Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2009, 01:05:36
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Anna: tot ce spui e perfect adevarat, mai putin sinonimia intre erosul vazut ca dorinta sexuala si erosul descris in articolul citat. eu nu vad asa lucrurile insa trebuie sa ma gandesc la asta, poate nu am dreptate. Ma voi informa.

Cat despre creier, e total adevarat. Trupul este un vehicul, un instrument.
Vechi 11.08.2009, 18:19:33
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
.vreau sa vb despre dragoste. ce credeti, dupa ani de casnicie se poate vb tot de dragoste sau vb de obisnuinta, respect?sau mai e aceeasi dragoste ca la inceput? ar fi interesant pareri din experienta, nu din carti

de cateva pagini bune se vorbeste tot pe langa subiect;
ce-o fi inteles Lore draga de ea pana acum? dupa ani de casnicie mai exista dragostea de inceput?
Sigur ca da Lore, ti-o spun sigur ca DA! ajunge sa vrei si sa ceri acest lucru iar Dumnezeu iti da; iti da poate mai mult decat a fost la inceput!
Sa fiti iubiti!
Reply With Quote
Vechi 08.11.2009, 17:15:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

aceasta dragoste crezi ca se mentine doar cu implicare unuia singur?sau mai este dragoste cand doar unul mai cauta momente romantice iar celelat e prea absorbit de griji, probleme?
exista oare o varsta pana la care putem fi indragostiti?
a fi indragostit e semn de imaturitate?
e o copilarie sa mai astepti lucrurile simple, banale(gen o floare, o plimbare,mancatul unei inghetate)?
ar trebui ca responsabilitatea ptr problemele cotidiene sa te priveze de aceste momente.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2009, 11:48:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
aceasta dragoste crezi ca se mentine doar cu implicare unuia singur?sau mai este dragoste cand doar unul mai cauta momente romantice iar celelat e prea absorbit de griji, probleme?
e o copilarie sa mai astepti lucrurile simple, banale(gen o floare, o plimbare,mancatul unei inghetate)?
ar trebui ca responsabilitatea ptr problemele cotidiene sa te priveze de aceste momente.
Eu nu cred ca dupa ani si ani, un cuplu nu mai este indragostit...ci doar faptul ca acea iubire nu se mai manifesta la fel ca la inceput, cand exista entuziasmul de a cunoaste mai mult din celalalt, cand incerci sa citesti sentimentele in priviri si printre cuvinte, cand nu exista responsabilitati, copii...si nici timp atat de mult petrecut impreuna.

Nici eu cu sotul meu nu mai putem fi ca la inceput, cand ieseam in fiecare zi in oras, schimbam locatii, descopeream mereu altele noi, stateam la povesti ore intregi si cand ne uitam la ceas faceam ochii cercuri, mancam in parc, fugeam prin ploaie, stateam pe o banca pana la miezul noptii, mergeam in excursii mai mult decat in concedii ...dar acum, dupa 3 ani de relatie, pot spune ca e altfel, dar imi place...
Reply With Quote
Vechi 09.11.2009, 13:27:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sigur ca e altfel si pentru asta suntem permanent indragostiti. Caci nu iubim omul incremenit in trecut, ci pe cel din trecut care neincetat ia pentru noi diferite infatisari sau isi schimba chipul datorita iubirii noastre indrepatate spre el.

Unui copac de ii vei pune la radacina otrava, va muri in scurt timp. Dar de ii vei pune apa si vei alunga orice ramura uscata, va aduce multa roada. Sa luam aminte ce punem in inima celui de langa noi.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2009, 13:51:36
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sigur ca e altfel si pentru asta suntem permanent indragostiti. Caci nu iubim omul incremenit in trecut, ci pe cel din trecut care neincetat ia pentru noi diferite infatisari sau isi schimba chipul datorita iubirii noastre indrepatate spre el.

Unui copac de ii vei pune la radacina otrava, va muri in scurt timp. Dar de ii vei pune apa si vei alunga orice ramura uscata, va aduce multa roada. Sa luam aminte ce punem in inima celui de langa noi.
Daaa......ai dreptate.......................................... ................
Reply With Quote
Vechi 09.11.2009, 13:59:12
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred ca e o copilarie, si nici macar ca a fi copilaros ar fi ceva negativ...sunt doar lucruri care te fac sa zambesti, care mai aduc un pic de culoare zilelor, nu singurele evident, dar toate acestea au farmecul lor
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48