Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2009, 01:12:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Si eu cred ca se putea sa nu fi avut timp. Ca doar era in Rai, trebuia sa fie ceva fffffoarte sus, nu asa hopa tropa. Chiar si aici pe pamant cand vrem sa fie special dureaza mult, pana faci pregatirile, ambientul, preludiul etc D-apoi in Rai!
glumesti, nu?
Am gasit in mai multe locuri "cresteti si va inmultiti" interpretata ca o sporire a virtutilor si ca o crestere catre asemanarea cu Dumnezeu. (nu prea am timp zilele astea sa caut prin carti.. de aceea am pus citat din Larchet)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:15:31
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
glumesti, nu?
Am gasit in mai multe locuri "cresteti si va inmultiti" interpretata ca o sporire a virtutilor si ca o crestere catre asemanarea cu Dumnezeu. (nu prea am timp zilele astea sa caut prin carti.. de aceea am pus citat din Larchet)
Ei uite, poate ca idealizez "a face dragoste" (nu sexul!), sa-mi spuna cei mai experimentati...idealizez?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:18:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Ei uite, poate ca idealizez "a face dragoste" (nu sexul!), sa-mi spuna cei mai experimentati...idealizez?
Nu ca as fi eu asa experimentata, ca uite, si anna21 si anca sunt casatorite si mai demult decat mine, dar eu nu vad nici o problema cu dragostea trupeasca in rai, daca nu ar fi avut loc caderea tare frumos si simplu ar fi fost, nu complicat ca acuma.. Ar fi fost asa cum doar intrezarim noi acuma prin dragostea noastra.
Vechi 13.07.2009, 01:27:14
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Si eu asa cred. Poate ca idealizez foarte mult, dar mie unirea trupeasca mi se pare incredibila totusi...sa-l accepti pe celalalt in totalitate, asa complet, sa poti trece peste chestiile alea trupesti care poate in alte conditii ti-ar provoca scarba Si intimitatea aceea trupeasca...
Eu de fapt merg pe rationamentul invers. Atata uratenie si pacat poate exista in sex incat cred ca de fapt acolo (nu in a face sex, in sexualitatea omului) exista ceva atat de minunat ca diavolul nu suporta si il strica cu orice pret. Eu cred ca cu cat ceva e mai urat, cu atat inversul trebuie sa fie mai minunat, atunci ganditi-va la cata uratenie si degradare poate exista in sexualitate si faceti inversul, iese ceva grozav, nu?

Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:29:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si eu asa cred. Poate ca idealizez foarte mult, dar mie unirea trupeasca mi se pare incredibila totusi...sa-l accepti pe celalalt in totalitate, asa complet, sa poti trece peste chestiile alea trupesti care poate in alte conditii ti-ar provoca scarba Si intimitatea aceea trupeasca...
Eu de fapt merg pe rationamentul invers. Atata uratenie si pacat poate exista in sex incat cred ca de fapt acolo (nu in a face sex, in sexualitatea omului) exista ceva atat de minunat ca diavolul nu suporta si il strica cu orice pret. Eu cred ca cu cat ceva e mai urat, cu atat inversul trebuie sa fie mai minunat, atunci ganditi-va la cata uratenie si degradare poate exista in sexualitate si faceti inversul, iese ceva grozav, nu?
Da, ce frumos spus, anna! parca ai deschis o fereastra.
Vechi 13.07.2009, 01:36:59
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu ca as fi eu asa experimentata, ca uite, si anna21 si anca sunt casatorite si mai demult decat mine, dar eu nu vad nici o problema cu dragostea trupeasca in rai, daca nu ar fi avut loc caderea tare frumos si simplu ar fi fost, nu complicat ca acuma.. Ar fi fost asa cum doar intrezarim noi acuma prin dragostea noastra.
Intrebarea care se pune este: oare ceea ce vrei tu si ce vreau si eu si toti oamenii este si vointa lui Dumnezeu? Ca tu nu ai nici o problema cu dragostea trupeasca in rai este irelevant, caci noi ne-am obisnuit sa o vedem peste tot: la TV, in filme, oriunde. Dar intrebarea e ce zice Dumnezeu; si eu cred ca zice:NU!
Regret ca trebuie sa spun acest lucru, dar dragostea trupeasca in rai mi se pare o idee draceasca.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:40:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Intrebarea care se pune este: oare ceea ce vrei tu si ce vreau si eu si toti oamenii este si vointa lui Dumnezeu? Ca tu nu ai nici o problema cu dragostea trupeasca in rai este irelevant, caci noi ne-am obisnuit sa o vedem peste tot: la TV, in filme, oriunde. Dar intrebarea e ce zice Dumnezeu; si eu cred ca zice:NU!
Sigur, este vorba de ce vrea Dumnezeu, iar mie mi se pare ca sexul ieftin pe care il vedem noi la TV nu este acelasi lucru cu dragostea trupeasca asa cum era ea de la Dumnezeu, si nici cu dragostea trupeacsa a unui cuplu casatorit crestin care se iubeste si se respecta.
Ma mir de tine, care esti casatorita, sa opui un semn de egalitate intre ele.
Oricum, nu stim cum ar fi fost, de vreme ce a avuit loc caderea, din PACATE.

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Regret ca trebuie sa spun acest lucru, dar dragostea trupeasca in rai mi se pare o idee draceasca.
Ca ti se pare tie draceasca este irelevant... Important este ce zice Dumnezeu. ;-)

Last edited by Fani71; 13.07.2009 at 01:42:04.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:43:07
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca ti se pare tie draceasca este irelevant... Important este ce zice Dumnezeu. ;-)
hahahahhaha, vai, cand o sa ajungem sa stim totusi ce zice Dumnezeu in privinta asta?

Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:46:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
hahahahhaha, vai, cand o sa ajungem sa stim totusi ce zice Dumnezeu in privinta asta?
Da, s-ar putea sa fie trist cand vom afla adevarul...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2009, 01:43:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Sigur, este vorba de ce vrea Dumnezeu, iar mie mi se pare ca sexul ieftin pe care il vedem noi la TV nu este acelasi lucru cu dragostea trupeasca asa cum era ea de la Dumnezeu, si nici cu dragostea trupeacsa a unui cuplu casatorit crestin care se iubeste si se respecta.
Ma mir de tine, care esti casatorita, sa opui un semn de egalitate intre ele.
Oricum, nu stim cum ar fi fost, de vreme ce a avuit loc caderea, din PACATE.
Iar eu ma mir de tine, ca teolog, ca poti vedea sexul ca avand locul lui in rai.
Sexul e sex, ieftin sau scump.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48