ca:

Esti cel putin impotriva credintei ortodoxe pentru ca nu ai avut, deocamdata, sansa sa o cunosti.

Esti impotriva patriotismului pentru ca nu simti nimic pentru cei care au facut ceva pentru ca tu, azi sa poti trai liber. Sunt curios daca erai tibetan sau kurd, sau palestinian daca aveai acelasi discurs?

Despre morala poti sa vorbesti dupa ce faci cunoscut un set de valori la care te raportezi. Altfel este doar vorbarie.

Cu tot dragul, trebuie sa iti atrag atentia ca referirile la Sfanta Scriptura sunt gresite si iti creioneaza conturul unuia care comenteaza din auzite. Deci, te rog sa le revezi si sa le corectezi conform cu adevarul.

Doamne-ajuta![/quote]

Chiar am avut sansa sa o cunosc mai toti din familia mea sunt faorte religiosi, problema ta e ca eu stiu si alte religii si mai important stiu ce inseamna a nu fi legat de o credinta absurda, de a fi liber complet in gandire. Tu esti mult mai ignorant ca mine pentru ca tu stii de ortodoxie punt si nu stii nimic depsre ateism, in alte cuvinte eu stiu cum gandesti si cu me sa vezi lumea prin ochii tai, tu nu ai nici o idee cum o vede un ateu.

Ai citit macar ce am zis despre patriotism? sau in mod previzibl, vezi patriostismul ca o virtute pentru ca asa ai fost educat , si cand am zis ca e rau deja erai impotriva desi ori nu ai citit ori nu ai inteles argumentul. Exact depsre asta vorbeam omule, aia nu erau patritoti aia era oameni care vroaia o romanie libera, si sa traisca ca in occident, patriotii erau soldatii care ia-u impuscat si asadar au vrut sa pastreze romania comunista, adica sa mentina status quo, in mintea lor ei isi aparau tara de o lovitura de stat.

Si ce e sfanta scriptura? vrei sa spui biblia?
Vechi 06.01.2010, 01:55:14
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Te-ai intrebat cum ar arata lumea fara credinta, etica , patriotism si moralitate? :)

Daca credinta ar trebui sa urmeze logicii, fiind ceva ceea ce simtim inseamna ca si dragostea ar trebui sa ne cuprinda din aceleasi considerente :)...Chiar nu iubesti sau n-ai iubit niciodata pe nimeni? Daca da, iti vei putea explica si "logica credintei"

Daca pentru tine tara ta inseamna doar un teritoriu geografic delimitat de stalpi sau ce vrei tu, ma bucur ca putem comunica aici in aceeasi limba si putem intelege semnificatia fiecarui cuvant al limbii romane in mod exact. Era mai greu daca fiecare om ar vorbi limba sa personala si ar avea traditiile sale personale...Eu as sarbatori venirea primaverii dansand intr-un picior in jurul unui ghiocel, vecinul ar aduce ofrande veveritelor din padure, iar tu ai face poate focul in mijlocul casei cu lemne verzi...(In ce ma priveste prefer sa purtam toti martisoare :) ) ...sau mai rau Doamne pazeste daca am fi cu totii de acelasi fel pe lume.

Un exemplu cras : Daca nu ar exista etica am cioparti in salile de operatie oameni saraci sanatosi pentru a le implanta oamenilor bogati care le pot plati...Este logic nu? Cine plateste are, si in mod logic cei mai tari supravietuiesc...Da-o-ncolo de etica...:)

Sper ca daca ai sau vei avea o familie omul pe care il iubesti sa inteleaga ce inseamna moralitatea si sa nu-ti spuna tot a doua seara : Iubito azi dorm la o alta prietena...vin poimaine acasa...pupa copiii inainte de culcare si spune-le ca-i iubesc.

11 Septembrie , femeile nenorocite din tarile orientului , atentatorii si criminalii nu au de vreunfel de-aface cu islamul...sunt doar extremisi care se folosesc de numele coranului si al islamului...atat...asa cum cruciatii sau inchizitorii s-au folosit de credinta pentru a distruge...

Sunt exemple extreme desigur si mai in gluma sau mai in serios sa stii ca fiecare din chestiile amintite mai sus s-ar putea intampla daca ar lipsi etica , morala, patria si patriotismul si daca am identifica credinta sau religia a milioane de oameni cu faptele catorva ....

P.S. Alege si tu calea de mijloc...lumea nu e pictata in alb-negru :)
Vechi 06.01.2010, 01:59:59
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul

Un argument ! Ce făceai ( sper că te-ai lecuit ) la 12 ani ! Citește la Topicul Pocăința - Patima malahiei ce te-a deformat, ta sluțit , ți-a îmbâcsit trupul, simțurile , TOT ! Citește, conștientizează , dă-te cu capul de pereți până înțelegi ceva !
La 12 ani incepeam sa gandesc de unul singur in loc, lol n-am inceput la 12 ani, si cu ce ma rog m-a slutit? Sunt foarte sanatos si atletic de as putea fi model sau gimnast(am facut arte martiale), si la minte sunt mult mai calm, rational si neabuziv decat toti care ii stiu. Iar despre simturi sunt printre putinii oameni care se bucura de tot ce-i frumos in muzica, filme, jocuri video et,c ata de mai toat luema care ascuta aberatii in muzica, se utia numai al filme sucitte si ieftine, sau joaca numai jocuri ultra violente si intunecate, iar aia sunt defapt credinciosi. Deci sicner nu putea sa zici ceva mai eronat nici daca vroiai. Buna incercare dar tocmai ai dovedit cat de ignorant si penibil esti, si apropo o fac mult mai rar ca ceilalti, am ramas suprins cand toti imi ziceau ca fac in fiecare dimineata si seara,( si iarasi oameni credinciosi lol).
Vechi 06.01.2010, 02:01:15
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Doamne-ajuta!

Ai incurcat putin pseudonimele sub care semnezi. Ai incurcat putin mai mult termenii in comentarii, dar nici asta nu conteaza foarte tare. E tarziu, suntem obositi, asa ca e scuzabil.

Inseamna ca trebuie sa ne mai si odihnim.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 06.01.2010, 02:14:19
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Brielle Vezi mesajul
Te-ai intrebat cum ar arata lumea fara credinta, etica , patriotism si moralitate? :)

Daca credinta ar trebui sa urmeze logicii, fiind ceva ceea ce simtim inseamna ca si dragostea ar trebui sa ne cuprinda din aceleasi considerente :)...Chiar nu iubesti sau n-ai iubit niciodata pe nimeni? Daca da, iti vei putea explica si "logica credintei"

Daca pentru tine tara ta inseamna doar un teritoriu geografic delimitat de stalpi sau ce vrei tu, ma bucur ca putem comunica aici in aceeasi limba si putem intelege semnificatia fiecarui cuvant al limbii romane in mod exact. Era mai greu daca fiecare om ar vorbi limba sa personala si ar avea traditiile sale personale...Eu as sarbatori venirea primaverii dansand intr-un picior in jurul unui ghiocel, vecinul ar aduce ofrande veveritelor din padure, iar tu ai face poate focul in mijlocul casei cu lemne verzi...(In ce ma priveste prefer sa purtam toti martisoare :) ) ...sau mai rau Doamne pazeste daca am fi cu totii de acelasi fel pe lume.

Un exemplu cras : Daca nu ar exista etica am cioparti in salile de operatie oameni saraci sanatosi pentru a le implanta oamenilor bogati care le pot plati...Este logic nu? Cine plateste are, si in mod logic cei mai tari supravietuiesc...Da-o-ncolo de etica...:)

Sper ca daca ai sau vei avea o familie omul pe care il iubesti sa inteleaga ce inseamna moralitatea si sa nu-ti spuna tot a doua seara : Iubito azi dorm la o alta prietena...vin poimaine acasa...pupa copiii inainte de culcare si spune-le ca-i iubesc.

11 Septembrie , femeile nenorocite din tarile orientului , atentatorii si criminalii nu au de vreunfel de-aface cu islamul...sunt doar extremisi care se folosesc de numele coranului si al islamului...atat...asa cum cruciatii sau inchizitorii s-au folosit de credinta pentru a distruge...

Sunt exemple extreme desigur si mai in gluma sau mai in serios sa stii ca fiecare din chestiile amintite mai sus s-ar putea intampla daca ar lipsi etica , morala, patria si patriotismul si daca am identifica credinta sau religia a milioane de oameni cu faptele catorva ....

P.S. Alege si tu calea de mijloc...lumea nu e pictata in alb-negru :)
Tu chiar esti asa de naiva sau te prefaci?Am iubit si probabil iubesc mai mult ca tine, am vorbit deja in posturi anteriore, eu cand intru intr-un thread citesc toate posturile fa si tu macar efortul asta. Limba nu delimiteaza o tara, cultura nu delimiteaza o tara. Aia nu e logica cu ciopartitul pentru ca oamenii au in mod natural o constienta, iar omoratul o supara si ill face pe acel om sa se simta rau. Etica e punerea in fapt a logicii pure si a constientei umane, pentru a crea o socitate cat mai armoniosa.

Cat despre 11 septembrie, in prmul rand in multe tari islamice oamenii sarbatorea in strada dupa atentat, si am explciat iarasi ca nu conteaza ca majoritatea e moderata cand ei suporta cu munca si banii lor guvernele sau religiile care care produc acesti extremisti.

Nu baga etica si morala in aceasi oala, am explcat deja ca sunt diferite si sunt complet pentru etica, si impotriva moralitatii.

Singurul lucru destept care l-aii spus e ultima propozitie.

Last edited by AteulCelRau; 06.01.2010 at 02:18:55.
Vechi 06.01.2010, 02:28:26
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Mda...sigur se pot manipula masele si deasemeni se pot provoca isterii de masa folosindu-te de credinta multora...Nu uita ca aproape un miliard de oameni sunt islamisti pe acest pamant si nu uita cat de scindati sunt...Sauditii au modificat chiar traducerile coranului in anumite scopuri...Ce vedem noi la tv e una si realitatea e alta...sunitii ii lichideaza pe shiiti pentru ca se roaga la sfinti si nu direct la Dumnezeu, altii aplica pedeapsa cu moartea desi in coran e interzis sa ucizi...clar...folosesc credinta pentru a-si mentine puterea in stat...dar nu cred ca au ceva de-aface cu credinta adevarata...in rest ma prefac si ma bucur si-ti multumesc pentru ca ai citit macar ultima propozitie pe de-a-intregul! :)

Pe Dumnezeu si Credinta ii vei descoperi candva singur ...sper sa nu fie o aterizare fortata cum a fost la mine ! :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58