![]() |
![]() |
|
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Apoc 3.17 "Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!" Citat:
Citat:
Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther. Luther a trăit in Germania secolului 16. Renasterea a inceput in Italia cu Francesco Petrarca , Boccacio, si altii in secolul 14 si de acolo s-a raspandit in toata Europa. In sec 15 Guthenberg inventa tiparul, lucru care a contribuit la raspandirea fara precedent a traducerilor de orice fel si a difuzării diferitelor idei filosofice si religioase. Dezvoltarea culturii si a stiintei a fost o consecinta a Renasterii, nu a Reformei religioase cum sustineai d-ta. Reforma religioasa a dus doar la razboaie, sectarism, inapoiere si fanatism. Citat:
Citat:
Baliverne sunt ceea ce difuzezi dumneata aici. Spui ca Reforma a fost absolut necesară, dar te dezici de consecintele ei! Matei 12.33"Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul." Odată cu proclamarea principiului Sola Scriptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui. Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol. Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante. Si despre ce "reforma"a Bisericii lui Hristos era nevoie? Nu vrei sa ne explici? Reiau versetele: Iată ce spune Scriptura: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”. Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!” Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante? Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica” 1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. Citat:
In tarile catolice populatia bastinasa s-a amestecat si a continuat sa existe alături de europeni. In Statele Unite ale Americii este de sub 0,5 %, adica a fost exterminata aproape in totalitate. Asa au priceput "crestinii" protestanti porunca: Matei 5.16 "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. "
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
[quote=ovidiu-s;165180]Domule, vorbiti serios? In afară de "istoria" pe care v-a turnat-o Ellen White - femeie cu cateva clase primare in "Tragedia veacurilor" și eventual ce vi se mai toarnă la Adunare, nu mai stiti nimic. Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther. Dar cine v-a vorbit de Reforma religioasa a lui Luther? Pentru dvs. probabil Reforma incepe doar de la Luther, asa ca in fata eruditiei dvs. ma inclin. Eu raman in umilinta mea doar la ce am invatat de la Ellen White care scria Gutenberg in loc de Guthenberg. Citat:
Citat:
Prima reforma este chiar cu privire la ce zice versetul de mai sus. Cum invatati dvs pe cei ce urmeaza a fi botezati? Si ce porunci ii invatati sa pazeasca (in afara de cele 8 din 10)? Daca raspundeti cinstit la aceste doua intrebari, o sa ma refer si la celelalte versete... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|