Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 20:26:29
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Unde ai citit tu de preoți care să dezlege sâmbăta?
Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.
Citat:
Eu despre acest Hristos al tău te-am întrebat, despre imaginea ce ți-ai format-o despre El. Nu este limitat, dar ți-L imaginezi ca pe un Dumnezeu ce impune ființelor omenești să nu mintă pe cînd El minte? Este cumva Legiuitorul într-o relație proastă cu propria Sa Lege?
Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.In mijlocul fariseilor se afla acela care este domn al Odihnei si sursa bunatatii , a luminii si a pacii.Iisus Hristos a dezlegat Odihna de la Legea talionului , aratand ca se cuvine a face bine in ziua odihnei si ca odihna a fost facuta pentru comuniunea cu Dumnezeu.Asadar insusi odihna era in mijlocul lor, prin Duhul lui Dumnezeu, dar ei din invidie si din rautate nu vedeau odihna cea adevarata.Odihna era in El,adica Duhul lui Dumnezeu , Domnul de viata Facatorul si Sfintitorul si in curand avea sa se revarse peste toata lumea prin Invierea Sa din morti si prin Inaltarea Sa la Cer, ambele evenimente avand loc duminica.

"(...)Eu am venit ca viață să aibă și din belșug să aibă." Ioan 10:10

Ioan 16:7 Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi.

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Citat:
Și ce-are a face aceasta cu omul? Își poate permite el să călărească pe Lege? Este omul Dumnezeu, este el Legiuitorul? Porunca rămâne poruncă, oricâte "argumente" ai găsi pentru călcarea ei.
Ziua de odihna a fost facuta pentru om si nu invers.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).
Citat:
În afirmația din Marcu 2 nu spune așa ceva, nici măcar în Matei 11. Acolo spune că El dă odihnă, nu că este odihnă. Și e vorba de odihna spirituală pe care o conferă, nu de odihna zilei a șaptea. Frumoasă încercare de a tapeta peretele cu nuci
Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu, prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.

Citat:

4 cu cât?
1 Petru 4:5-6

Citat:
"Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune."
Unde vezi aici "continuarea activității mântuirii în locuința morților"? E vorba de învierea din mormânt, nu de activitate. Dacă nu avea loc învierea, starea sufletului era așa cum o descrie verbul egkataleipo (a părăsi, a abandona).

"Activitatea mântuirii" este descrisă atunci când "S-a suit", nu când a "coborât".

Mda, e plină dar lipsește cu desăvârșire- vorba lui nenea Iancu.
O.. de nu ti-am dat cu duiumu referinte.Sunt texte absolut clare in Scriptura in legatura cu viata sufletului dupa moarte,intre care 1Petru 3:18-20;1Petru 4:5-6;Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,s.a.m.d.Texte foarte evidente pe care le rastalmaciti cu desavarsire.Unii saracii isi gasesc refugii in prostie si minciuni.Continuati sa idolatrizati o zi.Ati schimbat "Sf.Vineri" in "Sambata lui E.White".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12