![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Centrul acestor cercuri se gaseste in sine. Urmatorul este copilul si familia. A urmat tribul, apoi tara. Trebuie sa continuam sa largim cercul, pentru a include pe cit mai multi. Iar cercul nu trebuie sa cuprinda numai oameni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul acumuleaza in sufletul sau multe rele si pacate si astea vor rabufni la un moment dat. Altruismul se va transforma in ura ,invidie ,dorinta de razbunare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurele strategii stabile sint egoismul si altruismul reciproc (vezi teoria jocurilor). Altruismul reciproc insa da rezultate mai bune decit egoismul. Dovada este lumea in care traim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a facut destul ca sa scoata lumea din buda in care se afla ,si-a sacrificat unicul fiu pentru a ne oferi viata vesnica. Ai avut vreodata bucurii ,ai avut vreo multumire ,in afara de satisfactia propriilor realizari materiale ? Voi ateii imi pareti niste persoane foarte nefericite ,permanent nemultumite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Sint fericit, sint un om mai degraba bucuros si multumit, am familie, doi copii. Realizarile mele materiale (cu care pot sa ma declar satisfacut) au venit numai in urma celor spirituale, daca invatatul si munca intelectuala pot fi considerate ca tinind de spirit. Gasesc destule satisfactii spirituale in stiinta si admiratia naturii (direct sau prin intermediul stiintei). De exemplu, pot admira un cer albastru chiar daca stiu de ce e el albastru. Faptul ca stiu de ce e cerul albastru nu il uriteste. Te inseli, nu sintem nefericiti si nici nemultumiti, din contra. Intr-adevar, sintem cred mai sceptici si mai realisti in unele privinte. |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|