Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2009, 23:04:36
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Omuletul3 stilul tau iti tradeaza persoana.Acum nu mai spun cine esti ca poate iar vei fi banat:)Si degeaba cred ca nu esti.Daca esti persoana la care ma refer,iti dau un sfat:accepta ideile celor de langa tine si nu jigni oamenii sau cee ce cred ceilalti,desi tu nu crezi in ele.Noi trebuie sa urmam exemplul Lui Isus.Isus nu a fost de acord cu fariseii si cu multi din cei care nu faceau voia lui Dumnezeu,dar a jignit El vreodata pe cineva,si-a expus punctul de vedere cu brutalitate??Nu a facut asa ceva desi este Fiul Lui Dumnezeu.De ce sa nu procedam si noi la fel?
Acum dupa aceasta paranteza sa discutam asupra a ceea ce ai adus tu in discutie.Dumnezeu a scris intr-adevar acele porunci pe piatra,dar prin jertfa lui Isus ele sunt scrise in inima celor mantuiti:"Ieremia 31:33 "Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu."
Acum in inimile unora porunca a patra are in vedere duminica,in a altora sambata.Ele asa sunt scrise insa,si asa crede acea persoana ca este bine.Eu nu stiu de unde deduci tu ca cel care nu "tine" sambata incalca poruncile?In porunca din Exod nici macar nu se vorbeste despre sambata.Dar n-a,cum va este obiceiul(daca sunteti persoana despre care vb) nu va intereseaza alte lucruri decat parerile dvs,care in viziunea dvs sunt "singurele corecte si universal valabile".Ca cineva il iubeste pe Dumnezeu nu reiese din faptul ca "tine" sambata,ci din modul lui de a trai,mai ales si in celelalte zile.
Multi dintre noi nu avem imaginatie si afirmam lucruri pe care daca ne-am gandi bine nu le-am spune.Am vazut ca si tricesimusseptimus,vorbea despre imaginatie ca si cum ar fi ceva rau(poate a fost o impresie).La baza gandirii noastre sta imaginatia,noi putem lua decizii bune pentru ca ne gandim dinainte la consecinte,il putem ajuta pe cel sarac pentru ca ne imaginam ce inseamna sa fim noi insine saraci si asa mai departe.Acum sa ne folosim putin imaginatia sa vedem daca avem dreptate.Asta pentru ca nu m-ati contrazis cand am spus ca "religia adventista este singura adevarata".
Sa ne imaginam ca o persoana se infatiseaza la Marea Judecata.Acea persoana a facut voia lui Dumnezeu,a implinit poruncile a crezut in jertfa lui Isus,dar nu a "tinut" sambata ci duminica.Este intrebat de ce "a incalcat porunca a patra",si el spune ca asa a stiut,asa s-a nascut,toti ai lui mergeau duminica la biserica.Este osandit din pricina poruncii a patra.Oare s-ar intampla in realitate aceasta situatie?In nici un caz.Poruncile lui Dumnezeu sunt in inimile celui neprihanit.Cine crede in Isus va face voia lui si chiar daca "tine" duminica,important este sa creada in jertfa lui Isus pentru ca doar ea are puterea sa ne mantuiasca.
Stim ca noi avem propriile conceptii,dar daca ar fi dupa noi cred ca in Rai vom fi doar noi si eventual rudele noastre :).Dumnezeu insa cum spune biblia alege pe cine vrea El.
Stiti era o gluma care spune ca in cer vor fi doua categorii de oameni:cei care se vor minuna de ce vor vedea acolo si cei care se vor minuna de cei cu care se vor intalni acolo:).
Noi putem imparti oamenii dupa dogme,dupa tot ce ne este la indemana.Dumnezeu insa priveste la inima omului si alege pe cine vrea.Oare cum a fost mantuit talharul de pe cruce?Biblia nu spune daca a "tinut" sabatul,nu spune nici daca era evreu(putea sa nu fie),cert este ca Isus i-a vazut credinta si din pricina acestui lucru a fost mantuit.
Haideti sa nu "monopolizam" noi accesul la mantuire.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12