Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2009, 20:20:51
omuletul3
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Si tot invatatura de credinta ortodoxa ne invata sa tinem
Duminica ziua de odihna, dupa invierea Domnului.
Inseamna ca invatatura ortodoxa despre care vorbiti dvs. se contrazice cu invatatura ortodoxa despre care vorbesc eu. Postez link-ul de unde am extras invataturile ortodoxe.
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...ece-porunci-38

Am selectat ceea ce ne intereseaza.

126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului

Aceste invataturi ortodoxe mi se par in totala armonie cu Sfanta Scriptura. Dvs. aveti alte invataturi, care sa le contrazica pe acestea?
Vechi 02.11.2009, 20:38:45
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omuletul3 Vezi mesajul
Inseamna ca invatatura ortodoxa despre care vorbiti dvs. se contrazice cu invatatura ortodoxa despre care vorbesc eu. Postez link-ul de unde am extras invataturile ortodoxe.
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...ece-porunci-38

Am selectat ceea ce ne intereseaza.

126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului

Aceste invataturi ortodoxe mi se par in totala armonie cu Sfanta Scriptura. Dvs. aveti alte invataturi, care sa le contrazica pe acestea?
Nu, nu am alte invataturi. Ceea ce ati citat imi confirma exact
ceea ce am spus. PRINCIPIUL BATE INTERPRETAREA. Deci principiul e
regula. Numai ca nu va convine pentru ca nu lasa loc de interpretare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12