![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Apoc 3.17 "Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!" Citat:
Citat:
Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther. Luther a trăit in Germania secolului 16. Renasterea a inceput in Italia cu Francesco Petrarca , Boccacio, si altii in secolul 14 si de acolo s-a raspandit in toata Europa. In sec 15 Guthenberg inventa tiparul, lucru care a contribuit la raspandirea fara precedent a traducerilor de orice fel si a difuzării diferitelor idei filosofice si religioase. Dezvoltarea culturii si a stiintei a fost o consecinta a Renasterii, nu a Reformei religioase cum sustineai d-ta. Reforma religioasa a dus doar la razboaie, sectarism, inapoiere si fanatism. Citat:
Citat:
Baliverne sunt ceea ce difuzezi dumneata aici. Spui ca Reforma a fost absolut necesară, dar te dezici de consecintele ei! Matei 12.33"Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul." Odată cu proclamarea principiului Sola Scriptura fiecare protestant credea ca are dreptul sa interpreteze Biblia după bunul său plac și după dorințele lui. Războaiele civile și masacrele dintre protestanți și catolici au dus la o inapoiere a Europei de cel puțin un secol. Protestanții s-au folosit de principiul egalitarismului ca să își atingă scopurile materiale și să jefuiasca bunurile Bisericii Catolice. Si asa a aparut noile clase de imbogatiti burghezi in tarile protestante. Si despre ce "reforma"a Bisericii lui Hristos era nevoie? Nu vrei sa ne explici? Reiau versetele: Iată ce spune Scriptura: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”. Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!” Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante? Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica” 1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. Citat:
In tarile catolice populatia bastinasa s-a amestecat si a continuat sa existe alături de europeni. In Statele Unite ale Americii este de sub 0,5 %, adica a fost exterminata aproape in totalitate. Asa au priceput "crestinii" protestanti porunca: Matei 5.16 "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. "
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
[quote=ovidiu-s;165180]Domule, vorbiti serios? In afară de "istoria" pe care v-a turnat-o Ellen White - femeie cu cateva clase primare in "Tragedia veacurilor" și eventual ce vi se mai toarnă la Adunare, nu mai stiti nimic. Renașterea sau Umanismul a inceput cu două secole inaintea Reformei religioase a lui Luther. Dar cine v-a vorbit de Reforma religioasa a lui Luther? Pentru dvs. probabil Reforma incepe doar de la Luther, asa ca in fata eruditiei dvs. ma inclin. Eu raman in umilinta mea doar la ce am invatat de la Ellen White care scria Gutenberg in loc de Guthenberg. Citat:
Citat:
Prima reforma este chiar cu privire la ce zice versetul de mai sus. Cum invatati dvs pe cei ce urmeaza a fi botezati? Si ce porunci ii invatati sa pazeasca (in afara de cele 8 din 10)? Daca raspundeti cinstit la aceste doua intrebari, o sa ma refer si la celelalte versete... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atatea "taine" si atat de putina invatatura sanantoasa din Sfanta Scriptura, nu sunt decat o insulta la capacitatea omului de a pricepe (vorba unui prieten ortodox: "imi insulta inteligenta"). Respectati Sfanta Scriptura. V-am aratat toate versete care vorbesc despre taine. Ati vazut ca, din 20 de versete, doar 4 sau 5 vorbeau despre "partea nevazuta" a tainelor. Restul de cca 15 versete, vorbeau despre cunoasterea tainelor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi ati pus accent pe studierea si talcuirea dupa cum va taie pe voi mintea a invataturilor Bibliei care, la prima vedere e buna dar nu mantuitoare, plus ca duce la faramitarea crestinismului in mii de secte fiecare cu talcuirea si invatatura proprie si care culmea au toate pretentia ca ar fi Biserica adevarata. La voi botezul si frangerea painii sunt doar niste simboluri fara efect in plan spiritual, deci nu aveti nimic sfant, doar citirea discutarea Bibliei, adica vorbarie goala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Frangerea painii este de asemenea un act sfant asa cum ne-a poruncit Hristos, si nu o blasfemie asa cum a fost transformat in bisericile ce pretind ca-L creaza pe Dumnezeu la altar! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Adică ce spune Biblia: Proverbe 14.12 "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârșitul lor sunt căile morții." Matei 12.33"Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul." Nu mi-ati raspuns inca, pe voi sectanții adventiștii ce vă spune Biblia despre "Reforma" lui Luther? Și iarăși ați uitat să interpretați ce spune nouă Scriptura referitor la "reformarea Bisericii" Iată ce spune Scriptura: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. 1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 16, 17 ...19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”. Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!” Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante? Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica” Citat:
Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus".(2 Timotei 3:15) Puteti spune acelasi lucru despre multimea de slujbe si obiceiuri, adaugate de-a lungul a 2000 de ani? Sunt acestea mantuitoare sau, duc la mantuire? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur va intrebati si dvs. de ce exista atata nebinecuvantare in poporul nostru, de ce situatia morala este atat de deplorabila, de ce ne aflam pe [aproape] ultimul loc in Europa la toti indicatorii... Citat:
Citat:
[quote=ovidiu-s;165447]Aha, o intoarceti iarasi pe placa adventistă. Adică faptul că numai adventistii sunt cei care pazesc toate cele 10 porunci? Am spus despre invatat, nu despre pazit: Citat:
Cum doriti, insa ati pierdut din start. Oricine se pune de-a curmezisul poruncilor lui Dumnezeu sustine o cauza pierduta... |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Daca toti ar face la fel atunci ce nevoie mai aveam de Biserica, a carui cap este Hristos? Citat:
Matei 5.48"Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. " 1 Petru 1.15 "După Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiți și voi înșivă sfinți în toată petrecerea vieții." 1 Ioan 2.6 "Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble." Viata unui crestin in invatatura ortodoxa este calea duhovniceasca de urmnat pentru indumnezeirea sa, prin har, prin asemănarea sa cu Dumnezeu-Cuvântul (care in treacăt fie spus nu a tinut sâmbăta voastră). Acest urcuș duhovnicesc se realizează prin participarea la viața harică a Bisericii- trupul lui Hristos după cuvantul Mîntuitorului: Ioan 17.21-22 "Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. 22. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:" Iar participarea la viata Bisericii se realizează prin sfintele taine ale Bisericii: 1 Tim 3.15 "cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. 16. Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă." si iarăși: 1 Ioan 2.6 "Cine zice că petrece întru El dator este, precum Acela a umblat, și el așa să umble." Citat:
Citat:
Citat:
Poate ne explicati dvs de ce occidentul din care au fost exportate majoritatea sectelor actuale este atat de "spiritual"?? Iar în privinta bunăstarii materiale nu ati comentat inca ce spune Biblia: Psalmi 16.14 sau 17.14 "Doamne, desparte-mă de oamenii acestei lumi, ce-și iau partea în viață, căci s-a umplut pântecele lor de bunătățile Tale; săturatu-s-au fiii lor și au lăsat rămășițele pruncilor". 1 Ioan 2.15-17 "15. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. 17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac." 1 Cor. 1.27 ". Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le rușineze pe cele tari" Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt, 1 Cor 7.29. "Și aceasta v-o spun, fraților: Că vremea s-a scurtat de acum, așa încât și cei ce au femei să fie ca și cum n-ar avea. 30. Și cei ce plâng să fie ca și cum n-ar plânge; și cei ce se bucură, ca și cum nu s-ar bucura; și cei ce cumpără, ca și cum n-ar stăpâni; 31. Și cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece." Iacov 4.4 "Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu." Asta ne invata pe noi crestinii Biblia si Biserica.
|
|||
|
|||
![]()
Am citit comentariile de aici si am vazut multe contradictii.Unii sunt de parere ca Bisericile protestante nu sunt bune,altii din contra ca ortodoxia are lacunele ei.Eu vreau sa judec rational si cat de obiectiv posibil.Fiecare Biserica are tendinta de a se considera cea mai buna sau chiar unica in masura sa ofere mantuirea.Uitam un amanunt important:nu religia mantuieste pe om,ci credinta.Daca religia ortodoxa ar fi unica care mantuieste,Isus ne-ar fi zis:"Fiti ortodocsi,catolici,penticostali etc."De fapt Isus nu a luat masuri organizatorice cu gandul sa infiinteze un cult,Isus cauta sa vada credinta in oameni,care sa se manifeste apoi prin fapte.Si am vazut mai multe opinii cum ortodoxia tine de traditia romaneasca si nu e bine sa incalcam traditiile.Am studiat istoria si stiu cate ceva despre marile religii.Inainte de ortodoxie,prima religie crestina a fost de fapt religia catolica.De ce au renuntat esticii atunci la traditii si au facut marea schisma din 1054,cand s-au despartit de papa?Evident ,motive s-ar gasi si unul din ele a fost coruptia papala.Asa s-a intamplat si in secolul 16 cand a aparut protestantismul,tot din cauza coruptiei prelatilor ca unul din motive.Totul se datoreaza unor cauze care ce-i drept nu sunt de bun augur pentru religia majoritara.Ortodoxia tine mult la traditii,obiceiuri si ar trebui sa intelegeti mai bine faptele decat celelalte culte.Primii crestini de fapt erau priviti de vechii iudei,cum privesc azi unii pe neoprotestanti.Primii crestini au renuntat la jertfe,foloseau carne de porc(cel putin unii dintre ei,daca ne referim la vedenia binecunoscuta a lui Petru cand aceste taratoare au fost considerate de el spurcate si a fost mustrat de Dumnezeu),apoi sabatul a fost mutat de Constantin cel Mare pare-mi-se,duminica,apoi s-a renuntat la circumscriere(in cazul neevreilor convertiti).Atunci va intreb:cum priveau toate aceste lucruri evreii mozaici,rabinii,cand pentru ei toate aceste lucruri erau sfinte?Nu prea bine cred.Dar asta nu a avut prea multa importanta.Apoi sa ne amintim de intalnirea dintre Isus si Nicodim,cand i-a cerut doar sa se nasca din nou pentru a fi mantuit,nimic mai mult.Treptat prin decurgerea timpului crestinii si-au creat si ei propriile rituri,unele bazate biblic,altele mai putin(pe alte carti etc.).Aceasta este o caracteristica pur umana.nu trebuie sa condamnam prea mult aceasta daca ea vine din partea unor oameni cu adevarat nascuti din nou.Nu iau apararea niciunui cult.Trebuie totusi sa fim drepti si sa nu condamnam fara sa cercetam atent.Oamenii pot fi mantuiti de pretutindeni,in cer poate ne vom mira cand ii vom vedea si pe unii penticostali si pe unii ortodoxi,pentru ca nu noi decidem cine merge in rai.Important este cum iti traiesti religia si daca ii faci cinste bisericii din care provii,si daca Dumnezeu este multumit de modul cum te straduiesti sa traiesti.Restul tine de dogme intemeiate tot de oameni.Sa fim deci rationali si obiectivi si sa nu condamnam pe nimeni dupa ceea ce crede ata timp cat religia sa este bazate pe scriptura,cartea de capatai a crestinismului si sa facem distinctia dintre secte si culte.Sectele de obicei se indeparteaza de scripturi,cultele in schimb sunt intemeiate pe Biblie.Pentru cei care nu cred va spun ca Biblia folosita de cele mai multe culte din Romania(penticostalii,baptisti etc)este tradusa de fapt de un diacon ortodox numit Dumitru Cornilescu.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|