Citat:
În prealabil postat de windorin
Desi am momente in care ma dezgusta nesimtirea si incultura locuitorilor acestei tari, caci nu le pot spune romani, imi pastrez inca parerea cum ca [COLOR=darkred]cei care pleaca din tara sunt lasi[/COLOR], fugind de datoria sfanta de a sfinti acest loc prin rabdarea si credinta lor.
|
Hm, abia acum am vazut si eu mesajul asta, cand l-a citat cineva.
Este o generalizare simplista, care nu caracterizeaza de obicei stilu tau, windorin.
Datoria unui om nu este in primul rand fata de tara in care s-a nascut. Este in primul rand fata de aproapele - ori oameni sunt peste tot. Mai sunt si talantii pe care Dumnezeu ni i-a dat. Mai este si familia. Sunt multe motive pentru care pleaca cineva din Romania. Din lasitate se poate uneori si ramane. Nu cred ca toti cei care au ramas au ramas din 'datorie fata de tara' si 'pentru a sfinti acest loc etc'
Unii au plecat in timpul comunismului, cand nu parea sa mai fie nici o sansa de schimbare. Altii au plecat din dezamagire ca nu isi pot face meseria cum ar vrea, sau pur din dorinta de a duce o viata mai buna (chiar poti sa ii judeci?), sau de dragul aventurii, sau sau...