Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2009, 13:53:32
benjamin benjamin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Daca te machiezi sau iti vopsesti parul inseamna ca nu iti place cum te-a facut Dumnezeu,si crezi ca daca te machiezi arati mai bine decat te-a facut El .Eu zic ca e pacat,e ca si cum ai spune ca Dumnezeu nu are imaginatie sau te-a facut urata.Dumnezeu ne iubeste pe toti,ne-a facut pe toti dupa chipul si asemanarea Sa si asa ar trebui sa ramanem. :)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 14:50:07
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Sa fim rationali totusi

Din pacate Dumnezeu nu ne-a facut pe toti la fel.
Unora le da multa frumusete exterioara si acestia reuesesc cu multa usurinta in viata - priviti si voi in jur: modele, actori/actrite, televiziune etc.
Altora le da frumusete interioara, care din pacate...nu este vazuta si luata in considerare de altii.
Pe urma sa nu uitam servicul: pe actele pentru a candida la un post trebuie sa fie poza. De cate ori privirea celui ce angajeaza nu ramane asupra pozei si mai departe nu merge si degeaba ai pagini de experienta si invataturi. Daca nu esti si atragator nu capeti jobul.
La fel si la alegerea partenerului: primul lucru este infatisarea, abia pe urma intri in vorba si vezi ce este in minte si in suflet.
Cata lume nu sufera din cauza aspectului fizic din cauza ca nu reusesc in serviciu, sau/si la gasirea perechii.
Sigur ca nu sunt de acord cu vopsitul parului ca moft, ci numai daca este nevoie (sa fii alb la 20-30 ani nu este un avantaj nicaieri), sau sa porti kg de vopsea pe fata si gablonzuri sau bijuterii.
Dar sunt cazuri cand sunt necesare.
Cum spunea cineva aici: lucruri fine, modeste, potrivite cu persoana, care sa completeze in mod placut persoana, sau sa ascunda/retuseze un defect.
Este f.important cum arati in lume. Poate nu pentru tine insuti, ci pentru altii.
Si aratand mai bine iti aduce succes mai mult si in final te simti mai bine sufleteste.
E mai bine sa faci opinie separata, sa umbli nespalat, nepieptanat, sau netuns, cu barba, mustata si sprincene cat tufisul, cu unghii neingrijite, etc., sa fii evitat si marginalizat de ceilalti, numai pebtru ca asa te-a lasat Dumnezeu si esti credincios?
Sa nu exageram si sa nu cadem in extreme, mai ales in numele credintei.

Pe urma: cruciulita, o iconita cu Sf.Maria sau alt sfant protector, daca este si sfintita in altar de preot, te ocroteste, verigheta, inelul de logodna sunt necesare, isi au rostul lor. Agrafele frumoase (si nu puse cu pumnul) au rostul sa tina parul, un ac de cravata sau butonii au rostul lor.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 17:40:29
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Nu e vorba de a-l nesocoti pe Dumnezeu ci de manifestarea propriei creativitati, si asupra corpului. Daca ar fi dupa voi, oamenii de la tara care isi aranjeaza gradinile, care plivesc, care isi lucreaza pamantul sa nu fie invadat de salbaticiuni, ati zice ca Il nesocotesc pe Dumnezeu, ca doar el asa le-a lasat. Sunt multi oameni carora le place gradinaritul, o fi pacat?
Creativitatea umana se poate manifesta si asupra trupului, zic eu. Sunt sigura ca Dumnezeu nu se supara cand ne mai "jucam" cu una alta. Ideea e sa nu-L uitam pe El sau sa-L dam deoparte.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 18:02:29
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

deja subiectul e dus in extrema.....poi daca o luam asa....Dumnezeu nu ne-a facut invatati....
"Daca te machiezi sau iti vopsesti parul inseamna ca nu iti place cum te-a facut Dumnezeu,si crezi ca daca te machiezi arati mai bine decat te-a facut El .Eu zic ca e pacat,e ca si cum ai spune ca Dumnezeu nu are imaginatie sau te-a facut urata.Dumnezeu ne iubeste pe toti,ne-a facut pe toti dupa chipul si asemanarea Sa si asa ar trebui sa ramanem. :)"
de ce mergem la scoala sa invatam??? nu e pacat ???inseamna ca nu suntem multumiti de cat ne-a dat Dumnezeu...... calculatorul e unealta diavolului (de ce ar fi vopseaua de par, machiajul, bijuteriile si calculatorul nu????) de ce il folosim???? telefonul la fel.....hai sa GANDIM rational....totusi
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 19:35:15
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Sunt intru totul de acord cu tine, Emanouela! Daca port ochelari de vedere pentru a putea citi o carte sau pentru a putea umbla pe strada fara sa ma calce masina inseamna ca nu ma "multumesc" cu ce mi-a dat Dumnezeu? Fireste ca nu! Haideti sa nu exageram.
Vechi 18.08.2009, 20:14:12
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit Hmm, sa tragem o linie intre necesar si nefolositor

Ochelarii sunt necesari ca sa citesti cartile Sfintilor Parinti! Dar rujul nu te ajuta nici sa le citesti, nici macar sa le saruti mai bine:)) Fii vigilenta sa nu strige parintele in biserica, atunci cand saruti icoana Mantuitorului: Atentie Hristoase, proaspat vopsit:))
Daca intentia ta este sa fii admirata de oamenii din jur atunci te vei sulemeni. Dar daca intentia ta este sa te mantuiesti atunci vei apela numai la ce e necesar pentru mantuire. Ca scopul nostru in viata nu este acumularea de bogatii, titluri, joburi mai bune etc. Scopul e mantuirea. La ce iti foloseste spre exemplu o viata mai... buna? O viata mai indestulata te indeparteaza de Dumnezeu. Cred ca toata lumea a auzit de Mamona. Mamona, in siriana, inseamna bogatie. Deci nu cauta viata mai buna ca te indrepti spre Mamona!
Iar fetele urate: daca se sulemenesc devin mai frumoase? Ma indoiesc. Ele au alesul lor pregatit de Dumnezeu. Poate n-o fi nici el rupt din rai la exterior (dupa standardele de frumusete actuale - care de altfel sunt din ce in ce mai intransigente, fara operatii estetice deja esti pe dinafara) dar cu siguranta are sadite in inima calitati placute lui Dumnezeu.
Pai nu vedeti la televizor lumea vedetelor, celebritatilor, frumusetilor in ce scandaluri se balacesc?
Gata ca am inceput s-o iau pe aratura:)) Ma bate Dumnezeu ca judec pe altii.
Ce e necesar pentru mantuirea noastra avem, ne-a dat Dumnezeu. Ce punem de la noi in plus, fara sa fie necesar, e spre osanda noastra.
Vechi 18.08.2009, 21:23:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Pai nu toata lumea se aranjeaza ca sa fie admirata. Eu o vad ca pe o forma de arta, ca decoratiile interioare...o manifestare a creativitatii si nevoii omului de frumos. Ma mir ca nu mergeti la oameni in casa sa ii certati ca de ce isi aranjeaza casa...Sau la manastiri, sa nu mai vezi pe acolo straturi cu flori

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 23:18:12
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Dragi surori, dar chiar nu putem pastra o buna masura a lucrurilor, chiar nu putem aprecia "din ochi" cat sa ne aranjam / machiem incat sa nu aratam nici ca un clovn de la circ dar nici ca Muma-Padurii abia iesita din pestera?
Eu una nu-mi pot trai viata inconjurata doar de "strictul necesar", sa ma ierte Dumnezeu. Inca in ultima perioada am redus considerabil cantitatea de bunuri cumparate insa intr-o casa de om tot ai trebuinta de-o gramada de "maruntisuri". Dac-o luam pe de-a dreptul nici Internetul nu e intotdeauna un adjuvant pe calea manturirii, asa cel putin simt eu. Insa, pe langa ispite si o gramada de "balast" informational, pe Internet gasesc si site-uri folositoare, rugaciuni, pilde, pareri ale unor oameni pe care ii citesc cu mare drag!

Sper sa nu supar pe nimeni prin cele postate aici, asa simt eu, asa sunt eu in pacatosenia mea. Ma intreb cateodata cat de mult ne putem rupe de lume traind chiar in mijlocul ei. Spre folosul nostru duhovnicesc, fireste. Trebuie sa interactionam totusi cu semenii, trebuie sa ne jucam "rolul" de mic surub intr-un sistem care, de bine de rau, merge-nainte. Mergem la munca, la piata, la scoala unii din noi, trebuie sa respectam unele conventii sociale asadar. Uneori trebuie sa ne conformam anumitor reguli vestimentare: purtam uniforma, ecusoane, casti de protectie, etc. Nu putem eluda la nesfarsit felul in care lumea asta ne cere sa fim. Fireste ca ne putem personaliza aparitia, felul in care intelegem sa ne invesmantam, si-acest aspect ne ofera posibilitatea de-a purta haine care sa ne exprime personalitatea. Cum ar fi fost dac-ar fi trebuit, noi femeile, sa purtam in mod obligatoriu burqa, precum musulmanele din Afganistan si Pakistan? Ne-ar fi plasat acest lucru cu o treapta mai sus pe "scara" catre cer? Ma indoiesc.

Caminaris pomeneste despre "viata bogata" pe care n-ar trebui sa ne-o dorim. Si vizavi de acest aspect sunt multe lucruri de spus. Pe lumea asta trebuie totusi sa vietuim si trupeste, asadar avem nevoie de hrana, acoperis trainic deasupra capului, haine, medicamente, etc. Cum putem obtine toate aceste lucruri daca nu invatand la scoala, dobandind o calificare si respectiv muncind pe un post adecvat pregatirii noastre? Ar trebui sa refuzam promovarea in semn de smerenie? Sau cum vine exact treaba cu "viata bogata" care trebuie sa nu ne devina deziderat? Copiilor nostri nu le trebuie asigurat un viitor cat de cat stabil intr-o lume din ce in ce mai plina de incertitudine? Va fi perceput acest lucru drept goana dupa bani si avere? Ne multumim sa traim la limita subsistentei?

Doamne ajuta si ne lumineaza!
Vechi 18.08.2009, 23:36:12
dorinastoica14
Guest

Implicit

Purtarea sau nu a podoabelor,folosirea su nu a fardurilor,parfumurilor și altor găteli reprezință treapta pe care ne afăm în devenirea noastră în ale duhovniciei.Și aici sunt trepte.De multe ori(dar nu întodeauna)apreciem "vârsta "duhovnicească a cuiva după felul cum arată și se îmbracă.
Frumusețea omului credincios vine din interior și este asemenea luminii,risipește întunericul.De ce podoabe are nevoie lumina?
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 23:40:54
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

caminarisss....ai tu senzatia ca atata bun simt nu avem incat sa ne ducem la biserica nerujate????
poi de ce nu ne ducem noi in pestere, sa stam la foc, fara haine, fara net, fara energie electica, fara televizor, fara sa fim invatati, fara lumina si sa asteptam mantuirea???? tu te folosesti de toate astea??? se vede bine ca da, si nu sunt necesare pt a astepta mantuirea......deci hai sa fim rationali si sa nu cadem in extreme.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
despre imbracaminte si machiaj oana72 Generalitati 183 19.11.2012 08:59:59
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre machiaj si bijuterii danyel Generalitati 102 20.07.2007 16:15:30