![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E aberant ce insinuezi că Dumnezeu dă o Lege și ne lasă pe noi să ne formulăm normele metodologice de punere în aplicare, acestea în contradicție cu legea însăși. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
al bunatatii, al jertfei si al respectului libertatii omului. Daca voi vedeti in Dumnezeu altceva e treaba voastra.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Auzisem despre acea ilustrație: Un tânăr proaspăt căsătorit cu cea mai mică fiică (a 7-a) a unui demnitar se pregătește să plece în voiaj de nuntă. Cînd toate sunt gata, în mașina lui se urcă sora cea mare a miresei, care la expresia uimită a cumnatului îi replică "Ce contează că sunt eu, doar sunt una din cele 7!" Acum văd că parabola se poate transforma într-una mai ciudată și mai grotescă: Demnitarul cică își dă încuvințarea ca ginerele legat la ochi să-și aleagă fiica la nimereală sau pe toate de-a valma, mai puțin mezina ce plânge distrusă într-un colț... Și mai spui că nu e aberant! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa te fac sa intelegi diferenta dintre noi. Numai ca o modific sa fie cum trebuie. O s-o repovestesc in doua variante: 1. Un DEMNITAR se pregateste sa-si marite una din cele 7 fete unui tanar. Atunci el spune tanarului: -Tinere DRAGA eu am 7 fete, ALEGE TU una din ele cu care vrei sa te insori. 2. Un DEMNITAR se pregateste sa-si marite una din cele 7 fete unui tanar. Atunci el spune tanarului: -Tinere, eu am 7 fete, tu vrei sa te insori, dar TREBUIE NEAPARAT s-o iei pe ultima ca asa VREAU EU. Pe care DEMNITAR il vedeti mai BUN, mai IUBITOR si RESPECTAND libertatea omului?
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e parabolă, e doar o ilustrație. Cu placere. Diferența am înțeles-o cam pe vremea când m-am decis să părăsesc ortodoxia. Poți s-o modifici cum vrei, totul depinde de fantezie, frustrări și obsesii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
explică totul. Te las în pace atunci. Am crezut că n-ai cunoscut adevărul si încercam să te ajut. Esti un tip beton înzestrat intelectual, si totusi...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
{pres-boo'-ter-os} 1) elder, of age, 1a) the elder of two people 1b) advanced in life, an elder, a senior 1b1) forefathers 2) a term of rank or office 2a) among the Jews 2a1) members of the great council or Sanhedrin (because in early times the rulers of the people, judges, etc., were selected from elderly men) 2a2) of those who in separate cities managed public affairs and administered justice 2b) among the Christians, those who presided over the assemblies (or churches) The NT uses the term bishop, elders, and presbyters interchangeably 2c) the twenty four members of the heavenly Sanhedrin or court seated on thrones around the throne of God Sa revenim la subiect, toate referintele(istorice,patristice si scripturistice)duc la tinerea zilei de duminica inca de la inceputul Bisericii Primare si chiar din timpul apostolilor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|