Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 14:12:07
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ai cumva impresia că e duminica? Trezește-te băiete!

"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei."(Marcu 2,28 versiunea sinodală actuală)

Crezi că a ținut duminica? Trezește-te la realitate omule!

Și la această întrebare am mai răspuns: este ziua de odihnă pe care a sfințit-o și a binecuvântat-o Dumnezeu.
Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.
Vechi 17.12.2009, 14:12:46
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Ai cumva impresia că e duminica? Trezește-te băiete!

"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei."(Marcu 2,28 versiunea sinodală actuală)

Crezi că a ținut duminica? Trezește-te la realitate omule!

Și la această întrebare am mai răspuns: este ziua de odihnă pe care a sfințit-o și a binecuvântat-o Dumnezeu.
Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".
Vechi 17.12.2009, 14:19:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Iți spun eu ce mă incomodează d-le tricesimusseptimus, faptul că a fost falsificat însuși cuvantul scris a lui Dumnezeu. Pe creștinii Biblia îi învață în felul următor:
Apoc 22.18 "Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;"

Și nu e vorba de o traducere "perfectibilă",cum spui d-ta, e vorba de o prelucrare denaturată și ordinară conform unui program teologic protestant al Însuși Cuvântului scris a lui Dumnezeu.
Nu e nici o falsificare, este vorba doar de un alt sens al expresiei. Dar ce părere ai de scoaterea si introducerea unor cuvinte în textul versiunii ortodoxe (nu doar denaturări sau interpretări), că tot veni vorba. Acelea nu mai sunt "falsuri ordinare"?

Citat:
Din câte vedeți, sectanții se folosesc de acea propoziție inventată de Cornilescu "care nu poate trece de la unul la altul" - propoziție care nu apare în Biblie ca să combată preoția ortodoxă și să își susțină punctele doctrinare.
Eu chiar nu mă folosesc de acest verset. Pentru mine nu are nici o relevanță în demonstrarea inutilității preoției nou testamentare.
Vechi 17.12.2009, 14:53:07
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În încăpățânarea ta dogmatică, "reușești" să ne prezinți un Hristos nelegiuit și păcătos- un scenariu tragic în care toți am fi ars în iad împreună cu Hristos condamnați la pieire veșnică!
Hristos a venit să ridice păcatul lumii, nu să facă păcatele lumii. Ai grijă cum gândești...
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.Nu stiu ce Hristos ai tu, dar Hristosul meu e Fiul lui Dumnezeu cel viu si Domnul odihnei, El insusi este odihna sufletelor noastre dupa cum a zis in Matei 11:28-30 si Ioan 7:37.Deci Dumnezeu are putere sa lege si sa dezlege ce vrea El pentru ca este Dumnezeu , nu este limitat de timp si cu atat mai mult de o zi.

Citat:
"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." (Facerea 2,2)
Ziua a saptea,adica odihna reprezinta "o stare".Starea de armonie si pace si sfintenie, iar prin faptul ca se spune ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrurile Sale ne transmite ca Dumnezeu a incetat , a terminat si a desavarsit opera creatiuni.Iisus zice ca Dumnezeu lucreaza chiar si in "ziua de odihna"(Ioan 5:17) si un alt text din Vechiul Testament, ne spune ca Dumnezeu nici nu oboseste si nici nu se sleieste de puteri(Isaia 40:28).
Citat:
"Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut." (Ioan 1,3)
"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei." (Marcu 2,28)
Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).

Citat:
Unde scrie asta, în afară de interpretarea aiuristică a textului din1 Petru 3?
1Petru 4 ;Fapte 2:27;Efeseni 4:8-10;

Si plina e Evanghelia de exemple de genul asta, a existentei sufletului dupa moarte.
Vechi 17.12.2009, 14:56:48
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Cu ce e mai presus ziua pagana de "Sfanta Vineri" fata de sambata ta? trices?Amandoua sunt tipuri de idolatrizare a unei zile.
Vechi 17.12.2009, 15:20:10
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Nu e nici o falsificare, este vorba doar de un alt sens al expresiei.
Cum se face atunci că traducerile protestante serioase au tradus corect respectivul verset, iar Cornilescu, cel de la care învață sectanții a inventat o întreagă expresie care denaturează TOTAL sensul acelui verset. Și din câte ai vazut și din postările lui Valy sectanții se folosesc de acest citat la greu.
Îl reiau mai jos ca să nu îl uiți cumva:

Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție care nu poate trece de la unul la altul"
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
"Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare"
Traduceri protestante:
King James Version:
"But this man, because he continues ever, has an unchangeable priesthood"
International Standard Version:
"But because Jesus lives forever, he has a permanent priesthood".
Textul scris de sfantul apostol Pavel e următorul:
(ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην)
de dia to menein auton eis ton aiōna aparabaton echei tēn ierōsunēn
După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător".
Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă. Această sintagmă "care nu poate trece de la unul la altul" apare numai și numai în Biblia trucată pe care o folosesc sectanții din România.

Citat:
Dar ce părere ai de scoaterea si introducerea unor cuvinte în textul versiunii ortodoxe (nu doar denaturări sau interpretări), că tot veni vorba. Acelea nu mai sunt "falsuri ordinare"?
Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale, (pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților), să văd de ce anume acuză sectanții tăi traducerile ortodoxe.
Vechi 17.12.2009, 15:55:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.
Unde ai citit tu de preoți care să dezlege sâmbăta?

Citat:
Nu stiu ce Hristos ai tu, dar Hristosul meu e Fiul lui Dumnezeu cel viu si Domnul odihnei, El insusi este odihna sufletelor noastre dupa cum a zis in Matei 11:28-30 si Ioan 7:37.Deci Dumnezeu are putere sa lege si sa dezlege ce vrea El pentru ca este Dumnezeu , nu este limitat de timp si cu atat mai mult de o zi.
Eu despre acest Hristos al tău te-am întrebat, despre imaginea ce ți-ai format-o despre El. Nu este limitat, dar ți-L imaginezi ca pe un Dumnezeu ce impune ființelor omenești să nu mintă pe cînd El minte? Este cumva Legiuitorul într-o relație proastă cu propria Sa Lege?

Citat:
Ziua a saptea,adica odihna reprezinta "o stare".Starea de armonie si pace si sfintenie, iar prin faptul ca se spune ca Dumnezeu S-a odihnit de lucrurile Sale ne transmite ca Dumnezeu a incetat , a terminat si a desavarsit opera creatiuni.Iisus zice ca Dumnezeu lucreaza chiar si in "ziua de odihna"(Ioan 5:17) si un alt text din Vechiul Testament, ne spune ca Dumnezeu nici nu oboseste si nici nu se sleieste de puteri(Isaia 40:28).
Și ce-are a face aceasta cu omul? Își poate permite el să călărească pe Lege? Este omul Dumnezeu, este el Legiuitorul? Porunca rămâne poruncă, oricâte "argumente" ai găsi pentru călcarea ei.

[quote=Danut7;192123]Desigur ca toate prin El s-au facut(prin Cuvantul lui Dumnezeu).

Stii ca textul in originar spune Fiul Omului este si domn al Sabatului.Aici are doua sensuri.Prin afirmatia asta Iisus le transmite evreilor ca El este cel care le-a dat ziua de odihna si in acelasi timp ca la El e odihna desavarsita, si ca odihna cea adevarata era in mijlocul lor(Matei 11:28-30).

În afirmația din Marcu 2 nu spune așa ceva, nici măcar în Matei 11. Acolo spune că El dă odihnă, nu că este odihnă. Și e vorba de odihna spirituală pe care o conferă, nu de odihna zilei a șaptea. Frumoasă încercare de a tapeta peretele cu nuci

Citat:
1Petru 4 ;
4 cu cât?

Citat:
Fapte 2:27;
"Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune."
Unde vezi aici "continuarea activității mântuirii în locuința morților"? E vorba de învierea din mormânt, nu de activitate. Dacă nu avea loc învierea, starea sufletului era așa cum o descrie verbul egkataleipo (a părăsi, a abandona).

Citat:
Efeseni 4:8-10;
"Activitatea mântuirii" este descrisă atunci când "S-a suit", nu când a "coborât".

Citat:
Si plina e Evanghelia de exemple de genul asta, a existentei sufletului dupa moarte.
Mda, e plină dar lipsește cu desăvârșire- vorba lui nenea Iancu.
Vechi 17.12.2009, 16:00:18
Banned

Implicit

Citat:
Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".
Hai că ești comic... cine spuneai că sunt "păgânii" ce "idolatrizează" "sfânta vineri" [AKA sfânta Parascheva]?
Vechi 17.12.2009, 16:01:47
Banned

Implicit

Citat:
Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale
Exemple sunt chiar multe. Câteva dintre ele le-am descoperit chiar în timp ce discutam pe topicele acestui subforum, le găsești în postările mele.

Citat:
pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților
Faptul că citez în genere din Biblia ortodoxă când îmi susțin argumentațiile, ar trebui să-ți dea mult de gândit.
Vechi 17.12.2009, 16:19:09
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
Faptul că citez în genere din Biblia ortodoxă când îmi susțin argumentațiile, ar trebui să-ți dea mult de gândit.
Cred ca la sutele sau miile de postări pe care le ai sub diferite nume nu ai dat mai mult de 10 citate din biblie, și acelea furate de la frații tăi sâmbetiști.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12