Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2009, 14:37:25
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit pt. sofia

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Din pacate Dumnezeu nu ne-a facut pe toti la fel.
Unora le da multa frumusete exterioara si acestia reuesesc cu multa usurinta in viata - priviti si voi in jur: modele, actori/actrite, televiziune etc.
Altora le da frumusete interioara, care din pacate...nu este vazuta si luata in considerare de altii.
Pe urma sa nu uitam servicul: pe actele pentru a candida la un post trebuie sa fie poza. De cate ori privirea celui ce angajeaza nu ramane asupra pozei si mai departe nu merge si degeaba ai pagini de experienta si invataturi. Daca nu esti si atragator nu capeti jobul.
La fel si la alegerea partenerului: primul lucru este infatisarea, abia pe urma intri in vorba si vezi ce este in minte si in suflet.
Cata lume nu sufera din cauza aspectului fizic din cauza ca nu reusesc in serviciu, sau/si la gasirea perechii.
Sigur ca nu sunt de acord cu vopsitul parului ca moft, ci numai daca este nevoie (sa fii alb la 20-30 ani nu este un avantaj nicaieri), sau sa porti kg de vopsea pe fata si gablonzuri sau bijuterii.
Dar sunt cazuri cand sunt necesare.
Cum spunea cineva aici: lucruri fine, modeste, potrivite cu persoana, care sa completeze in mod placut persoana, sau sa ascunda/retuseze un defect.
Este f.important cum arati in lume. Poate nu pentru tine insuti, ci pentru altii.
Si aratand mai bine iti aduce succes mai mult si in final te simti mai bine sufleteste.
E mai bine sa faci opinie separata, sa umbli nespalat, nepieptanat, sau netuns, cu barba, mustata si sprincene cat tufisul, cu unghii neingrijite, etc., sa fii evitat si marginalizat de ceilalti, numai pebtru ca asa te-a lasat Dumnezeu si esti credincios?
Sa nu exageram si sa nu cadem in extreme, mai ales in numele credintei.

Pe urma: cruciulita, o iconita cu Sf.Maria sau alt sfant protector, daca este si sfintita in altar de preot, te ocroteste, verigheta, inelul de logodna sunt necesare, isi au rostul lor. Agrafele frumoase (si nu puse cu pumnul) au rostul sa tina parul, un ac de cravata sau butonii au rostul lor.
Sora draga, viata reala a acelora care se bazeaza pe frumusete(modele ,actori)atunci cind reusim sa o afla, ne arata neimplinirile si suferintele lor si nu ceea ce spui tu...
Daca la concursuri si ...la altele asemenea spui ca este mai inti poza ,si dupa cite se vede ...si crezi in asta... Iacata dumnezeul tau in care crezi: POZA si cum ARATI !
Spune-mi atunci : Dumnezeul cel viu si adevarat al cite-lea este in care mai crezi tu ?
Cu toate scuzele de rigoare : gresit, f. gresit sa te increzi mai mult in chip si in ,,boielile" lui decit in Dumnezeu . Uite asa descoperim ca desi vorbim ... orice nu toti credem in acelasi Dumnezeu. Ce sa te mai intreb ce sanse am eu ... si tu la mintuire daca ne deosebim atit de transant, inchinindu-ne si la dumnezei diferiti !
Sa nu crezi ca acul de cravata si butonii au un rol anume ! au doar la cei care nu se pot lipsi de ei si cred ca sunt mai SIC asa ,pt. ca la fel rost au si ancestralii nasturi !
Stiu ca te supara parerea mea dar sa incerci sa nu mai confunzi nici o data pe Creator cu creatura sa !
In rest sa fi iubita(ca inteleg ca te straduiesti sa fi frumoasa) si sa ai pace !

Last edited by zaharia_2009; 19.08.2009 at 14:39:33.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:37:32
topcat
Guest

Implicit

Ati vrea sa stiti cum a aparut machiajul (in general pictarea trupului) si mai ales de ce?
:)
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:38:42
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

daca spui tuuuuu, asa o fi
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:41:09
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
daca spui tuuuuu, asa o fi
Nu spun eu, o spune Biblia.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:42:57
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

deocamdata o spui tu, pana la a-mi arata unde scrie in Biblie asa ceva
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:45:10
Senior Member

Implicit

Citat:
deocamdata o spui tu, pana la a-mi arata unde scrie in Biblie asa ceva
15. Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi.
19. Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește.
(Apocalipsa cap. 3)
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:46:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Dumnezeu ne spune sa nu fim 'caldicei'. deci extrema e bine venita... ba chiar obligatorie.
Depinde la ce. Exista si extrema numita fanatism, in care daca ne gasim ne facem rau atat noua cat si celorlalti.

Un preot imi spunea ca daca ajungem sa ne acuzam pentru micile noastre bucurii - in care ar intra si dragostea pentru haine si podoabe, daca este cu masura, ar intra cuvintele incrucisate, ar intra o plimbare 'fara rost', o carte care ne place si pe care o citim just for fun, nu ca sa ne instruim neaparat... Deci, daca ne acuzam de micile bucurii, ajungem sa nu mai vedem ca esenta crestinismului este bucuria si multumirea. Sa ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat toate aceste lucruri, si sa nu stam ore in sir in fata oglinzii, dar sa ne bucuram cand putem sa aratam bine accentuand frumusetea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, sau retusand unele defecte!
Vechi 19.08.2009, 14:48:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
caminaris, daca nu-ti place tie sa vezi o femeie rujata sau machiata (cum zici ca era prietena ta) asta nu inseamna ca e pacat. nu sunt o femeie care sa abuzeze de asa ceva si multe sunt ca mine..... imi plac lucrurile discrete si cu gust....un glos care e si necesar pt ca e hranitor pt buze, o crema care hidrateaza, un fond de ten care protejeaza.....dar nici sa ducem la extrem acum...
Sora , tu te referi la caminaris ,dar uiti un lucru : sa nu crezi ca tot ceea ce accepti tu sau chiar daca faci asa o data sau de 300 de ori , este si canonic. Sa nu crezi ca daca ai spus sau facut ,,discret" un lucru necanonic stai mai bine .Ei, sa sti ca tot discret ai facut un pacat. Cineva a raspuns mai inainte : a te farda si rimela este defapt fronda ta impotriva lui D.zeu ca el nu te-a facut asa frumoasa si discreta cum te poti face tu . Parerea si recomandarea mea este sa te pastrezi cu frumusetea naturala ,sa nu-l mai concurezi pe D.zeu si in felul acesta sa eviti pacate. Este o propunere... doar daca vrei ! Daca nu te poti alinta si ingina cu ispititorul,asa, discret cit voiesti tu !
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:49:12
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
15. Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.
17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi.
19. Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește.
(Apocalipsa cap. 3)
Zoridezi, daca ne bucuram de frumusete si daca ne aranjam, nu inseamna ca suntem caldicele.
Calduicel inseamna sa iti fie indiferent Dumnezeu si semenul.
Nu inseamna ca trebuie sa ne purtam toti acum ca niste monahi. Fiecare cu calea lui. Calea noastra a mirenilor este alta.
Vechi 19.08.2009, 14:51:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Depinde la ce. Exista si extrema numita fanatism, in care daca ne gasim ne facem rau atat noua cat si celorlalti.

Un preot imi spunea ca daca ajungem sa ne acuzam pentru micile noastre bucurii - in care ar intra si dragostea pentru haine si podoabe, daca este cu masura, ar intra cuvintele incrucisate, ar intra o plimbare 'fara rost', o carte care ne place si pe care o citim just for fun, nu ca sa ne instruim neaparat... Deci, daca ne acuzam de micile bucurii, ajungem sa nu mai vedem ca esenta crestinismului este bucuria si multumirea. Sa ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a dat toate aceste lucruri, si sa nu stam ore in sir in fata oglinzii, dar sa ne bucuram cand putem sa aratam bine accentuand frumusetea pe care ne-a dat-o Dumnezeu, sau retusand unele defecte!
Imi pare rau, dar invataturile astea nu sunt ortodoxe. Eu de mult am renuntat la machiaj desi sunt tanara... nu exista nicio scuza pentru falsitatea infatisarii, nici macar sub pretextul ca accentuam o calitate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
despre imbracaminte si machiaj oana72 Generalitati 183 19.11.2012 08:59:59
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30