Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2009, 23:04:07
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
pt vasalie
Pentru ca dai "invataturi pervertite", posibil pentru a atrage si pe altii de partea ta...
lacrimi- ti-ai luat un nick sugestiv ; incearca sa te ridici la nivelul acestuia

daca vrei o discutie din care ai de invatat ,atunci poarta discutia pe linia asta
daca doar iti iei desaga cu pietre ,nu esti pe linia care ti-o cere nick-ul
-eu nu mai sint in BO tocmai pt ca parte din explicatii imi pareau pervertite sau fortate
dar nu sint de acord cu cei care nu vad nimic bun in BO.
Eu intru pe forum si ca sa pricep cum vad altii lucrurile si ca altii sa inteleaga ca sintem diferiti ,ca putem gindi diferit si avem acest drept.

Eu nu suport fundamentalistii, pe care ii gasesti in toate bisericile si mai ales pe cei care cred ca numai intr-o anumita biserica exista mintuire.Aceia folosesc sloganuri comuniste.
Vechi 12.11.2009, 23:43:53
Maranatha
Guest

Implicit

Ce parere aveti despre ce porunceste aici Dumnezeu?
Cum vi se pare Dumnezeu in acest moment?

Numeri 15
32 Cînd erau copiii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strîngînd lemne în ziua Sabatului.
33 Cei ce -l găsiseră strîngînd lemne, l-au adus la Moise, la Aaron și la toată adunarea.
34 L-au aruncat în temniță, căci nu se spusese ce trebuiau să -i facă.
35 Domnul a zis lui Moise: ,,Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să -l ucidă cu pietre afară din tabără.``
36 Toată adunarea l -a scos afară din tabără și l -a ucis cu pietre; și a murit, cum poruncise lui Moise Domnul.

Nu e vorba de acelasi Dumnezeu plin de har si iubitor?
Nu exagereaza cumva aici?
Asa de drastic e cu neascultarea fata de porunci?
Vechi 12.11.2009, 23:56:27
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
lacrimi- ti-ai luat un nick sugestiv ; incearca sa te ridici la nivelul acestuia

daca vrei o discutie din care ai de invatat ,atunci poarta discutia pe linia asta
daca doar iti iei desaga cu pietre ,nu esti pe linia care ti-o cere nick-ul
-eu nu mai sint in BO tocmai pt ca parte din explicatii imi pareau pervertite sau fortate
dar nu sint de acord cu cei care nu vad nimic bun in BO.
Eu intru pe forum si ca sa pricep cum vad altii lucrurile si ca altii sa inteleaga ca sintem diferiti ,ca putem gindi diferit si avem acest drept.

Eu nu suport fundamentalistii, pe care ii gasesti in toate bisericile si mai ales pe cei care cred ca numai intr-o anumita biserica exista mintuire.Aceia folosesc sloganuri comuniste.

Si cum crezi tu ca m-as putea ridica la nivelul nickname-ului meu?...
Fiecare isi exprima credinta cum stie mai bine.
Personal consider ca un om care si-a abandonat propria religie, nestiind prea exact ce implica si ce invataturi detine aceasta, si legandu-se de o alta, pentru ca "parte din explicatii ii pareau pervertite sau fortate" la religia sa, nu poate fi decat un om foarte slab... Si daca citesti Biblia, facand abstractie de toate invataturile sectei din care faci parte, vei vedea ca tocmai asta se spune ca se va intampla... Niste oamenii dau niste invataturi care par mult mai clare, mai adevarate, uneori mai usor de inteles decat ceea ce primim de la Biserica. Si atunci, dupa un simplu moment de indoiala in ceea ce priveste Biserica, te convertesti la acea secta (si sectele astea continua sa apara ca ciupercile dupa ploaie...). Si oricate ti s-ar spune si oricum ti s-ar dovedi... nu mai e nici o sansa "ca sa le deschizi ochii sa se intoarca de la intuneric la lumina si de sub puterea lui Satan la Dumnezeu"...
Imi cer mii de scuze daca am deranjat sau suparat pe cineva. Nu am avut intentia asta nici o clipa.
Vechi 13.11.2009, 00:27:14
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Ce parere aveti despre ce porunceste aici Dumnezeu?
Cum vi se pare Dumnezeu in acest moment?

Numeri 15
32 Cînd erau copiii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strîngînd lemne în ziua Sabatului.
33 Cei ce -l găsiseră strîngînd lemne, l-au adus la Moise, la Aaron și la toată adunarea.
34 L-au aruncat în temniță, căci nu se spusese ce trebuiau să -i facă.
35 Domnul a zis lui Moise: ,,Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să -l ucidă cu pietre afară din tabără.``
36 Toată adunarea l -a scos afară din tabără și l -a ucis cu pietre; și a murit, cum poruncise lui Moise Domnul.

Nu e vorba de acelasi Dumnezeu plin de har si iubitor?
Nu exagereaza cumva aici?
Asa de drastic e cu neascultarea fata de porunci?
Eu stiu ca exista doua legi: Legea ce Veche a VT adresata evreilor: taierea inprejur, zeciuiala, cele 10 porunci, interdictia de a manca carne de porc, legea talionului - ochi pentru ochi, uciderea femeilor adulterine cu pietre, tinera sambetei ca zi de odihna....; si Legea cea Noua a NT - Legea Iubirii, adusa noua de insusi Fiul lui Dumnezeu si adresata tuturor popoarelor. Astfel Mantuitorul o scapa pe femeia adulterina din mainile celor ce doreau sa o ucida cu pietre, ne indeamna sa ne iubim atat apropiatii dar si dusmanii, ne cere sa intoarcem si celalat obraz atunci cand suntem batjocoriti, ne cere sa iertam si nu sa ne razbunam, incalca porunca de a tine sambata ca zi de odihna, facand mai multe vindecari in aceasta zi si desfasurandu-si activitatea de propovaduire chiar si in aceasta zi. Apoi Mantuitorul prin Invierea sa din morti sfinteste ca zi de odihna duminica. Ziua in care evreii au intrat in odihna - sambata nu mai avea nici o importanta pentru crestini, ziua importanta pentru crestini - Noul Israel este DUMINICA, ziua in care Iisus prin Invierea Sa ne-a adus in odihna.

Scopul Legii Vechi era de a-l aduce pe om de la starea cazuta in care se afla(vezi pacatele animalice savarsite in Sodoma si Gomora) la calitatea de OM. Scopul Noii Legi este indumnezeirea omului, aducerea omului la stadiul de asemnarea cu Dumnezeu, cu Iisus Hristos, modelul de vietuire a oricarui crestin.

Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, doar fragmente, parti din cele doua legi care le-au cazut cu tronc acum 150 de ani "profetesei" Ellen White si "mintilor luminate" din jurul ei. Apropo, ce spune Mantuitorul cu privire la cei ce nu ii respecta intru totul(isi dau silinta) Invatatura?

Last edited by ciprian85; 13.11.2009 at 00:30:44.
Vechi 13.11.2009, 09:22:27
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Nu, nu te confund. Am postat amandoi cu ceva timp in urma pe un topic despre Maica Domnului.
Iata cateva din postarile tale de pe de pe acel topic:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=121
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=122
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=104
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=100
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=62
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=55
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=32
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=36

Ce sa intelegem de aici? O fi minciuna virtute in viziunea adventistilor? Draga crestineste ar fi fost sa-ti recunosti greseala si sa incetezi in a-ti mai face publice ereziile pe forumuri ortodoxe. Cred ca sunt destule situri/forumuri adventiste in care va puteti desfasura in voie. Asta daca nu aveti alte scopuri atunci cand postati pe acest forum.

Asa ca urarea mea este: la mult bun simt si la multa sinceritate.
Topicul "Maica Domnului" figurează tot pe acest subforum (secte și culte), chiar dacă a fost mutat. Nota Bene: m-ai văzut postând pe el în ultima vreme?
Alte exemple?
Vechi 13.11.2009, 09:24:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Pe la vremea aia, ca am vazut ca ai adus in discutie versiuni din sec 17 si 18 , sambatari nici nu existau.
Mai documentează-te și o să descoperi cu surprindere că existau. Și nu vorbesc de evrei (că doar existau și ei)
Vechi 13.11.2009, 09:46:46
Banned

Implicit

Citat:
Eu stiu ca exista doua legi: Legea ce Veche a VT adresata evreilor: taierea inprejur, zeciuiala, cele 10 porunci, interdictia de a manca carne de porc, legea talionului - ochi pentru ochi, uciderea femeilor adulterine cu pietre, tinera sambetei ca zi de odihna....; si Legea cea Noua a NT - Legea Iubirii, adusa noua de insusi Fiul lui Dumnezeu si adresata tuturor popoarelor.
Dragă (ca să citez un simpatic forumist), le cam amesteci... bine că n-ai băgat și Legea lui Ohm în ghiveciul ăsta
Arată-ne te rog nouă (sâmbătarilor ăstora încuiați), unde a exclus Hristos Decalogul în "legea cea nouă a NT- Legea Iubirii".

Citat:
incalca porunca de a tine sambata ca zi de odihna, facand mai multe vindecari in aceasta zi si desfasurandu-si activitatea de propovaduire chiar si in aceasta zi.
Dragă, dar aceste lucrări se încadrează în scopul lui Dumnezeu cu privire la sabat ("pentru om"). Doar fariseii vedeau cu ochi răi vindecarea și propovăduirea Evangheliei în sabat, nu mai folosiți acest argument că veți fi identificați cu ei!

Citat:
Morala: ortodocsii, catolicii...(crestinii) tin Legea cea Noua, evreii pe cea veche, iar adventistii nici una din cele doua, doar fragmente, parti din cele doua legi care le-au cazut cu tronc acum 150 de ani "profetesei" Ellen White si "mintilor luminate" din jurul ei.
Morala: ortodocșii, catolicii... (cenzurat) țin Legea Morală mai puțin cele două "fragmente" (porunca a II-a și a IV-a).

Citat:
Apropo, ce spune Mantuitorul cu privire la cei ce nu ii respecta intru totul(isi dau silinta) Invatatura?
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește..." (Ioan 14,21)

"Cel ce zice: L-am cunoscut, dar poruncile Lui nu le păzește, mincinos este și întru el adevărul nu se află." (1 Ioan 2,4)

Cam asta spune...
Vechi 13.11.2009, 12:09:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Mai documenteza-te. Biserica ortodoxa considera ca duminica este ziua intaia a saptamanii. Nu am timp acum, dar o sa-ti dau citate din Biblii ortodoxe care arata clar ca duminica este ziua intaia, nu a saptea.

P.S.Am urmarit postarile tale. Am vazut ca te contrazici singur. In unele postari sustineai ca duminica este ziua intaia in altele (cum e cea anterioara) ca este ziua a saptea. Edifica-te in aceasta problema si apoi respecta Poruncile Dumnezeiesti (inclusiv Porunca a patra referitoare la pazirea zilei a saptea) asa cum au fost scrise de Insusi Dumnezeu.
Condor,

Duminica are atributele zilei a saptea,a opta si a intaia.Porunca a patra e respectata cu desavarsire si inchinata lui Iisus Hristos cel inviat din morti.Tineti si voi o zi de odihna intradevar dar care e inchinata unui Hristos fals.Asta nu incalca doar o singura porunca ci toate poruncile si Scriptura.

tricesimusseptimus ma refeream in mod special la secta dumitale, care a aparut prin secolul 19; poate ne spui dumneata daca tot stii asa de bine ce alti sambatari erau prin secolul 17-18;

Nu cumva au incalcat porunca a II a si Moise si Solomon?Sa nu uitam de chivotul Legii, de heruvimii de pe el , de Templul lui Solomon in care erau plasmuite fel si fel de aratari ceresti.Nu erau si acelea chip a celor ceresti?
Vechi 13.11.2009, 12:21:49
Banned

Implicit

Citat:
poate ne spui dumneata daca tot stii asa de bine ce alti sambatari erau prin secolul 17-18
Am să amintesc doar de sâmbătarii din arealul nostru: sabatarienii transilvăneni. Două dintre principalele lor crezuri erau credința în revenirea iminentă a lui Iisus Hristos și sărbătorirea Sâmbetei ca zi de odihnă săptămânală conform celor Zece Porunci. Avându-și originile pe la 1524, aceștia s-au dezvoltat în paralel cu lutheranii și unitarienii, Giorgio Blandrata, medicul principelui transilvan, nobilul Eössi András, și poliglotul învățat Simon Pécsi, fiind principalii mentori.

Citat:
Nu cumva au incalcat porunca a II a si Moise si Solomon?Sa nu uitam de chivotul Legii, de heruvimii de pe el , de Templul lui Solomon in care erau plasmuite fel si fel de aratari ceresti.Nu erau si acelea chip a celor ceresti?
Nu au încălcat porunca a II-a deoarece ei nu au făcut acele reprezentări cu scopul de a se închina lor, de a-și face cruce înaintea lor, de a le pupa, etc. Aceste lucruri le condamnă porunca a II-a. Dacă dorești amănunte, creează un nou topic să nu divagăm.
Vechi 13.11.2009, 13:01:19
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Am să amintesc doar de sâmbătarii din arealul nostru: sabatarienii transilvăneni. Două dintre principalele lor crezuri erau credința în revenirea iminentă a lui Iisus Hristos și sărbătorirea Sâmbetei ca zi de odihnă săptămânală conform celor Zece Porunci. Avându-și originile pe la 1524, aceștia s-au dezvoltat în paralel cu lutheranii și unitarienii, Giorgio Blandrata, medicul principelui transilvan, nobilul Eössi András, și poliglotul învățat Simon Pécsi, fiind principalii mentori.

Nu au încălcat porunca a II-a deoarece ei nu au făcut acele reprezentări cu scopul de a se închina lor, de a-și face cruce înaintea lor, de a le pupa, etc. Aceste lucruri le condamnă porunca a II-a. Dacă dorești amănunte, creează un nou topic să nu divagăm.
Nu ti-e familiara atitudinea lui David fata de Chivot cand a reintrat in posesia lui?

Am "googlalit" si eu un pic despre sambatarii transilvaneni , i-am vazut mai mult pe siteuri adventiste mentionati si pe niste siteuri dubioase; altii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12